Το στίγμα της Ρόδης Κράτσα στην αρχή του Νέου Έτους

Η υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, είχε έντονες και συμβολικές δραστηριότητες στην αρχή του Νέου Έτους στην Κέρκυρα και στην Κεφαλονιά σε συνέχεια των εκδηλώσεων στην Ζάκυνθο, στο τέλος του 2018.
– Φιλικές συγκεντρώσεις νέων στην Κεφαλονιά και στην Κέρκυρα, όπου τόνισε την σημασία συνεργασίας με τους νέους και επικοινωνίας του οράματός της για τα Ιόνια Νησιά.
– Επίσκεψη στον Δήμαρχο Κερκυραίων κ. Κων/νο Νικολούζο και ενημέρωση για το κρίσιμο θέμα των απορριμάτων. Έθεσε ερωτήματα για τον σχεδιασμό του Δήμου, τα χρονοδιαγράμματα αποκλιμάκωσης της κρίσης και τον προγραμματισμό ολοκληρωμένης σύγχρονης διαχείρισης.
Έθεσε επίσης ερωτήματα για την κατάσταση της παλαιάς πόλης της Κέρκυρας και τον σεβασμό των κριτηρίων ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, χαρακτηρισμένο από την Unesco. Σημείωσε ότι η σωστή λειτουργία του είναι υποχρέωση των Κερκυραίων απέναντι στην Unesco, κεφάλαιο έλξης επισκεπτών και οικονομικών δραστηριοτήτων αλλά και ευθύνη απέναντι στους κατοίκους.
– Επίσκεψη στο Ωδείο Κέρκυρας και στην Φιλαρμονική Κυνοπιαστών, όπου τόνισε την σημασία της πολιτιστικής παράδοσης των Ιονίων με την ξεχωριστή ζωντάνια της στην Κέρκυρα και την ανάγκη ενίσχυσης και προβολής της παράδοσης και της σύγχρονης δημιουργίας.
Σημείωσε επίσης οτι το 2018 ήταν Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτισμικής Κληρονομιάς με πολλές ευκαιρίες χρηματοδότησης και προβολής του πολιτισμού μας οι οποίες δυστυχώς έμειναν αναξιοποίητες. Υποσχέθηκε ότι το 2019, θα είναι ένα Έτος απαρχής της πολιτισμικής λάμψης των Ιονίων, αν η ίδια εκλεγεί Περιφερειάρχης.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed