Βασίλης Ρουχωτάς προς Νίκο Ανουσάκη: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»

Η Δημοτική παράταξη “ΕΝΩΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΠΟΛΗ” της οποίας έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής εξέδωσε σήμερα ένα εμπεριστατωμένο δελτίο τύπου και τοποθετήθηκε στο θέμα της λεγόμενης κεφαλαιοποίησης των οφειλών της ΔΕΥΑΚ προς το Δήμο Κεφαλονιάς.
Η ανακοίνωση αποτελεί ομόφωνη θέση του συνόλου των μελών μας, που για λόγους ανωτέρας βίας δεν κατέστη δυνατόν να παραστούν στο δημοτικόσυμβούλιο, και εκφράστηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο με την τοποθέτηση του συμβούλου της παράταξης μας κ Σπύρου Σαμούρη στο σημερινό συμβούλιο και την αρνητική του ψήφο στην εισήγηση της πλειοψηφίας στην πρόταση για κεφαλαιοποίηση των οφειλών της ΔΕΥΑΚ. ΟΜΟΦΩΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΊΗΣΗ.
Αντί απαντήσεως επί των τεθέντων ερωτημάτων υπήρξε η ψήφιση της κεφαλαιοποίησης άνευ αντικρούσεως των ερωτημάτων και η έκρηξη ύβρεων εις βάρος μου εκ μέρους του κ Ανουσάκη μέσω των ΜΜΕ. Αναμενομένη και ως προς το περιεχόμενο και δεν με εκπλήσσει! Άλλωστε έχω πεί επανειλημμένα στο δημοτικό συμβούλιο (παραφράζοντας γνωστή ρήση των προγόνων μας): Εξέστιν Ανουσάκη (δοτική κλήσις) ασχημονείν.” Επειδή όμως τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα τα επαναλαμβάνω και αν μπορεί ας απαντήσει ο κ πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ (και γιατί όχι και τα μέλη του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ):
-Χρωστάει η ΔΕΥΑΚ 4.335.000 εκατομμύρια ευρώ στο Δήμο (όπως λέει ο ίδιος σε εισηγήσεις του αλλά πιστοποιούν και οι οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου) η οχι;
-Μπορεί να μας πεί τι έγινε αυτό το τεράστιο ποσό χρημάτων και δεν μπορεί να το αποδώσει στον Δήμο;
-Αν είναι νόμιμη η κεφαλαιοποιηση όπως ο ίδιος ισχυρίζεται γιατί ένα χρόνο τώρα δεν την εφάρμοσε ο Δήμος;
-Μέσα απο τους λογαριασμούς του νερού εισπράττει η ΔΕΥΑΚ και την αξία του ρεύματος που δαπανά στις εγκαταστάσεις της ή οχι.
-Αν τελικώς γίνει η κεφαλαιοποίηση θα πληρώσουν οι δημότες διπλό το ρεύμα που κατανάλωσε η ΔΕΥΑΚ η όχι;
-Μήπως λέω μήπως, η πράξη κατά την οποία κάποιος εισπράττει χρήματα για λογαριασμού τρίτου και δεν τα αποδίδει λέγεται υπεξαίρεση;
Ερωτήματα απλά, σύντομα, κατανοητά, που ζητούν απαντήσεις. Αυτά τέθηκαν στην ανακοίνωσή μας. Αν μπορείτε κ. Ανουσάκη απαντήστε. Αλλιώς “κρείτον το σιγάν”. Για όσα με κατηγορείτε μήπως ήδη έχει αποφανθεί η δικαιοσύνη. Για εσάς υπάρχει μήπως θέμα; Η θετική ψήφος μέρους της αντιπολίτευσης (επειδή το θέτετε ως υποστηρικτικό επιχείρημα) να υποθέσω ότι προέρχεται από τον ίδιο ακριβώς λόγο για τον οποίο δόθηκε και η δική σας; Θα κλείσω και δεν θα επανέλθω σε οποιεσδήποτε ύβρεις λέγοντας γενικώς: Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη!

Βασίλης Γρ. Ρουχωτάς
Δημοτικός Σύμβουλος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed