Εξόδιος ακολουθία της μητέρας του Επισκόπου Κερνίτσης

Σε κλίμα βαθείας συγκινήσεως τελέσθηκε την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018 η Εξόδιος Ακολουθία της μακαριστής Ελένης χήρας Ελευθερίου Στελλάτου το γένος Αννίνου, μητρός του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.
Η Ακολουθία τελέσθηκε στο Νέο Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Πατρών με την συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου, Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, Κανάγκας κ. Θεοδοσίου, Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, πλειάδος Ιερέων, Μοναχών και Μοναζουσών από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών και από άλλες Μητροπόλεις, καθώς και Αρχών και Φορέων της πόλεως των Πατρών και γενικότερα του Νομού Αχαΐας. Τον επικήδειο λόγο εκφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ο οποίος ομίλησε με συγκινητικούς λόγους για το πρόσωπο της μακαριστής. Μετά το πέρας της Εξοδίου Ακολουθίας η σορός της μακαριστής μεταφέρθηκε στη γενέτειρά της νήσο Κεφαλληνία.
Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Πόρου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος υποδέχθηκε το σκήνωμα της μακαριστής και εν συνεχεία τελέσθηκε Ιερό Τρισάγιο με την συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Ωλένης κ. Αθανασίου και Ανδρούσης κ. Κωνσταντίου καθώς και πλειάδας ιερέων από την Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας και την Ιερά Μητρόπολη Πατρών. Κατά το Ιερό Τρισάγιο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος ομίλησε με λόγους παρηγορητικούς για την προσφορά της κεκοιμημένης αδελφής Ελένης στην Αγία μας Εκκλησία αφού προσέφερε τον υιόν της εις αυτήν και αξιώθηκε να τον δει Μοναχό, Διάκονο, Πρεσβύτερο και Επίσκοπο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μακαριστή αξιώθηκε να δει από τον πρωτότοκο υιό της Αλέξανδρο τέκνα τέκνων και δισέγγονα. Η ταφή πραγματοποιήθηκε στο Κοιμητήριο της Ενορίας του Πόρου, στο οποίο έχει ενταφιαστεί και ο σύζυγος της μακαριστής Ελευθέριος Στελλάτος.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed