Μοσχαράκι μπουργκινιόν, κλασικό γαλλικό πιάτο

Θα φύγουμε από τα τετριμμένα και την ελληνική κουζίνα και σήμερα θα σας ταξιδέψουμε σε μια από τις πιο φημισμένες κουζίνες του κόσμου, τη γαλλική, η οποία έχει πολλούς λάτρεις στην χώρα μας γενικότερα, αλλά και στο νησί μας.

Υλικά
1 1/2 κιλό μοσχαρίσια σπάλα
1 1/2 κιλό μικρά κρεμμύδια
1 συσκευασία μανιτάρια κομμένα στα 4
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα ψιλοκομμένα
40 γραμ. αλεύρι
1 κύβος βοδινού
40 γραμ. ζάχαρη
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
μπαχάρι
αλατοπίπερο
2 φύλλα δάφνης
20 γραμ. φρέσκο βούτυρο

Εκτέλεση
Αρχικά σοτάρετε το κρέας, αφού το έχετε πλύνει και κόψει μπουκιές, σε μία κατσαρόλα που έχετε ζεστάνει το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια προσθέτετε και το κρεμμύδι με τα καρότα μέχρι να μαραθούν ελαφρώς. Πουδράρετε το αλεύρι μέσα στην κατσαρόλα, το αφήνετε να κάψει λίγο και σβήνετε με το κρασί. Ρίχνετε το ζωμό στην κατσαρόλα με το μπαχάρι, το αλατοπίπερο, τη δάφνη και το σκόρδο αφήνοντας το φαγητό να σιγοβράσει για λίγο πριν το μεταφέρετε σε προθερμασμένο φούρνο όπου και θα το αφήσετε για περίπου 2 ώρες να μαγειρευτεί. Παράλληλα καθαρίζετε τα μικρά κρεμμύδια και τα βάζετε να βράσουν με λίγο νεράκι, τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να γλασάρουν ενώ σε ένα τηγάνι σοτάρετε τα μανιτάρια σε λίγο ελαιόλαδο. Αφού το κρέας μαλακώσει, προσθέτετε τη γαρνιτούρα μπουργκινιόν που ετοιμάσατε παράλληλα και αφήνετε για 5 λεπτά στο φούρνο να σιγοβράσουν όλα μαζί, προτού σερβίρετε.

Επιμέλεια Ελένη Ευαγγελάτου

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed