9000 λίτρα πετρέλαιο και αθλητικό υλικό προσφορά των ΕΛ.ΠΕ. στην Κέρκυρα

Την κάλυψη των αναγκών πετρελαίου θέρμανσης, του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας , με συνολικά 9.000 λίτρα, ανακοίνωσαν σήμερα οι εκπρόσωποι του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε, σε μία σεμνή τελετή που έγινε στο Κλειστό γήπεδο του ΕΑΚΚ, παρόντος του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου.
Η δωρεά του πετρελαίου που εντάσσεται στο Πρόγραμμα δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου ΕΛΠΕ, έγινε μετά από πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, στόχος της ΠΙΝ, που αποδεικνύεται εμπράκτως, είναι η στήριξη των νέων ανθρώπων και των αθλητικών υποδομών στα Ιόνια νησιά. «Ως Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχουμε πει πολλές φορές και το κάνουμε πράξη ότι για μας το κομμάτι του αθλητισμού, της στήριξης των νέων ανθρώπων και των αθλητικών υποδομών στα Ιόνια νησιά, είναι ένα κορυφαίο ζήτημα πρώτης προτεραιότητας, που προσπαθούμε με κάθε τρόπο να το υποστηρίξουμε δημιουργώντας ευκαιρίες και δίνοντας δυνατότητες στα νέα παιδιά να αθληθούν και να αναδείξουν τις αθλητικές τους ικανότητες. Αυτό γίνεται και σήμερα εδώ, στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας . Πέρα από τις δικές μας προσπάθειες, μέσα από πόρους της Περιφέρειας, εξελίσσονται σήμερα στην Κέρκυρα πολλά γήπεδα ποδοσφαίρου, το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο, αλλά και η προοπτική των δύο μεγάλων προπονητηρίων-γυμναστήριων, ένα στο Βορρά και ένα στο Νότο. Μέσα από την κοινωνική πολιτική που ασκούν τα Ελληνικά Πετρέλαια, πήραμε αυτή την πρωτοβουλία να αφιερωθεί μία δράση της μέριμνας τους και στο Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας, ενώ συνάμα δε μένουμε μόνο στο θέμα αθλητισμός, καθώς θα υπάρξουν και άλλες διαστάσεις αυτής της παρουσίας, που έχουν να κάνουν είτε με τη δημόσια υγεία, είτε με ζητήματα του πολιτισμού».
«Ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε., στο πλαίσιο της Πολιτικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, στηρίζει τη νεολαία με πάρα πολλούς τρόπους, από τα Δωδεκάνησα, μέχρι τη Μακεδονία και σήμερα στην Κέρκυρα, προσφέροντας πετρέλαιο θέρμανσης και αθλητικό υλικό. Θέλουμε να βοηθήσουμε τη νεολαία, θεωρούμε ότι τα παιδιά είναι το αύριο, χαιρόμαστε που θα γυμνάζονται λίγο πιο ζεστά με τη δική μας συνεισφορά . Συνολικά τα τελευταία χρόνια έχουμε δώσει πάνω από 2.000.000 λίτρα πετρέλαιο θέρμανσης σε σχολεία, δομές και γυμναστήρια, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε την ευκαιρία να αναπτύξουμε και άλλες δραστηριότητες», ανέφερε ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων του Ομίλου ΕΛΠΕ, Γιάννης Κορωναίος. «Τα ελληνικά Πετρέλαιο και πιο συγκεκριμένα η ΕΚΟ, εδώ και αρκετά χρόνια στηρίζουν το ελληνικό μπάσκετ. Εκτός από υποστηρικτές της Εθνικής Ελλάδος Μπάσκετ, εκτός από «μέγας χορηγός του All Star Game και πέρυσι και φέτος που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, είμαστε κοντά και στις υποδομές, προσφέροντας αθλητικό υλικό και δε θα μπορούσαμε να απουσιάζουμε σήμερα από την Κέρκυρα» τόνισε ο Διευθυντής marketing του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια, Σωτήρης Αναστασιάδης. Από τη μεριά του και ο παλαίμαχος παίχτης του μπάσκετ, προπονητής και Υπεύθυνος Αθλητικών Δραστηριοτήτων του Ομίλου ΕΛΠΕ, Γιώργος Καλαφατάκης, αναφέρθηκε στη στήριξη των ΕΛΠΕ στο μπάσκετ, αλλά και ευρύτερα στον αθλητισμό. «Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε όπου μπορούμε. Είμαστε κοντά στο μπάσκετ, αλλά γενικότερα κοντά στον αθλητισμό» είπε κ. Καλαφατάκης,
Την ίδια ώρα, τις θερμές ευχαριστίες του στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο και στα ΕΛΠΕ, εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας Γιάννης Μακαντάνης. «Η πρόσφορα πετρελαίου στο ΕΑΚΚ αλλά και αθλητικού υλικού, στις Ακαδημίες Μπάσκετ των Αθλητικών Σωματείων Κέρκυρας, από τα ΕΛΠΕ, έγινε μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου. Αυτή είναι μία ένδειξη ιδιαίτερης αγάπης για τον αθλητισμό και τους ευχαριστούμε θερμά» τόνισε ο κ. Μακαντάνης Τέλος, μετά το πέρας της εκδήλωσης παράδοσης- παραλαβής των 9.000 λίτρων πετρελαίου στο ΕΑΚΚ και του αθλητικού υλικού στις Ακαδημίες Μπάσκετ , ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων του Ομίλου, ΕΛΠΕ, Γιάννης Κορωναίος, ανακοίνωσε ότι μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, τα ΕΛΠΕ θα στηρίξουν οικονομικά και τη Φιλαρμονική Ένωση Κέρκυρας «Καποδίστριας» για την επικείμενη παράσταση της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΙΝ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed