Άρωμα Επτανησιακής κουζίνας στην Βιέννη

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εβδομάδα Επτανησιακής κουζίνας και τουριστικής Προβολής των Ιονίων Νήσων στο κτήριο της έδρας του Ο.Η.Ε στη Βιέννη, από 11 έως 15 Φεβρουαρίου.
Η παραπάνω εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με την εκεί Ελληνική Πρεσβεία – Γραφείου Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων και της Αυστριακής εταιρείας (εστίασης) ‘’Eurest Osterreich GmbH”. Η συνεργασία αυτή, ξεκίνησε να σχεδιάζεται από τον Ιανουάριο του 2018 και εκτός των παραπάνω, η ΠΙΝ συνεργάστηκε με Φορείς και ιδιώτες όπως το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς & Ιθάκης, το Επιμελητήριο Ζακύνθου, την εταιρεία “Μύθος” – εστίασης (κ. Ανδρέα Παντελειό), την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος- παράρτημα Ιονίων Νήσων, την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας και προσωπικά τους Αρχιμαγείρους Χρήστο Μαχαίρα από την Κεφαλονιά, Ανδρέα Φλεμοτόμο από τη Ζάκυνθο και Χρήστο Αλαμάνο από την Κέρκυρα, οι οποίοι εργάστηκαν σκληρά, προκειμένου η Π.Ι.Ν να ανταποκριθεί όσο γίνεται καλλίτερα σε αυτή την ευκαιρία – πρόκληση. Οι δαπάνες μετάβασης και παραμονής στην Βιέννη των κ.κ Μαχαίρα και Φλεμοτόμου, καλύφθηκαν από τα οικεία Επιμελητήρια Κεφαλονιάς & Ιθάκης και Ζακύνθου αντίστοιχα. Η επιτυχία της παραπάνω εκδήλωσης, πέραν του σκοπού της, είχε ως αποτέλεσμα να “ανοίξουν δρόμοι” για παρόμοιες εκδηλώσεις και σε άλλους Οργανισμούς και Εταιρείες της Αυστρίας. Εκτός των ήδη αναφερθέντων η Π.Ι.Ν ευχαριστεί τον εκπρόσωπο του ΑΠΕ – ΜΠΕ στη Βιέννη κ. Δημήτρη Δημητρακούδη, τον Δημοσιογράφο κ. Heine Gstrein στον οποίο ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Σπύρος Γαλιατσάτος παραχώρησε συνέντευξη η οποία είναι στο link:

Eptanisa luden zu kulinarischem Frühling ein

Επίσης τον ρεπόρτερ του Ομογενειακού Τύπου της Βιέννης κ. Georg Gstrein, καθώς και όσους με την παρουσία τους μας τίμησαν στην δεξίωση της 13/02, από το Διπλωματικό Σώμα, την Ελληνική Αντιπροσωπεία στον Ο.Η.Ε, τις αεροπορικές εταιρείες και άλλες προσωπικότητες. Μεγάλη ήταν η συμβολή του Δ/ντή της ‘’Eurest Osterreich GmbH’’ κ. Wolfgang Schrammel. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Σύμβουλο Α’ Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στη Βιέννη κ. Μιχάλη Βρεττάκη, ο οποίος ήταν από τους κυριότερους συντελεστές της εκδήλωσης και της επιτυχίας αυτής. Η ΠΙΝ εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Σπύρο Γαλιατσάτο και \τον Τμηματάρχη της ΠΕ Κεφαλληνίας κ. Μηνά Κλαουδάτο. Από τον κ. Βρεττάκη υπογράφεται η συνημμένη λεπτομερής περιγραφή και ο απολογισμός των δράσεων της εκδήλωσης και η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών (http://agora.mfa.gr/infofiles-menu/infofile/65525).

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed