Τα τρία πράγματα που προκαλούν τριχόπτωση

Η τριχόπτωση είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο σε άνδρες και γυναίκες ενώ εμφανίζεται πιο συχνά συγκεκριμένες περιόδους του έτους. Συνήθως παρατηρείται στο βούρτσισμα των μαλλιών, καθώς βλέπετε πολλές τρίχες να πέφτουν όταν τα χτενίζετε.
Πολλές φορές, αυτό επιδεινώνεται και με κάποια λάθη που κάνουμε στην καθημερινότητα και αυξάνουν την απώλεια των μαλλιών. Δείτε τρία από αυτά…
1. Το λούσιμο με πάρα πολύ ζεστό νερό, σχεδόν καυτό
Όταν λούζουμε τα μαλλιά μας, το νερό πρέπει να είναι χλιαρό και όχι καυτό καθώς το τελευταίο ανοίγει υπερβολικά τους πόρους των μαλλιών με αποτέλεσμα όλα τα χημικά συστατικά των προϊόντων για τα μαλλιά να τα ξηραίνουν.
2. Πολύ συχνό χτένισμα
Θα πρέπει να χτενίζουμε τα μαλλιά μας μετά το μπάνιο και όταν αυτά είναι βρεγμένα. Ο λόγος είναι ότι το βούρτσισμα και το χτένισμα σε στεγνά και μπερδεμένα μαλλιά σπάει και αποδυναμώνει τις τρίχες.
3. Συνεχές πιάσιμο με λαστιχάκι
Καλό θα ήταν να αποφεύγετε να πιάνετε συνέχεια τα μαλλιά σας με λαστιχάκι καθώς αυτό σπάει τις τρίχες και δημιουργεί ψαλίδα. Προτιμήστε κάτι σαν κλάμερ που δεν ταλαιπωρούν την τρίχα και κρατάνε τα μαλλιά μακριά από το πρόσωπο.

Επιμέλεια Ελένη Ευαγγελάτου

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed