Σπύρος Γαλιατσάτος: «Δεν είναι εύκολο να υπολογιστεί η προσφορά της Kefalonian Lines στα νησιά μας»

Δεν μου ήταν καθόλου αναγκαίο το να αφήσω να περάσει ο χρόνος για να “καθίσει η σκόνη”, όπως συνηθίζεται να λέγεται, για την σύνταξη του παρόντος, εννοώντας τον χρόνο που μεσολάβησε από την αναστολή των δρομολογίων της ακτοπλοϊκής εταιρείας “Kefalonian Lines”, προς και από τα νησιά μας (Κεφαλονιά, Ιθάκη, και Ζάκυνθο), έως σήμερα.
Και τούτο διότι, τις σκέψεις και απόψεις μου που διατυπώνω, τις είχα και τις έχω από πολύ καιρό πριν, αλλά όσο κι αν ηχεί τούτο παράξενα, δεν είχα βρει τον “κατάλληλο” χρόνο. Από πέντε και πλέον χρόνια (Απρίλης 2013 – Νοέμβριος 2018), η “Kefalonian Lines” συνέβαλε καταλυτικά στον υγιή ανταγωνισμό στην ακτοπλοΐα των νησιών μας, με την εκλογίκευση των ναύλων, πράγμα το οποίο λειτούργησε υπέρ των κατοίκων, των επισκεπτών, του τουριστικού ρεύματος (οδικός τουρισμός), αλλά και της “εμπορευματικής κίνησης” (καταναλωτικών αγαθών, πρώτων υλών, οικοδομικών υλικών, εξοπλισμών, κλπ).
Η πυκνότητα των δρομολογίων υπήρξε πρωτοφανής, εξυπηρετώντας τους παραπάνω αναφερθέντες, πέραν πάσης προσδοκίας.
Η “προστιθέμενη αξία”, στο οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι των νησιών μας, θεωρώ ότι είναι πολύπλευρη και γι’ αυτό δεν είναι εύκολα υπολογίσιμη σε όλα της τα μεγέθη, αλλά αυτό που μπορώ να πω μετά βεβαιότητας ότι είναι πάρα πολύ μεγάλη.
Αρκεί να αναλογιστούμε, τις αδιαμφισβήτητα μεγάλες ωφέλειες που θα προκύψουν από την εφαρμογή του “Μεταφορικού Ισοδύναμου”, που θα αρχίζει να εφαρμόζεται σε λίγες μέρες.
Ως Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και μάλιστα ως Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής, οφείλω να ευχαριστήσω όχι μόνον για την παραπάνω προσφορά, αλλά και για τις δεκάδες δωρεάν (με περίσσεια προθυμίας), μετακινήσεις οχημάτων (Ι.Χ και λεωφορείων) και για τις εκατοντάδες επιβατών (δημοσιογράφων, πωλητών τουριστικών πακέτων και άλλων προσωπικοτήτων), διευκολύνοντας έτσι το έργο της Π.Ι.Ν, προς όφελος του τουρισμού και της οικονομίας των νησιών μας.
Κλείνοντας, ως κάτοικος και επιχειρηματίας της Κεφαλονιάς, απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τους μετόχους, τους διαχειριστές και τα πληρώματα της “Kefalonian Lines”, για την προσφορά τους, ιδίως δε στους κ.κ Διονύση και Σπυράγγελο Λυκούδη και να ευχηθώ καλή συνέχεια στις δραστηριότητες της “Kefalonian Lines”, καθώς και για όποια άλλη μελλοντική τους προσπάθεια.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed