Ένα κτήριο, μια εποχή, συγκινήσεις και συνειρμοί

Μία ξεχωριστή, πρωτότυπη, ενδιαφέρουσα, υψηλού επιπέδου και αισθητικής, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου 23 Δεκεμβρίου, στο κτίριο της οικογένειας Παναγιωτόπουλων με τίτλο: «Ένα κτίριο, μία εποχή… Συγκινήσεις, συνειρμοί…», από το Σύλλογο Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων, την Ιόνιο Βιβλιοθήκη Αιγίου σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α).
Ένα κτίριο σύμβολο που φωνάζει σιωπηλά ακίνητο εδώ και 150 χρόνια, μαρτυρώντας μέσα από τη ζωή των ιδιοκτητών του, την όμορφη ιστορία της πόλης μας. Η εκδήλωση ξεκίνησε από την κεντρική αίθουσα του Ισογείου του κτιρίου με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ολοκληρώθηκε στο κεντρικό σαλόνι του 1ου ορόφου. Αφηγήσεις, δρώμενα από ηθοποιούς, εξαιρετικές φωνές από το φωνητικό σύνολο του Σύγχρονου Ωδείου Πάτρας, αρμονία ήχων από την Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας, σκέψεις, συναισθήματα και εικόνες, γύρισαν το χρόνο πίσω. Οι χώροι του ιστορικού κτιρίου γέμισαν ασφυκτικά από κόσμο που ταξίδεψε νοερά σε μια άλλη εποχή και έμεινε με τις καλύτερες εντυπώσεις!
Η επεξεργασία των κειμένων έγινε από ομάδα εθελοντών της Ιόνιου βιβλιοθήκης, η δε συλλογή στοιχείων από το στέλεχος της Ιονίου βιβλιοθήκης Γωγώ Παπαφράγκου.
Η ξενάγηση στο χρόνο και στους χώρους του κτιρίου έγινε από τη Δανάη Μεσσάρη.
Οι ηθοποιοί που συμμετείχαν: Σοφία Σέλληνα, Δημήτρης Δημητρακάκης, Γεράσιμος Ανδρικόπουλος, Παναγιώτης Παπαγεωργίου.
Συντονισμός: Νόνη Λάφη, Λουκάς Αδαμόπουλος.
Υποστήριξη: Νίκος Ταξιαρχόπουλος, Αλέξης Φιλιππόπουλος
Η χορωδιακή γραφή των τραγουδιών έγινε από τους μουσικοσυνθέτες Αντρέα και Λουκά Αδαμόπουλο. Στο πιάνο ο Αντρέας Αδαμόπουλος. Για τις ανάγκες της εκδήλωσης έγινε και προηχογραφημένη ενορχήστρωση μουσικής σε στούντιο, από τον Λουκά Αδαμόπουλο.
Τη Διεύθυνση της Πολυφωνικής Χορωδίας Αιγιαλείας και του φωνητικού συνόλου του Σύγχρονου Ωδείου Πάτρας είχε η Αλίκη Ζαφείρη.
Προτάσεις και σκέψεις για την εκδήλωση, Αντρέα Αδαμόπουλου

Σύλλογος Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed