Μέσα σε κλίμα ευφορίας και πίστης για νίκη στις εκλογές η ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης έκοψε την πίτα της

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που η ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης έκοψε τελευταία φορά πίτα για τον ερχομό του νέου έτους. Ακόμη και η ίδια η πρόεδρος, Γιάννα Κουλουμπή, παραδέχθηκε ότι δεν θυμόταν πότε ήταν αυτή η φορά.
Η αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΑΠΙΤΟΛ γέμισε ασφυκτικά από κόσμο, ωστόσο, παρά την συσπείρωση και την ενότητα που έδειχνε να υπάρχει, μερικά παλιά κυρίως στελέχη έλειπαν, αλλά ακόμη και κάποια που έδωσαν το παρών μάλλον αδιάφορα παρουσιάστηκαν. Των ομιλιών προηγήθηκε η τελετή της κοπής της πίτας από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριο. Η εκδήλωση ωστόσο έβγαλε αρκετές ειδήσεις και είχε πολλαπλά πολιτικά μηνύματα. Πέρα από την ομιλία της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Σοφίας Ζαχαράκη, που μίλησε καθαρά πολιτικά, υπήρχαν δύο ακόμη παρεμβάσεις, μία του Δημάρχου και μία του πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ, Βαγγέλη Λουκέρη, που σήκωναν πολύ συζήτηση. Ο Δήμαρχος επιτέθηκε στους προηγούμενους για την καταχρεωμένη Κεφαλονιά που παρέλαβε, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι ο ενιαίος Δήμος Κεφαλονιάς δεν θα σπάσει και οι εκλογές του Μαΐου θα τον βρουν ενωμένο. Κάλεσε τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας να τον στηρίξουν ακόμη μια φορά για να γλιτώσει η Κεφαλονιά από τους… κακούς που έρχονται να διεκδικήσουν τον Δήμο. Έπλεξε το εγκώμιο της κυβέρνησης Σαμαρά και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι δεν έκαναν οι υπουργοί του ότι έπρεπε για να φτιαχτούν οι υποδομές της Κεφαλονιάς μετά τους σεισμούς του 2014.
Η υποψήφια Περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα, ζήτησε την στήριξη των Κεφαλλήνων, προκειμένου η Περιφέρεια, όπως είπε να επανέλθει σε ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ αίσθηση προκάλεσε ο χαιρετισμός του Βαγγγέλη Λουκέρη. Ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ και μακροβιότερος της Τ.Ο. μίλησε για ενότητα του κόμματος σε τοπικό επίπεδο και ζήτησε επιτακτικά να μείνουν στην άκρη όλες οι διαφορές και η Κεφαλονιά να κερδίσει και πάλι την έδρα, κάτι που η Νέα Δημοκρατία έχει να κάνει από το 2007. Η Γιάννα Κουλουμπή και η Αγγελική Κακουράτου έδωσαν ένα διαφορετικό χρώμα στην όλη εκδήλωση και ξαναζωντάνεψαν αναμνήσεις μέσω ενός βίντεο, που έδειχνε την ιστορία της Νέας Δημοκρατίας στα νησιά μας από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Παρόντες ήταν οι τρεις κατά πολλούς υποψήφιους Βουλευτές του κόμματος, ο Χαράλαμπος Λυκούδης, ο Παύλος Παπαδάτος και ο Γιώργος Κοκκόλης. Όλοι τους συνομίλησαν με τον κόσμο πριν και στο τέλος της εκδήλωσης θέλοντας να περάσουν το μήνυμα ότι η Νέα Δημοκρατία πηγαίνει ενωμένη στις Εθνικές εκλογές, όποτε αυτές γίνουν. Κάθισαν μάλιστα και στο ίδιο τραπέζι, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά σε κομματική εκδήλωση.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed