2.600.000 ευρώ από την ΠΙΝ για την κατασκευή Ανοιχτού Θεάτρου «Διονυσίου Λαυράγκα» στα Ραζάτα

Τη συμμετοχή της ΠΙΝ στις προσκλήσεις ένταξης στρατηγικών έργων του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V -A GREECE-ITALY (EL-IT) 2014-2020, (COOPERATION PROGRAMME INTERREG V -A GREECE-ITALY (EL-IT) 2014-2020), σε δύο προσκλήσεις, που αφορούν την ανέγερση ενός «Ανοιχτού Θεάτρου» στην Π.Ε. Κεφαλληνίας, καθώς και την ανέγερση κτιριακής υποδομής στο πλαίσιο του ίδιου οικοπέδου, προϋπολογισμού 2.600.000 ευρώ και τη διοργάνωση παιδικού φεστιβάλ χορωδιών, σε περιφερειακό και διασυνοριακό επίπεδο, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ, ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση του, την Κυριακή 20.01.2019.
Οι προσκλήσεις αφορούν τους εξής άξονες:
-ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ – Αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και των φυσικών πόρων ως εδαφικού πλεονεκτήματος της περιοχής του προγράμματος.
Τίτλος έργου : Thematic_Routes&_Networks_Proposal (Θεματικές -Προγράμματα & -Δίκτυα προβολής)
Ο άξονας αυτός υποστηρίζει τη δημιουργία πολιτιστικών υποδομών οι οποίες θα αναβαθμίσουν και θα αναδείξουν το πολιτιστικό προϊόν της περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Η Πρόταση της ΠΙΝ αφορά την ανέγερση ενός «Ανοιχτού Θεάτρου» στην Π.Ε. Κεφαλληνίας και την ανέγερση κτιριακής υποδομής στο πλαίσιο του ίδιου οικοπέδου, προϋπολογισμού 2.600.000,00 € .
ΑΞΟΝΑΣ 1.1.: Clusters and Incubators (Συστοιχίες και εκκολαπτήρια). Παροχή καινοτομίας σε υπηρεσίες υποστήριξης και ανάπτυξης συμπλεγμάτων πέρα από τα σύνορα για να προωθηθεί ο ανταγωνισμός.
Τίτλος έργου: Holistic networking of creative industries via incubation (Ολιστική δικτύωση δημιουργικών βιομηχανιών μέσω επώασης)
Η πρόταση αναφέρεται στην προώθηση της Δημιουργικής Βιομηχανίας. Στο πλαίσιο του προγράμματος η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα υποστηρίξει τη διοργάνωση ενός παιδικού φεστιβάλ χορωδιών, πρώτα σε περιφερειακό και στη συνέχεια σε διασυνοριακό επίπεδο, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ.
H Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, είχε ιστορία και παράδοση στον πολιτισμό. Οι ευρωπαϊκές επιρροές που δέχτηκε από πολύ νωρίς είχε σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός αναβαθμισμένου πολιτιστικού προϊόντος αποτελούμενο από διάφορες μορφές τέχνης. Η Δημιουργική Βιομηχανία στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον πολιτισμό της και την ιστορία της. Αναγνωρίζοντας αυτό, η ΠΙΝ ως φορέας υποστηρίζει την Δημιουργική Βιομηχανία και αντιμετωπίζει το κομμάτι αυτό ως ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη και προβολή του πολιτιστικού της προϊόντος μέσω της διασυνοριακής συνεργασίας του προγράμματος.
Το φεστιβάλ αυτό θα υποστηριχθεί τεχνικά και επιστημονικά από τη δημιουργία ενός Στούντιο Ηχογράφησης στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΙΝ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed