Μην βυθίσουμε την Ελλάδα στις Πρέσπες

Το ερώτημα που γέννησαν οι Πρέσπες είναι αν θα εξακολουθήσουμε τον δρόμο που χάραξε η νέα συμφωνία στο Μακεδονικό ή για άλλη μια φορά η χώρα μας παραδίδει τις τύχες της στα χέρια πολεμοκάπηλων, πεμπτοφαλαγγιτών και σκοτεινών άλλων συμφερόντων.
Αυτοί που απεργάζονται περιπέτειες για τον λαό μας, προσποιούμενοι ότι τον πονούν, ενώ καταστρατηγούν τα πάντα, διαστρεβλώνοντας την αλήθεια, απαρτίζοντας σε πανό ψευτοδιλήμματα τα οποία όμως επηρεάζουν τους μη έχοντες επαρκή μόρφωση, όπως «Ποιος θα προδώσει την Μακεδονία», γνωστά κόλπα του «διαιρεί και βασίλευε» συνειδήσεων, οι οποίοι προσποιούνται ότι γνωρίζουν «πολύ καλά» τα πολιτικά πράγματα, αντιγράφοντας εκείνα του παρελθόντος τα οποία έστειλαν τους μισούς Έλληνες στη Μακρόνησο ως «αντιφρονούντες ανθέλληνες» και «ληστοσυμμορίτες»! Διερωτώμεθα αν ακόμη και σήμερα υπάρχει ιδεολογία κόμματος η οποία οδηγεί στην χρεοκοπία ένα λαό σκόπιμα και μετά το κόμμα εμφανίζεται σαν εν δυνάμει σωτήρας του, αποσπώντας έτσι την ψήφο του; Παρόλη την αμορφωσιά και την ημιμάθεια που δέρνει τον νεοέλληνα όλοι γνωρίζουν ότι το 670 μ. Χ. σλαβικά φύλα κατέβηκαν από βορρά και κατοίκησαν την περιοχή της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, η οποία γεωγραφικά αποτελούσεεπαρχία της ελληνικής Μακεδονίας του Φίλιππου και του Μ. Αλεξάνδρου. Και αφού όλο αυτό τον χρόνο (1350 χρόνια) που πέρασε μέχρι σήμερα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο οι κάτοικοι ονόμαζαν τους εαυτούς τους Μακεδόνες (κάτοικοι της Μακεδονίας) ερχόμαστε τώρα να τους ξεβαφτίσουμε!
Μπορεί να το θέλουμε και σαν Έλληνες δεν το δεχόμαστε να παραδώσουμε σε ξένο το ιερό όνομα της γης των Ελλήνων. Με ποιο τρόπο θα τους πείσουμε;
Έτος 1912: Έλληνες, Σέρβοι και Βούλγαροι πολεμούν τους Τούρκους στα Βαλκάνια. Τα σλαβικά φύλλα μπήκαν στο ξέφραγο αμπέλι μας και στα έρημα σπίτια μας. Οι Μαραθωνομάχοι δεν ζουν. Ο Αλέξανδρος έφυγε νέος δηλητηριασμένος από Έλληνες, ελληνικός στρατός δεν προλαβαίνει να ελευθερώσει όλα τα Μακεδονικά εδάφη. Πολεμουσε τρέχοντας να μπει στην Θεσσαλονίκη πρώτος. Έγινε η μοιρασιά και ο κάθε ένας κράτησε ότι κέρδισε διώχνοντας τους Τούρκους κατακτητές. Τώρα τι κάνουμε και πως να βαφτίσουμε τους Σλάβους που κατοικούν σήμερα στην Βόρεια επαρχία της Μακεδονίας του Αλέξανδρου, σημειωτέον ότι σε εκείνο τον χώρο κατοικούν εκατοντάδες χιλιάδες γνήσιοι Έλληνες, συμπεριλαμβανόμενων και πολλών χιλιάδων «Κουμουνιστοσυμμοριτών» κυνηγημένων από το «εθνικόφρον κράτος των Ελλήνων». Υπολογίζουν άραγε, μερικοί κουφιοκέφαλοι ότι, αν κάποτε θελήσουμε να τους «πείσουμε» δια της βίας, με όλο τον κόσμο εναντίον μας, θα φάμε τόσες σφαλιάρες από φίλους και εχθρούς που θα αλληθωρίσουμε;
Και τούτο διότι η προπαγάνδα να μην γίνει αποδεχτό από την χώρα μας να δώσει το Όνομα Μακεδονία στην γειτονική χώρα είναι όχι μόνο απερίσκεπτο, αλλά μας οδηγεί σε διεθνή απομόνωση με ότι αυτό συνεπάγεται διεθνώς. Στην μεγάλη Γιουγκοσλαβική δημοκρατία, ονομάζονταν από τον Τίτο «Σοσιαλιστική δημοκρατία της Μακεδονίας». Πως τόλμησαν ορισμένοι Σκοπιανοί να ονομάσουν τους εαυτούς τους Μακεδόνες απογόνους των αρχαίων, ας όψοντε οι ανάξιοι Έλληνες πολιτικοί, καρπαζοεισπράκτορες των μεγάλων δυνάμεων, οι οποίο με δουλικότητα δήλωναν ότι «ανήκομεν εις την δύσιν». Επομένως αφού η Δύση και τα συμφέροντα του διαμοιρασμού του κόσμου υπαγορεύουν και αναγνωρίζουν τουςΣλαβομακεδόνες, ως Μακεδόνες απογόνους του Μ. Αλέξανδρου, εμείς οι σφογκωκολάριοι των Δυτικών πρέπει «να βγάλουμε τον σκασμό»! Παλιές διαπραγματεύσεις που έγιναν κατά την διάρκεια του εμφυλίου τόλμησαν ακόμη οι ξενόδουλοι να κάνουν νύξη για «ανεξάρτητη Μακεδονία», Ευτυχώς και ο Άρης Βελουχιώτης δεν το επέτρεψε. Ενώ οι Έλληνες πολιτικοί της μεταπολίτευσης μη δυνάμενοι να αντισταθούν στους δυτικούς, απλώς ψευτόκλαιγαν.
Τώρα τι θέλουν ορισμένοι ψευτόμαγκες; Να συνεχίσουμε την έχθρα και το αβέβαιο μέλλον των σχέσεων με την γείτονα χώρα, οι κάτοικοι της οποίας θα συνεχίσουν να αποκαλούνται «Μακεδόνες» με τις ευλογίες και της αποδοχής, του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών; Αν το πρόβλημα μείνει άλυτο, τότε σίγουρα οι γείτονες, σύμμαχοι της Τουρκίας και μπαίνοντας στο ΝΑΤΟ διότι περί αυτού πρόκειται, θα διαμορφώσουν μαζί με τους Τούρκους τον βρόγχο στο λαιμό της χώρας μας. Κύριοι Έλληνες εθνικιστές και λαϊκιστές λαοπλάνοι, τα σκεφτήκατε όλα αυτά; Τι θα πει, κύριε Καμένε ότι η συμφωνία αυτή θα είναι ολέθρια δια τα εθνικά συμφέροντα; Κύριοι εκπρόσωποι του νεοφιλελευθερισμού, μήπως η «μη συμφωνία» θα είναι πολύ πιο ολέθρια; Θα αγνοήσουμε ότι διαιωνίζοντας το «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» απλώς φυλάσσουμε στην καρδιά της Ελλάδος μια ωρολογιακή βόμβα που όταν σκάσει δεν θα μας λέει κανείς ούτε γεια, διότι ήδη τρυγούμε την ανυποληψία των ξένων, ενώ θα επωμιζόμαστε και μια άλλη εθνική συμφορά, πλάι εκείνης της Μικρασιάτικης Καταστροφής που έκτισε η μισαλλοδοξία εκείνης της εποχής και τα ξένα συμφέροντα.
Καλά τόσο αφελείς είμαστε; Δεν βλέπουμε ότι ο διχασμός που ανακινούν τα κόμματα είναι τόσο μεγάλος που δεν χρειάζεται και πολύ για να αλληλοσφαγούμε άλλη μια φορά; Αφήστε λοιπόν ψευτοελληναράδες τις μαγκιές και ελάτε να συμφωνήσουμε το πώς θα καταφέρουμε να ζήσουμε σε αυτό το μέρος της Ευρώπης κοντά στους νέους Σλαβομακεδόνες και Αλβανούς σε μια σχέση αμοιβαίου σεβασμού και αλληλεγγύης, βελτιώνοντας υποδειγματικά τις κοινωνικές και οικονομικές μας σχέσεις για μια νέα εποχή σε βάθος χρόνου διότι απλά ύστερα από όλα αυτά τα ιστορικά ανακατέματα των αιώνων που πέρασαν, όποιος έλθει να μου πει ότι η Κεφαλονιά δεν είναι Ελλάδα θα του σπάσω το κεφάλι.

Γιάννης Ζερβός

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed