Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς-Ιθάκης: «Τραγωδία και Κωμωδία…»

Τους τελευταίους μήνες πραγματικά είμαστε θεατές σκηνών από έργο που διαδραματίζονται με πρωταγωνιστές τους Έλληνες αστυνομικούς. Στα επεισόδια βλέπουμε συναδέλφους αστυνομικούς να δέχονται επιθέσεις, να κινδυνεύει η ζωής η ακεραιότητά τους η τιμή και η υπόληψη και γενικά να είναι πάντα ανάμεσα σε κάθε μορφή βίας και μάλιστα μεγάλης έντασης.
Στην ροή του έργου συμπεριλαμβάνεται ο συνδικαλισμός ο οποίος προσπαθεί να υπερασπιστεί τα μέλη του με ότι δυνάμεις και μέσα διαθέτει αμυντικά, προστατευτικά και διεκδικητικά κάνοντας χρήση της συνταγματικής ύπαρξης του αλλά και της κατοχύρωσης του βάση Διεθνών κανόνων. .Στις στιγμές που τα στιγμιότυπα περιέχουν συνδικαλισμό και ηγεσία , προσπαθούμε να εντοπίσουμε έννοιες όπως σύνταγμα και διάλογο που αποτελεί την πεμπτουσία της δημοκρατίας , αλλά μάταια όμως .Η απογοήτευση διαχέεται παντού. Κάπου αιωρείται και ο φόβος με το σκοτάδι . Σε πρόσφατο επεισόδιο αποκορυφώνεται η σκηνή και περιλαμβάνει τον πειθαρχικό έλεγχο “αχρείων” συνδικαλιστών . Το επεισόδιο αυτό εμπεριέχει τραγωδία αλλά και κωμωδία.
Αγαπητοί συνάδελφοι τέτοια επεισόδια πρέπει να διαγράφονται από το έργο γιατί αποτελούν μαύρες σκηνές. Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή την σκηνή .
Απευθυνόμενοι στην ΠΟΑΣΥ δηλώνουμε αλληλέγγυοι .Το σύνταγμα και οι διεθνείς συμβάσεις κατοχυρώνουν την ύπαρξη μας , τη δράση μας και τα δικαιώματά μας . Ας αποβάλουμε το φόβο , ας βγούμε από τα αδιέξοδα από την οδό της δικαιοσύνης. Το οφείλουμε στους συναδέλφους μας , στους εαυτούς μας στην συνείδηση μας.

Ο πρόεδρος, Γρηγορόπουλος Κων/νος
Ο Γεν. Γραμματέας, Πασχάκης Δημήτριος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed