Διακοπές ρεύματος, ξερίζωμα δένδρων, θυελλώδης άνεμοι, βροχή και… λαμαρίνες είναι το σκηνικό αυτές τις ώρες στην Κεφαλονιά

Με τις χειρότερες διαθέσεις μας αφήνει ο Φεβρουάριος, ο οποίος… χτυπάει το νησί μας από άκρη σε άκρη. Ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά, δεμένα πλοία στα λιμάνια, ξερίζωμα δέντρων και βροχή από… λαμαρίνες συνθέτουν το σκηνικό στην Κεφαλονιά.
Από τις πιο δύσκολες νύχτες ήταν η χθεσινή για το νησί μας, αφού τα στοιχεία της φύσης το χτυπούν από άκρη σε άκρη. Στα ορεινά χιονίζει από χθες το απόγευμα, με αποτέλεσμα να κλείσει για αρκετές ώρες ο δρόμος από τη Σάμη στο Αργοστόλι, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστούν επισκέπτες που είχαν βρεθεί στο ύψος των ραντάρ στον Αίνο. Στα ορεινά χωριά το ύψος του χιονιού ξεπερνά τους πέντε και δέκα πόντους, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να έχει διακοπεί ή να γίνεται με μεγάλη δυσκολία. Οι θυελλώδεις άνεμοι, που κατά τόπους φτάνουν τα 10 μποφόρ έχουν καθηλώσει στα λιμάνια τα πλοία, με το απαγορευτικό να έχει ισχύει τουλάχιστον μέχρι σήμερα αργά το απόγευμα. Πολλά δέντρα ξεριζώθηκαν, με την Πυροσβεστική να έχει αρκετή δουλειά. Στο Ληξούρι, στο κέντρο της πόλης, ξεριζώθηκε δένδρο χωρίς να υπάρξουν όμως ζημιές ή τραυματισμοί πολιτών. Ένα μεγάλο τμήμα της νότιας Κεφαλονιάς έμεινε για αρκετές ώρες χωρίς ρεύμα, αφού ο αέρας έριξε κολώνες της ΔΕΗ στην περιοχή της Λειβαθούς. Λόγω των ισχυρών ανέμων αντικείμενα… ταξιδεύουν, όπως λαμαρίνες που έχουν ξεκολλήσει από σκεπές. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή μέχρι τουλάχιστον απόψε το βράδυ, αφού σύμφωνα με τα προγνωστικά τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν σταδιακά.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed