Μια γροθιά όλη η Θηνιά στην κοπή της πίτας στον Αγκώνα

Την Κυριακή 13/1 έκοψε την πίτα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγκώνα. Ένας σύλλογος ηλικίας μόλις τριών ετών όμως με πλούσια πολιτιστική, κοινωνική, αθλητική και εξωραϊστική δραστηριότητα και κυρίως θέληση για προσφορά και συνεργασία.
Η προσέλευση του κοινού πρωτοφανής για τα δεδομένα της περιοχής, καλλιέργησε ένα κλίμα συγκίνησης και χαράς καθώς το μόνο ζητούμενο για την παρουσία και την δράση του Συλλόγου μας είναι η συμμετοχή, η συνεργασία και η από κοινού δημιουργία.
Η κοπή της πίτας μας ήταν εξ΄ορισμού η προσφορά ενός ή περισσοτέρου κομματιών ‘της πίτας μας’ προς όλους όσους μας προσέγγισαν ή μας προσεγγίζουν .Με απλά λόγια ένα κάλεσμα συνύπαρξης και συμπόρευσης με όλους τρέφουν κοινωνικές ανησυχίες , διαθέτουν πνεύμα ομαδικό και αλληλέγγυο, από την Θηνιά, όλο το νησί αλλά και εκτός αυτού.
Το «όλοι μαζί μπορούμε» δεν αποτελεί απλά μία φράση εντυπωσιασμού ή ένα μεγαλεπίβολο όραμα είναι η ουσία της προόδου και της ευδοκίμησής μας. Υπάρχουν πάντα αυτά που μας χωρίζουν. Υπάρχουν όμως κι εκείνα που μας ενώνουν, τα καθαρά, τα όμορφα τα υγιή, εκείνα για τα οποία βαδίζουμε πλάι, πλάι, μπορεί ο ένας να πιάσει θαρρετά το χέρι του άλλου. Ας δούμε που μπορούμε να ομονοήσουμε, να συνυπάρξουμε και να προχωρήσουμε ενωμένοι .Συχνά σκεφτόμαστε τα ίδια ο ένας με τον άλλον αλλά δεν τα ξεστομίζουμε, δεν τα κοινωνούμε αναμεταξύ μας .
Η Πίτα μας δεν είχε απλώς εθιμοτυπικό χαρακτήρα. Ήταν το ευχαριστώ σε όσους μας υποστήριξαν, τους συλλόγους, τους συνεργάτες τους εκπροσώπους των αρχών που ήταν δίπλα μας, κάθε άνθρωπο που προσέφερε με ότι μπορούσε διαθέτοντας, τον χρόνο του, τον κόπο του, το χρήμα του, για να συνεισφέρει στην προσπάθειά μας αλλά και ένα ηχηρό κάλεσμα προς όλους να παραμερίσουμε όλα όσα μας διχάζουν και να δούμε φιλότιμα, χωρίς καχυποψία, «έντιμα και παλικαρίσια» αυτά που μπορούν να εγείρουν συνεργασία .
Εκείνα που θέλετε εσείς και τα θέλουμε κι εμείς ή όσα στα οποία μπορούμε να σας βοηθήσουμε εμείς κι όσα μπορείτε να μας βοηθήσετε εσείς .Πολλά ή λίγα δε έχει σημασία .Αρκεί να κάνουμε την αρχή.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΆΛΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΑΝΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΑΣ ΟΛΟΥΣ, ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΜΑΓΕΙΡΕΨΑΝ ΤΗΝ κ ΜΕΜΑ, ΤΗΝ κ.ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΤΗΝ κ. ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ, ΤΗΝ ΒΑΣΩ, ΤΗΝ ΧΡΥΣΑ ΓΙΑ ΤiΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΒΑΣΙΛΙΤΣΕΣ, ΤΟΝ ΟΡΕΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ, ΤΗΝ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ, ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΠΑΝΑΓΗ ΒΑΝΔΩΡΟ, ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ (ΖΟΛΑ, ΝΥΦΙ, ΘΗΝΑΙΑ) ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΦΩΚΑΤΩΝ -ΚΑΡΔΑΚΑΤΩΝ -ΚΟΝΤΟΓΟΥΡΑΤΩΝ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΜΕ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΔΙΑΘΕΣΗ, ΤΟΝ ΠΑΤΕΡ ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΟΥΛΑ, ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑ ΜΟΣΧΟΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΗΣ, ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑΣΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Εκ του ΔΣ του ΠΣ ΑΓΚΩΝΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed