Ο εικαστικός και λογοτεχνικός Φεβρουάριος του Κώστα Ευαγγελάτου

Ο ζωγράφος, λογοτέχνης, περφόρμερ, θεωρητικός της τέχνης Κώστας Ευαγγελάτος θα λάβει μέρος σε ποικίλες εκδηλώσεις λόγου και τέχνης τον Φεβρουάριο.
Την Δευτέρα 11 Φεβρ. 2019, ώρα 6μμ, θα μιλήσει σε εκδήλωση της Εθνικής Εταιρείας των Ελλήνων Λογοτεχνών, Ιπποκράτους 63, 3ος, με θέμα: “Τα τριαντάφυλλα του Ρίλκε”. Ο Κώστας Ευαγγελάτος θα αναφερθεί με εποπτικά μέσα στη μεγάλη σειρά με ζωγραφικά τριαντάφυλλα που φιλοτέχνησε εμπνευσμένος από τα ποιήματα “Les Roses” του Ράινερ Μαρία Ρίλκε, και η Γενική Γραμματέας της ΕΕΕΛ, δρ. Φιλοσοφίας Σοφία Μωραίτη, θα αναλύσει τα λυρικά ποιήματα για τα τριαντάφυλλα που έγραψε στη Γαλλική γλώσσα ο Ρίλκε.
Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 8.30μμ, θα συμμετέχει με ανάγνωση ερωτικών ποιημάτων του στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής της Μάγδας Κούρκουλου, με επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης Αννίτας Πατσουράκη, στο Polis Art Cafe, Πεσματζόγλου 5, στη Στοά του Αρσακείου.
Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 8μμ, θα απευθύνει κριτικό χαιρετισμό στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής με τίτλο: “Ο χορός της αστραπής” της Ήλιας Λιακάκου-Θεοφιλίδου, στα πλαίσια του τριημέρου πολιτιστικών δρώμενων, που επιμελείται η εικαστικός, εκπαιδευτικός Αργυρούλα Pappas-Τσιώτα στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο, Πλατεία Φιλικής Εταιρείας 2, 4ος, στο Κολωνάκι.
Την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019, η διακεκριμένη ερμηνεύτρια Νένα Βενετσάνου θα διαβάσει το ποίημα του ” “Ο Ύμνος της Κεφαλονιάς” στα πλαίσια της παρουσίασης του βιβλίου- λευκώματος με τίτλο “Στα μονοπάτια της ζωής μου” της κ. Ελένης Μελέτη. Προσκαλεί ο Πολιτιστικός, Λαογραφικός, Ιστορικός Σύλλογος Κεφαλληνίας και Ιθάκης “Το Ριφόρτσο”, στην Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά “Saint-Paul”, Κουντουριώτου 229-231 στον Πειραιά.
Έναρξη της πολυσύνθετης εκδήλωσης στις 7μμ.
Παράλληλα συμμετέχει με δύο ζωγραφικά έργα του στο Ημερολόγιο 2019 με τίτλο “Μύθοι και Τέχνη”, από την Ιόνιο Εταιρεία Ιστορικών Μελετών της Κέρκυρας, με επιμέλεια και κείμενο της Ιστορικού Τέχνης Μαρίας Μελέντη, το οποίο περιλαμβάνει έργα Ελλήνων και Ιταλών ζωγράφων.
Συμμετέχει επίσης με ποιήματα του και σε νέες ποιητικές ανθολογίες και λευκώματα που παρουσιάζονται στο Art Studio Est- La Chambre, Πρατίνου 87 στην Αθήνα.
Καλό, ευχάριστο και δημιουργικό μήνα!
πληροφορίες: 210 7294259, 6944621286

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed