Ευχαριστήρια επιστολή από τον «Υπερίωνα»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Ατόμων με Αναπηρία «ΥΠΕΡΙΩΝ» σας συγχαίρει για την πρωτοβουλία σας να διαθέσετε μια ομάδα εργατών από το δασαρχείο με σκοπό να επιμεληθεί τον εξωτερικό χώρο της Ένωσής μας, που βρίσκεται στον Λογγό Ληξουρίου.
Ο χώρος, που είναι μια τεράστια έκταση 8 (οκτώ) στρεμμάτων με 2 (δύο) παλιές κατοικίες που πρόσφατα ανακατασκευάσαμε μόνο με χορηγούς και δωρητές, μας παραχωρήθηκε με χρησιδάνειο από τον Δήμο Κεφαλονιάς και ήταν σε πολύ κακή κατάσταση, επειδή μέσα υπάρχουν ελαιόδενδρα, πορτοκαλιές, λεμονιές και πηγάδια ακάλυπτα με επικινδυνότητα για τους ωφελούμενους Α.μεΑ. Με τα πολύ λίγα οικονομικά μας μέσα και με την συμπαράσταση του Αντιδημάρχου κ. Γεώργιου Κατσιβέλη, προσπαθήσαμε να διαμορφώσουμε τους πολύ κοντινούς χώρους στο Κέντρο Εκπαίδευσης όμως το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει, μιας και η έκταση αυτή απαιτεί τεράστια εργασία προκειμένου οι ωφελούμενοι να κυκλοφορούν ελεύθερα και όχι με τη μεγάλη προστασία που υφίστανται από τους εκπαιδευτές. Ήδη, από την ομαδική δουλειά που γίνεται με τη συνεργασία της ομάδας των εργατών που μας διαθέσατε, υπάρχει μεγάλη διαφορά και τα Άτομα με Αναπηρία επιτέλους άρχισαν να απολαμβάνουν καθαρούς και και περιποιημένους χώρους.
Χρειάζονται ιδιαίτερες ευχαριστίες και πολλά συγχαρητήρια στην Δασολόγο – Διευθύντρια Διεύθυνσης Δασών του νομού μας, κα. Άννα Λύτρα που παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητα του δύσκολου έργου που έχει αναλάβει σε επίπεδο νομού, ανταποκρίθηκε άμεσα. Μέχρι σήμερα η τοπική κοινωνία όχι μόνο της Παλικής, αλλά και όλου του νησιού, μας συμπαρίσταται έμπρακτα και τώρα εσείς προσωπικά μας βοηθάτε να επιλύσουμε το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με όλο το χώρο που περιβάλλει το Κέντρο εκπαίδευσης 22 (είκοσι δύο) ενηλίκων ατόμων με Αναπηρία και χωρίς υπερβολή, μπορούμε να πούμε ότι η πράξη αυτή έχει την αξία θησαυρού για τα Άτομα με Αναπηρία αλλά και για όλους εμάς σε μια πολιτισμένη και υγιή κοινωνία. Η άμεση ανταπόκριση σας και η αμέριστη φροντίδα των εργατών που δείχνουν μεγάλη ευαισθησία τις μέρες που εργάζονται γι’ αυτό το σκοπό, κατόπιν βέβαια της δικής σας πρωτοβουλίας, μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε το έργο μας. Σας ευχόμαστε Καλή Χρονιά και καλή συνέχεια και στο δικό σας έργο.

ΠΡΟΣ: Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου-Διεύθυνση Δασών Κεφαλληνίας

Η Πρόεδρος
Σοφία Μαροπούλου-Ζαφειράτου

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed