Όχι στη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων των ΟΤΑ στην Τράπεζα Ελλάδας

Η νέα απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών για άμεση και υποχρεωτική μεταφορά όλων των πλεοναζόντων ταμειακών διαθεσίμων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Τράπεζα της Ελλάδος δεν μπορεί να αγνοηθεί και δεν είναι τυχαία.
Ενώ οι αυτοδιοικητικές θητείες βρίσκονται στην εκπνοή τους και παρά την πλήρη αντίθεση των αυτοδιοικητικών οργάνων, το κράτος προχωρά σε ενέργειες πλήρους αιχμαλωσίας τους. Δεν αρκεί το γεγονός ότι το κεντρικό κράτος χαρακτηρίζεται από ασυνέπεια όσο αφορά τις υποχρεώσεις του για την χρηματοδότηση των Περιφερειών, τώρα επιχειρεί να αποτελειώσει την όποια οικονομική αυτοτέλεια τους είχε απομείνει. Οι κινήσεις αυτές βέβαια είχαν ξεκινήσει εδώ και χρόνια και καλύπτονταν κάτω από τον μανδύα της οικονομικής κρίσης της χώρας μας. Τώρα, που σύμφωνα με την κυβερνητική ρητορική έχουμε ξεπεράσει το πρόβλημα και βρισκόμαστε σε αλματώδη τροχιά ανάκαμψης, ποιοι είναι άραγε οι λόγοι που τους οδηγούν σε τέτοιες αποφάσεις; Οι απαντήσεις βέβαια είναι εξόφθαλμες. Υπηρετούν σε όλο το εύρος των κινήσεών τους υπηρεσίες αλλότριες των συμφερόντων της χώρας. Βλέπουν την επερχόμενη συντριπτική τους ήττα και με εκδικητικό και μεθοδευμένο τρόπο κοιτούν να «στραγγαλίσουν» οικονομικά Περιφέρειες και Δήμους. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα όμως να εγκλωβίσουν ολόκληρες κοινωνίες.
Πιστεύουμε χωρίς αμφιβολία ότι πολύ σύντομα θα παραδώσουν τα ηνία της χώρας σε όλα τα επίπεδα, κυβερνητικό και αυτοδιοικητικό. Το λυπηρό όμως είναι ότι θα παραδώσουν καμένη γη. Και σε αυτό το τελευταίο, πέραν του ότι δε χωρά αμφισβήτηση, δε χωρούν και αυταπάτες. Εμείς δεν σκοπεύουμε να δώσουμε στους κατοίκους των Επτανήσων επικοινωνιακού χαρακτήρα υποσχέσεις και φρούδες ελπίδες μιλώντας τους γενικόλογα για αναπτυξιακές πολιτικές. Έχουμε πλήρη γνώση της κατάστασης που επικρατεί σε όλα τα επίπεδα, δεν τρέχουμε για να αντλήσουμε σκόρπιες πληροφορίες που θα μας βοηθήσουν να εκφράσουμε προεκλογικό πολιτικό λόγο που δεν θα έχει κανένα πρακτικό αντίκρισμα την επομένη των εκλογών. Εκείνο που δηλώνουμε με σιγουριά όμως είναι ότι ο κατήφορος θα σταματήσει. Γνωρίζοντας κάθε γωνιά των Επτανήσων αλλά και τα δεδομένα πάνω στα οποία θα κληθούμε να λειτουργήσουμε, ξέρουμε πώς να χαράξουμε δρόμους που θα επαναφέρουν τα νησιά των Ιονίων σε σωστή λειτουργία. Ξέρουμε πως θα δώσουμε λύσεις σε ουσιαστικά για την ζωή και την οικονομία του τόπου ζητήματα.

Σπυρίδων Σπύρου

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed