«Αδίστακτο και δηλητηριώδες το σύστημα που προσπαθεί διακαώς να πλήξει την Περιφερειακή Αρχή»

Τις τελευταίες ημέρες παίζεται ένα κακόγουστο παιχνίδι σε βάρος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, που αποσκοπεί στην προσβολή και μείωση της αξιοπιστίας της και του ηθικού της φορτίου.
Αφορμή η ανάθεση έργου από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ στα πλαίσια προγράμματος Interreg Ελλάδα-Ιταλία με τίτλο “MOBILAB” σε συγγενικά πρόσωπα του πρόεδρου του Π.Σ. Χρήστου Μωραΐτη.
Καταρχήν δεν αναγνωρίζουμε στο μονομερές, αντιδεοντολογικό και αδίστακτο σύστημα, που προσπαθεί διακαώς να πλήξει την Περιφερειακή αρχή, να παρουσιάζεται ως τιμητής της ηθικής και της αξιοπιστίας των στελεχών μας, ούτε αισθανόμαστε την ανάγκη να δώσουμε εξηγήσεις στις αιτιάσεις του.
Επειδή όμως φαίνεται πως γνωρίζει πολύ καλά την γκεμπελική τεχνική του «λέγε λέγε, στο τέλος κάτι θα μείνει» και επειδή μπορεί να υπάρχουν συμπολίτες μας που προβληματίζονται από την ακατάσχετη «ηθικολογική» επίθεση που επιχειρεί , θα τοποθετηθούμε ως εξής:
Η ΠΙΝ εκτελεί το πρόγραμμα Mobilab στα πλαίσια του intereg Ελλάδα-Ιταλία μαζί με άλλους τρεις εταίρους , το Πανεπιστήμιο του Μπάρι , τον δήμο του Μπάρι και τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ. Συντονιστής του προγράμματος είναι το Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών – ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.
Κάθε εταίρος εκτελεί διαφορετικό αντικείμενο μέσα στο σύνολο του έργου και κυρίως κάθε εταίρος πραγματοποιεί τις δράσεις, τις προκηρύξεις, τις προσλήψεις, τις προμήθειες, τους διαγωνισμούς, με την ευθύνη των δικών του οργάνων διοίκησης και λειτουργίας. Κάθε εταίρος υπόκειται σε έλεγχο νομιμότητας από τα αρμόδια, για τον ίδιο, όργανα ελέγχου είτε του ελληνικού κράτους είτε της ευρωπαϊκής ένωσης. Ο κάθε εταίρος δεν γνωρίζει ούτε παρεμβαίνει στις διαδικασίες υλοποίησης του έργου από τους άλλους εταίρους, απαιτεί μόνο τον σεβασμό των υποχρεώσεων που ο καθένας έχει αναλάβει , ώστε εν τέλει να υπάρξει ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.
Οι σχέσεις μεταξύ των εταίρων, η περιγραφή του αντικειμένου για κάθε εταίρο, οι προϋπολογισμοί των έργων και δράσεων περιλαμβάνονται σε κοινά υπογραφόμενο σύμφωνο.

Συμπερασματικά:
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο και με απόφαση οποιουδήποτε οργάνου της στις αναθέσεις έργου που πραγματοποίησε ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και που αναφέρονται σε συγγενικά πρόσωπα του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Κι ο πλέον κακόπιστος συνομολογεί ότι δεν προκύπτει πρόβλημα νομιμότητας για τις αναθέσεις αυτές εκ μέρους των οργάνων του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ. Παρά ταύτα θεωρούμε υποχρέωση μας να θέσουμε υπ’ όψη του εταίρου μας τα όσα λέγονται και γράφονται δημοσίως, για να αποφασίσει για τα περαιτέρω.
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων τιμά τις αξίες της δημοκρατίας, της ισονομίας, της διαφάνειας και της αξιοκρατίας και προστατεύει με κάθε τρόπο την ορθολογική διαχείριση του δημοσίου χρήματος. Αυτό έκανε κι αυτό συνεχίζει να κάνει.

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΙΝ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed