Η «πνιγμένη» Δημοτική Αρχή, οι κοτσαμπάσηδες και το σπάσιμο του Δήμου Κεφαλονιάς

Η Δημοτική Αρχή, δια του Αντιδημάρχου της Δ.Ε. Ελειού-Πρόννων, Σολωμού Σπυρονικόλα, καλεί τους κατοίκους της προαναφερόμενης περιοχής, σε συγκέντρωση για έκφραση γνώμης, σχετικά με τη «Διάσπαση του Δήμου Κεφαλονιάς».
Θα μπορούσε να πει κανείς, πως η Δημοτική Αρχή, έχοντας καλή πρόθεση και σεβόμενη την έκφραση του λαού της Περιφέρειας της Κεφαλονιάς για το ζήτημα, ζητά τη γνώμη του, για ένα τόσο σοβαρό θέμα, που θα επηρεάσει τις ζωές των κατοίκων στο μέλλον και για πολλά χρόνια. Θα μπορούσε να το πει αυτό όμως, αν η Δημοτική Αρχή έδειχνε την ίδια σπουδή και για συμμετοχή της σε συγκεντρώσεις στη Παλλική, στη Σάμη, στη Πύλαρο και στην Έρυσσο! Όχι μόνο αυτό δεν έκανε, αλλά στις δυο συγκεντρώσεις που έγιναν στη Σάμη και στην Αγ. Ευφημία, τα στελέχη της, πλην του Αντιδημάρχου Πυλαρέων, Μιχάλη Γάκη, ήταν εξαφανισμένα! Άραγε ήταν εξαφανισμένα υπακούοντας σε κάποια παραταξιακή γραμμή ή δεν τους ενδιέφερε το θέμα; Εμείς πιστεύουμε, το πρώτο.
Η Δημοτική Αρχή επιθυμεί διακαώς η Κεφαλονιά να παραμείνει ένας Δήμος και έχοντας υπόψη της τις 5.000 υπογραφές κατοίκων της Παλλικής, τις Λαϊκές Συνελεύσεις και Συγκεντρώσεις Σάμης και Πυλάρου, τα Δημοτικά Συμβούλια, Σάμης, Πυλάρου και Ερύσσου, το Δημοτικό Συμβούλιο του πρώην Δήμου Σάμης, που ξεκάθαρα ζητούν τη Διάσπαση του Δήμου Κεφαλονιάς, απέχει απ’ όλες τις διεργασίες που γίνονται υπέρ της υλοποίησης του αιτήματος των κατοίκων των πιο πάνω περιοχών. Και θορυβημένη από την απήχηση που έχει το αίτημα αυτό στου Κεφαλλονίτες, διοργανώνει στον Πόρο, μια συγκέντρωση της τελευταίας στιγμής, για να προβοκάρει ουσιαστικά τη Διάσπαση, δημιουργώντας θέμα «τρεις ή τέσσερις Δήμοι», να δημιουργήσει σύγχυση στο κόσμο και στο τέλος, να καταλήξει και να στείλει στον ΥΠΕΣ… «δεν ξέρουν τι θέλουν, να μείνουν τα πράγματα ως έχουν». Με λίγα λόγια, η «πνιγμένη» Δημοτική Αρχή προσπαθεί να «πιαστεί από τα μαλλιά»… για να γλυτώσει το «βιλαέτι»! Μόνο που έχουν περάσει ανεπιστρεπτί η εποχή των βιλαετιών και των κοτσαμπάσηδων και αυτό θα πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπ’ όψη εκεί στο Μέγαρο της οδού Π. Βαλιάνου.
Υ.Γ. Για να μη δημιουργηθεί παρεξήγηση, ασφαλώς και οι κάτοικοι του Ελειού-Πρόννων και θα πρέπει να εκφράσουν τη γνώμη τους για τη διάσπαση του Δήμου. Αυτό όμως, είναι καθαρά θέμα των κατοίκων και των Λαϊκών Συνελεύσεών τους. Tην απόφασή τους η Δημοτική Αρχή θα έπρεπε να μεταφέρει στον Υπουργό (όπως είναι υποχρεωμένη να μεταφέρει και τις προαναφερόμενες αποφάσεις των Λαϊκών Συνελεύσεων Σάμης, Πυλάρου Ερύσσου και το αντίστοιχo αίτημα της Παλλικής, το οποίo συνοδεύεται από 5.000 υπογραφές! Και όχι να προσπαθεί να την χειραγωγήσει!

Τάσος Καβαλλιεράτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed