Θετικά τα μηνύματα από την Έκθεση της Βιέννης

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετείχε στην τουριστική έκθεση “Ferien 2019” που πραγματοποιήθηκε στην Βιέννη από 10 έως 13 Ιανουαρίου, με δικό της περίπτερο εντός του χώρου του ΕΟΤ.
Η επισκεψιμότητα στην έκθεση αυτή, λαμβάνει ιδιαίτερες διαστάσεις, επειδή σε συνεχόμενο χώρο εντός του ιδίου κτηρίου, ταυτόχρονα πραγματοποιείται και έκθεση αυτοκινήτου. Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Νησιωτικής Πολιτικής της Π.Ι.Ν κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, πραγματοποίησε συναντήσεις με Tour Operators (TUI, THOMAS COOK, FTI, DER TOUR RUEFA,κλπ), αεροπορικές εταιρείες AUSTRIAN AIRLINES και AEGEAN και παράγοντες της κρουαζιέρας ( COSTA – AIDA). Επίσης έδωσε συνεντεύξεις στο Ομογενειακό ραδιόφωνο “Hephestus Radio, στο κρατικό ραδιόφωνο της Αυστρίας “ORF Radio” και στο επίσης κρατικό κανάλι “ORF 3”. Με το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας και Ελβετίας, συμφωνήθηκε επίσκεψη δημοσιογράφων στα νησιά μας, την μετάβαση των οποίων θα καλύψουν οι παραπάνω αεροπορικές εταιρείες. Από τις επαφές αυτές, αλλά και με τον παρευρισκόμενο στην έκθεση Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Κων/νο Τσέγα, ο οποίος είχε πάρα πολλές επαφές, επιβεβαιώνεται ότι τόσο για την Χώρα μας, όσο και τα Ιόνια Νησιά, οι τάσεις είναι ανοδικές.
Το σημαντικότερο ήταν ότι σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στην Βιέννη, κατόπιν από κοινού ενεργειών με την Περιφέρεια που δρομολογήθηκαν από την προηγούμενη χρονιά, οριστικοποιήθηκαν οι λεπτομέρειες την “Επτανησιακής εβδομάδας” που θα πραγματοποιηθεί στο “Μέγαρο” του Ο.Η.Ε στην Βιέννη, από 11 έως 15 του προσεχούς Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα θα προσφέρονται στους εργαζόμενους (4.000 τον αριθμό από 160 Χώρες), αλλά και στους επισκέπτες Επτανησιακές γεύσεις, ενώ παράλληλα θα υπάρξει και ειδικός χώρος για διανομή διαφημιστικού υλικού, προβολής video, κλπ. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά και μας δίνεται μεγάλη ευκαιρία, να παρουσιάσουμε και να προβάλουμε το τουριστικό προϊόν της Π.Ι.Ν σε ένα κοινό υψηλής οικονομικής καταναλωτικής δυνατότητας, το οποίο όμως δεν προσεγγίζεται εύκολα, με διαφορετικούς τρόπους.
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εκπροσωπήθηκε εκτός από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Σπύρο Γαλιατσάτο και από τον Προϊστάμενο Τμήματος ΠΕΚΙ Κεφαλληνίας κ. Μηνά Κλαουδάτο. Ως Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ευχαριστούμε τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Κων/νο Τσέγα, την Προϊσταμένη Δημοσίων Σχέσεων του ΕΟΤ κ. Ελένη Γερολυμάτου, την Προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Αυστρίας και Ελβετίας κ. Ελένη Μελιτά καθώς και τα στελέχη, για την αποτελεσματική υποστήριξη τους στο έργο της. Επίσης τον κ. Μιχάλη Βρεττάκη, Εμπορικό Ακόλουθο της Ελληνικής Πρεσβείας στην Βιέννη, με την καθοριστικής σημασίας βοήθεια του οποίου πετύχαμε την “Επτανησιακή εβδομάδα” εντός του Μεγάρου του O.H.E στην Βιέννη.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed