Επίσκεψη Γερμανών τουριστικών πρακτόρων στα νησιά μας

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με το Γραφείο ΕΟΤ Γερμανίας και την αεροπορική εταιρεία “Condor”, πραγματοποιήθηκε από 14 έως 21 Οκτωβρίου, ταξίδι “εξοικείωσης”, σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά, είκοσι Γερμανών Τουριστικών Πρακτόρων και πωλητών τουριστικών πακέτων.
Οι επισκέψεις αυτές, στους τουριστικούς προορισμούς, δίνουν την δυνατότητα στον Τουριστικό Πράκτορα και τον πωλητή, να γνωρίσει τον προορισμό, ώστε να μεταφέρει την εμπειρία του στην πελατεία του, από ιδία αντίληψη, κάτι που είναι εξόχως πειστικό και αποτελεσματικό. Είναι εντελώς διαφορετικό, οι παραπάνω να έχουν προσωπική αντίληψη για τον προορισμό, από το να στερούνται μιας ανάλογης εμπειρίας. Οι επισκέπτες μας επισκέφτηκαν τις τουριστικές περιοχές και τα αξιοθέατα των νησιών μας, βίωσαν την “έμφυτη” φιλοξενία, ήλθαν σε στενή επαφή με τον επιχειρηματία και τον ανθρώπινο παράγοντα γενικώς, κάτι που άλλωστε κάνει τη “διαφορά”. Ήλθαν σε επαφή και ξεναγήθηκαν σε μεταποιητικές μονάδες της πρωτογενούς μας παραγωγής (οινοποιεία, ελαιοτριβεία), γεύτηκαν τα τοπικά προϊόντα μας, άκουσαν παραδοσιακή μουσική και τραγούδια, εφοδιάστηκαν με ηλεκτρονικό και έντυπο διαφημιστικό υλικό και αναχώρησαν με τις καλλίτερες εντυπώσεις για τα νησιά μας.
Οι προσπάθειες αυτές της Π.Ι.Ν, παράλληλα με άλλες (ψηφιακές καμπάνιες, επισκέψεις δημοσιογράφων, κλπ), εντάσσονται στη στρατηγική ακόμα μεγαλύτερης διείσδυσης στη Γερμανική αγορά, η οποία έχει εποχική διάρκεια πέραν του εξαμήνου. Όπως κάθε φορά, έτσι και τώρα, η συμμετοχή των επιχειρηματιών και των φορέων των νησιών μας ήταν σημαντική. Η Π.Ι.Ν ευχαριστεί τα Τουριστικά Γραφεία, με τα οποία συνεργάστηκε (για τις μετακινήσεις, Γερμανόφωνο ξεναγό, βάρκες για επίσκεψη στο “Ναυάγιο”, “Γαλάζιες Σπηλιές” και Άγιο Σώστη”,κλπ) “B4U” (κ. Μάρκος Δαμανάκης ) στη Ζάκυνθο και “KCG Services” (κ. Κίμων Γασπαράτος) στην Κεφαλονιά. Επίσης για την δωρεάν φιλοξενία τα ξενοδοχεία “Sendido – Alexandra” στη Ζάκυνθο και “Mirabel” στην Κεφαλονιά, την Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλονιάς & Ιθάκης για προσφορά γευμάτων, τα εστιατόρια “της Βάσως” στο Φισκάρδο, “η Απόλαυση” στο Ληξούρι, “Blue Sea” στον Κατελειό, το οινοποιείο “Φοίβος” στην Παλική, το Δήμο Κεφαλονιάς για τη δωρεάν επίσκεψη στα σπήλαια “Μελισσάνη” και “Δρογκαράτη”, την ταβέρνα “Γαλαξίας” στην Αναφωνήτρια, το εστιατόριο “Αλέκτωρ” στην Πόλη της Ζακύνθου, καθώς και την προσφορά γευμάτων από τα ξενοδοχεία “Galaxy” στο Λαγανά και “Caravel ” στο Τσιλιβί, το οινοποιείο “Κτήμα Γράψα” (κ. Γράψας Αναστάσιος) και το ελαιοτριβείο “Αρισταίον” (κ. Γιάννης Χαϊκάλης).
Σημαντική ήταν επίσης η προσφορά του “Ομίλου Θαλάσσιας συγκοινωνίας Αργοστόλι -Ληξούρι”, αλλά και της ακτοπλοϊκής εταιρείας “Kefalonian Lines”, για τη δωρεάν μετάβαση των επισκεπτών μας από Ζάκυνθο – Κυλλήνη -Πόρο και αντίστροφα. Επίσης στην Κεφαλονιά με τη φροντίδα του Προϊσταμένου του Τμήματος κ. Μηνά Κλαουδάτου και του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Γεράσιμου Τιμοθεάτου, ξεναγήθηκαν σε αρκετά από τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος του νησιού. Η παρουσία αλλά και η όλη φροντίδα της υπεύθυνης Δημ. Σχέσεων του γραφείου ΕΟΤ Γερμανίας κ. Αρετής Πρίνου είχε σημαντική συμβολή στην επιτυχία της όλης δράσης. Σε επιβεβαίωση και επιβράβευση των παραπάνω δράσεων αποτυπώνεται στο παρακάτω πρόσφατο δημοσίευμα: http://www.tornosnews.gr/epixeiriseis/tour-operators/33843-fti-dieyrymeno-programma-gia-ellada-to-2019-nea-xenodocheia-kai-proorismoi.html

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού
Σπύρος Γαλιατσάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed