Εορτασμός του Αγίου Γερασίμου από την Αδελφότητα Πειραιά

Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά, γιόρτασε και φέτος με σεβασμό και τηρώντας την παράδοση τον Άγιό μας. Την Παρασκευή το βράδυ στον Άγιο Γεώργιο Νίκαιας πραγματοποιήθηκε λαμπρός πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του συμπατριώτη μας Μητροπολίτη Νίκαιας κ.κ. Αλεξίου.
Πλήθος συμπατριωτών μας προσήλθαν στον ιερό ναό για να συνεορτάσουν τον Προστάτη του νησιού μας, τον Άγιο Γεράσιμο και να λάβουν την ευλογία του Δεσπότη μας. Ο μητροπολίτης μας, περιστοιχισμένος τα παιδιά της Αδελφότητας ντυμένα με την παραδοσιακή φορεσιά κρατώντας τη σημαία του Συλλόγου που φέρει τη μορφή του Αγίου, ευλόγησε τους άρτους και τα σπερνά, ευχήθηκε για όλους τους απανταχού Κεφαλλήνες και μίλησε για τη ζωή και το έργο του Αγίου Γερασίμου. Προέτρεψε δε το εκκλησίασμα να ακολουθήσει το παράδειγμά του ζώντας με ειρήνη, αγιοσύνη και αγάπη προς τον πλησίον μας. Η Αδελφότητα δεξιώθηκε στη συνέχεια τους συμπατριώτες και φίλους που προσήλθαν στο πνευματικό κέντρο του ναού, προσφέροντας τον παραδοσιακό άρτο, γλυκά, αναψυκτικά και σπερνά. Το Σάββατο ανήμερα της εορτής του Αγίου στον Άγιο Σπυρίδωνα του Πειραιά, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία την οποία παρακολούθησαν πολλοί Κεφαλλονίτες, Ιθακήσιοι και Πειραιώτες.
Στο τέλος της Λειτουργίας ο συμπατριώτης μας αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Λεγάτος αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του Αγίου Γερασίμου. Στις εορταστικές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν η πρόεδρος και τα μέλη του Δ. Σ της Αδελφότητας , πρόεδροι πολιτιστικών Συλλόγων και εκπρόσωποι πολιτικών φορέων καθώς και οι πολιτευτές κ. Δημήτρης Καρύδης και κ. Σπυρίδων Σπύρου. Η Αδελφότητα του Πειραιά εύχεται σε όλους τους Κεφαλλονίτες και Ιθακήσιους Χρόνια Πολλά, Υγεία και ευημερία. Ο Άγιος των Ομαλών να μας προστατεύει και να μας γαληνεύει την ψυχή. Ευχαριστούμε θερμά όλα τα μέλη και τους φίλους που τίμησαν με την παρουσία τους τις θρησκευτικές εκδηλώσεις που πραγματοποίησε η Αδελφότητα, καθώς και τον συμπατριώτη μας κ. Βασίλη Μιχαλιτσιάνο, επιχειρηματία των ζαχαροπλαστείων Passarella, για την ευγενική προσφορά του γλυκού κεράσματος. ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Τῶν Ὀρθοδόξων προστάτην καὶ ἐν σώματι ἄγγελον, καὶ θαυματουργὸν θεοφόρον νεοφανέντα ἡμῖν, ἐπαινέσωμεν πιστοὶ θεῖον Γεράσιμον· ὅτι ἀξίως παρὰ Θεοῦ ἀπείληφεν, ἰαμάτων τὴν ἀέναον χάριν· ῥώννυσι τοὺς νοσοῦντας, δαιμονῶντας ἰᾶται· διὸ καὶ τοῖς τιμῶσιν αὐτόν, βρύει ἰάματα.

Για το Δ.Σ.
Χρύσα Σ. Κοκκόση
Γενική Γραμματέας

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed