Οι πολιτικές… κότες και το Συμβούλιο του Επιμελητηρίου στο Φισκάρδο

Μια απρόσμενη εξέλιξη πριν ακόμη ξεκινήσει είχαμε χθες στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς-Ιθάκης, που έγινε στο Φισκάρδο, αφού δύο ώρες πριν από τη συνεδρίαση ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Σπύρος Γασπαρινάτος ενημέρωσε γραπτώς ότι η παράταξή του δεν θα συμμετάσχει.
Η βασική δικαιολογία ήταν ότι το μείζον θέμα της συζήτησης του προϋπολογισμού έπρεπε να συζητηθεί στην έδρα του Επιμελητηρίου στο Αργοστόλι και όχι στο Φισκάρδο. Επίσης, στην επιστολή αναφέρθηκε ότι το χωριό της Ερύσσου είναι πολύ μακριά και δεν θα μπορούσαν να παραβρεθούν όλοι οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Φυσικά και δεν υπάρχουν τέτοια θέματα, αφού ο προϋπολογισμός και όχι μόνο αυτός μπορούν να συζητηθούν σε οποιοδήποτε μέρος της Κεφαλονιάς ή της Ιθάκης κρίνει η διοικούσα επιτροπή του Επιμελητηρίου. Άλλωστε, ο κ. Γασπαρινάτος δεν πήγε στη συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής όπου επεξεργάστηκε το προσχέδιο του προϋπολογισμού, η οποία συνεδρίαση έγινε στο κτήριο του Επιμελητηρίου στο Αργοστόλι. Επίσης, η δικαιολογία της απόστασης δεν ευσταθεί, αφού χθες στο Φισκάρδο βρέθηκαν όλοι οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης, ερχόμενοι από Αργοστόλι, Ληξούρι, Σκάλα και Σάμη, αλλά και ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Παναγής Τζανάτος, κάτοικος Αργοστολίου. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του συμβούλου, Γιώργου Καβαλλιεράτου, ο οποίος ανέφερε επί του θέματος: «Ο Σπύρος Γασπαρινάτος και η παράταξή του επειδή νοιώθουν και είναι απολογητές της ανύπαρκτης Δημοτικής Αρχής που κυβερνάει το νησί μας, δεν ήρθαν σήμερα, φοβούμενοι ότι θα φάνε πολιτικό ξύλο από τους επαγγελματίες της Ερύσσου». Ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση έκανε σε όλους τους επαγγελματίες της περιοχής η απουσία της αντιπολίτευσης, η οποία σχολιάστηκε δυσμενώς από κάποιους που τους ψήφισαν στις περσινές εκλογές, ακόμη και από τον Κώστα Κοντογούρη, εκλεγμένο Δημοτικό Σύμβουλο με την παρούσα Δημοτική Αρχή.

Η προεκλογική δέσμευση και το ανοικτό Επιμελητήριο σε όλους
Το μέλος του Επιμελητηρίου και πρόεδρος της Κοινότητας του Φισκάρδου, Πολυχρόνης Δενδρινός, υποδέχθηκε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ευχαρίστησε τον πρόεδρο, Σταύρο Σπαθή, που έκανε πράξη την προεκλογική του δέσμευση. Ιδιαίτερα… θερμός με την παρουσία του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου στην Έρυσσο ήταν και ο υποτιθέμενος αντιπολιτευόμενος, Κώστας Κοντογούρης. Στον πρόλογό του ο Σταύρος Σπαθής ανέφερε: «Είναι μεγάλη η χαρά μας που βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Εξακολουθούμε να κάνουμε πράξη την προελογική μας δέσμευση για το άνοιγμα του Επιμελητηρίου σε Κεφαλονιά και Ιθάκη. Μετά την Σκάλα και το Ληξούρι σειρά είχε το Φισκάρδο και θα ακολουθήσουν η Σάμη και η Ιθάκη. Αυτά που ανέφερε ο κ. Γασπαρινάτος και η παράταξή του στην επιστολή που μας έστειλαν τα ξεπερνάω. Θέλω να τους ενημερώσω ότι του χρόνου η συζήτηση για τον προϋπολογισμό θα γίνει στην Ιθάκη, διότι και η Ιθάκη ανήκει στο Επιμελητήριο, όπως και το Φισκάρδο και το Ληξούρι και όλη η περιφέρεια της Κεφαλονιάς. Πρέπει, επιτέλους να καταλάβουν κάποιοι ότι το Επιμελητήριο αλλάζει. Οι επαγγελματίες πρέπει να μείνουν ενωμένοι, γιατί μετά από δέκα σχεδόν χρόνια κρίσης, μόνο ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας». Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο Γραμματέας, Χρήστος Καμπανός λέγοντας: «Το Επιμελητήριο ανήκει σε όλους τους επαγγελματίες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Από την ημέρα που αναλάβαμε ανοίξαμε τις πόρτες του σε όλους και θέλουμε όλοι να κερδίσουν από αυτό. Έχουμε κάνει μια σειρά από πράγματα σε μόλις οκτώ μήνες θητείας, που δεν είχαν γίνει στο Επιμελητήριο όλα τα προηγούμενα χρόνια μαζί. Τα τηλέφωνά μας είναι ανοικτά όλη μέρα και είμαστε έτοιμοι να εξυπηρετήσουμε τους συναδέλφους μας επαγγελματίες». Ο Ταμίας, Γιώργος Λασκαράτος τόνισε για ακόμη μια φορά ότι «πρέπει το Επιμελητήριο να ανοιχτεί πέρα της πρωτεύουσας, προκειμένου τα μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου να αφουγκραστούν τα προβλήματα της περιφέρειας της Κεφαλονιάς, προβλήματα που πολλές φορές δεν φτάνουν στα αυτιά μας στο Αργοστόλι. Η αντιπολίτευση διάλεξε τον δικό της δρόμο και εμείς έχουμε διαλέξει τον δικό μας».
Σημείωση: Θα ακολουθήσει και άλλο ρεπορτάζ για το Συμβούλιο στο Φισκάρδο

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed