«Φραστικές πιστολιές» του Πάνου Καμμένου στον Νίκο Κοτζιά

Με δικές του «φραστικές πιστολιές» απάντησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος στις «μπιστολιές» του Νίκου Κοτζιά εναντίον του, αναζωπυρώνοντας έτσι την αντιπαράθεση των δύο ανδρών και τους κλυδωνισμούς στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε τη νύχτα έμμεση επίθεση στον τέως υπουργό Εξωτερικών, ανεβάζοντας στο Twitter δημοσίευμα ιστοσελίδας φίλα προσκείμενης στον ίδιο. Σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα, «ο Πάνος Καμμένος ό,τι έχει να πει το λέει ευθέως, επώνυμα και με πολιτική αξιοπρέπεια. Όχι με διαρροές σε πιστόλια της διαπλοκής». Πρόκειται για ευθεία απάντηση στον κ. Κοτζιά, καθώς ο τέως υπουργός Εξωτερικών είχε κάνει λόγο στις 21 Οκτωβρίου για «εκβιαστές, διεφθαρμένους, μπιστόλια του συστήματος υπονομεύουν την αξιοπρέπεια και την τιμή όποιου τους αντιστέκεται». Εξάλλου, ο Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξή του στο Κρήτη ΤV, το βράδυ της Τρίτης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στο επίμαχο υπουργικό συμβούλιο, ο υπουργός Άμυνας κατήγγειλε ότι «ο Τζορτζ Σόρος χρηματοδοτεί την ελληνική κυβέρνηση για να αγοράζει ξένους και δεν του είχε απαντήσει κανείς – ούτε ο κ Τσίπρας». Οι αναφορές του τέως υπουργού προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης, που ζήτησαν από την κυβέρνηση να πάρει θέση παρουσιάζοντας την επιστολή παραίτησης του κ. Κοτζιά στον πρωθυπουργό και τα πρακτικά του υπουργικού συμβουλίου.
Την άμεση παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τα όσα ειπώθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο για χρηματισμό από τον Σόρος ζήτησε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, σημειώνοντας ότι «η κ. Εισαγγελέας πρέπει να ζητήσει τα πρακτικά του υπουργικού συμβούλιου και να διατάξει έρευνα». Ο κύριος Τζαβάρας ζήτησε την παρέμβαση της εισαγγελέως του Άρειου Πάγου και αναφορικά με τις καταγγελίες την πρώην εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς κυρίας Ελένης Ράικου περί ενός «Ρασπούτιν» που την πίεζε να ασκήσει διώξεις για διάφορες σοβαρές υποθέσεις ακόμη και χωρίς στοιχεία. «Ο Νίκος Κοτζιάς φέρει το βάρος των αποδείξεων των όσων λέει» δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσικης. Τον καλώ, πρόσθεσε, να δώσει την επιστολή της παραίτησης του στη δημοσιότητα και να μην καλεί τους άλλους να το πράξουν. Ο κύριος Κατσικης δήλωσε δε ότι συντάσσεται με τις δηλώσεις Πολάκη για τη Δικαιοσύνη.

Επιμέλεια Νίκος Κυριαζής

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed