Θρίαμβος για τους επαγγελματίες της Κεφαλονιάς, εξελέγη στο Δ.Σ. της ΕΣΕΕ ο Ανδρέας Παντελιός

Ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Ανδρέας Παντελιός ήταν ο μοναδικός από το νησί μας που εκλέχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕΕ λαμβάνοντας μέρος στις χθεσινές εκλογές με τον συνδυασμό «Δυναμικό Εμπόριο» του Παύλου Πολιτάκη.
Οι εκλογές αυτές κατάφεραν να αφυπνίσουν σχεδόν το σύνολο των επαγγελματιών και εμπόρων της χώρας, αφού από τους 473 εκλέκτορες στα γραφεία της οδού Μητροπόλεως έφτασαν για να ψηφίσουν οι 435, σε μια συμμετοχή που δεν έχει καταγραφεί στα πρόσφατα χρονικά της ΕΣΕΕ. Ο συνδυασμός με τον οποίο συμμετείχε ο Ανδρέας Παντελιός κατέλαβε την δεύτερη θέση κερδίζοντας πέντε από τις 25 έδρες του Δ.Σ. Νικητής αναδείχθηκε ο Γιώργος Καρανίκας, ο οποίος ήταν ο… εκλεκτός του αποχωρήσαντος προέδρου Βασίλη Κορκίδη. Ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο του κ. Πολιτάκη μαζί με τον Γραμματέα του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου, Σπύρο Λουκάκη, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να εκλεγεί (θα είχε εκλεγεί αν ο συνδυασμός έπιανε το εκλογικό του ταβάνι). Οι εκλογές αυτές ήταν από τις πιο δύσκολες για τους τρεις συνδυασμούς που έμειναν στην αντιπολίτευση, αφού τόσο η δύναμη του νικητή, Γιώργου Καρανίκα, όσο και το γεγονός ότι είχε την υποστήριξη του Βασίλη Κορκίδη κάνει την εκλογή του κ. Παντελιού σχεδόν άθλο, αφού κατάφερε να μπει στην τέταρτη θέση του ψηφοδελτίου του, δείχνοντας ότι σε ολόκληρη την Ελλάδα γνωρίζουν το έργο που έχει επιτελέσει τα προηγούμενα χρόνια, κυρίως από επιμελητηριακά πόστα.

Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε και ο Σταύρος Σπαθής
Μπορεί η επιτυχία του κ. Παντελιού να αποδείχθηκε σχεδόν εξωπραγματική για τα δεδομένα της Κεφαλονιάς, ωστόσο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Σταύρος Σπαθής, ήταν αυτός που έκανε πολλή από την… βρώμικη δουλειά. Στήριξε όσο μπορούσε τον αντιπρόεδρό του κάνοντας σχεδόν το γύρο της Ελλάδας για να εξασφαλίσει την εκλογή του. Αν υπολογίσουμε ότι ο συνδυασμός κατά γενική ομολογία δεν πήρε αυτά που επιζητούσε στην κάλπη (7-8 έδρες περίμενε ο επικεφαλής του) το γεγονός της εκλογής Παντελιού μετατρέπει αυτόματα τον Σταύρο Σπαθή ως έναν πολύ δυνατό παίκτη και εξαιρετικό εκλογολόγο, με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για τα Επιμελητηριακά ανά την Ελλάδα όσο και για τα πολιτικά δρώμενα που θα ακολουθήσουν. Πέραν των Ανδρέα Παντελιού και Σπύρου Λουκάκη στις εκλογές αυτές συμμετείχαν και άλλοι Κεφαλλονίτες οι οποίοι δεν κατάφεραν να εκλεγούν. Δεν εκλέχθηκε ο Ζήσιμος Μελιδόνης της παράταξης που κέρδισε τις εκλογές. Δεν εκλέχθηκαν ο Ιάκωβος Νιφοράτος και ο Κυριάκος Σταμούλης που συμμετείχαν με τον συνδυασμό του Γιώργου Βαγενά που κατέλαβε την τρίτη θέση και εξέλεξε τρεις συμβούλους. Επίσης, δεν εκλέχθηκαν ο Νίκος Αθανασάτος και ο Σταύρος Γρηγορόπουλος της παράταξης του ΚΚΕ που κατέλαβε την τέταρτη θέση και εξέλεξε δύο συμβούλους στο Δ.Σ.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα σε έδρες
Γιώργος Καρανίκας, 15 έδρες
Παύλος Πολιτάκης, 5 έδρες (Ανδρέας Παντελιός)
Γιώργος Βαγενάς, 3 έδρες
ΚΚΕ, 2 έδρες

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος 

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed