Ανοικτό ακόμη το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο στο νησί μας, όχι στο σπάσιμο του Δήμου με τον τρόπο που πάει να γίνει

Μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Ζαχαράκη, η οποία βρέθηκε στο νησί μας για την κοπή της χθεσινής πίτας της ΝΟΔΕ και της ΟΝΝΕΔ.
Στο πλευρό της κας Ζαχαράκη στο πάνελ βρέθηκαν η πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Γιάννα Κουλουμπή, η οποία απέσπασε και δημοσίως τα εύσημα για την χθεσινή εκδήλωση, ο Γιάννης Δαρδαμάνης, Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού, ο Δημήτρης Καρανίκας, Τομεάρχης Κεφαλονιάς-Ιθάκης και ο Ελπιδοφόρος Παπανικολόπιυλος, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Η κα Ζαχαράκη, πέρα από την πολιτική ανάλυση αναφορικά με τα της γενικής σκηνής στην Ελλάδα αναφέρθηκε και στα τοπικά, αφού ερωτήθηκε από τους εκπροσώπους του Τύπου των ΜΜΕ της Κεφαλονιάς. «Ο πρόεδρός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα επιλέξει τον χρόνο και την σωστή πολιτική στιγμή για να ανακοινώσει επίσημα τους υποψηφίους Βουλευτές του κόμματος σε Κεφαλονιά-Ιθάκη», ήταν η απάντησή της σε ερώτηση για το ψηφοδέλτιο του Νομού μας και συμπλήρωσε: «Έχουμε μια σπουδαία δεξαμενή ανθρώπων, ανδρών και γυναικών σε εδώ, αλλά και σε ολόκληρη της Ελλάδα, που θέλουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Δεν είναι κακό στελέχη του κόμματός μας να βγαίνουν και να γνωρίζουν τον κόσμο της εκλογικής τους περιφέρειας, ωστόσο η τελική επιλογή ανήκει στον πρόεδρο».
Αναφορικά με την διάσπαση του Δήμου Κεφαλονιάς ή όχι η κα Ζαχαράκη απάντησε: «Λέμε όχι στην διάσπαση όπως πάει να γίνει με προχειρότητα. Πρέπει να προηγηθούν άλλα πράγματα για να είναι βιώσιμοι οι Δήμοι που θα προκύψουν». Σε ότι αφορά την κεντρική πολιτική σκηνή κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι καλλιεργεί ένα κλίμα μίσους και διχασμού του ελληνικού λαού, ενώ προέβλεψε ότι το ετερόκλητο σχήμα των Βουλευτών που στηρίζει την κυβέρνηση δεν θα αντέξει μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας της, τον Οκτώβριο. Τόνισε για ακόμη μαι φορά ότι η Νέα Δημοκρατία έχει πρόγραμμα και στοχοθεσία όταν θα αναλάβει την κυβέρνηση κάνοντας αναφορά σε επενδύσεις, στο αίσθημα ασφάλειας του πολίτη, στην ανεμπόδιστη δικαιοσύνη, στη μείωση της φορολογίας και την ενίσχυση της δημόσιας παιδείας. Κλείνοντας έπλεξε το εγκώμιο στην πρόεδρο και τα μέλη της ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης χαρακτηρίζοντάς την ως μία από τις καλύτερες στην Ελλάδα. Στο χώρο της συνέντευξης, πέρα από το σύνολο σχεδόν των μελών της ΝΟΔΕ, το παρών έδωσε και ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό μας, Χαράλαμπος Λυκούδης. Ο κ. Λυκούδης μαζί με την κα Κουλουμπή παρέλαβαν την Σοφία Ζαχαράκη για να την… ξεναγήσουν στο Ληξούρι και να της δείξουν τις αγιάτρευτες ακόμη πληγές που άφησαν εκεί οι σεισμοί του 2014.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed