Σε πρώτο πλάνο η ισχυροποίηση των βιοτεχνιών στη συνάντηση Σπαθή-Καμπανού με τον πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Πολύ σημαντική χαρακτήρισε τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Παύλο Ραβάνη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Σταύρος Σπαθής, τον οποίο συνόδευε ο Οργανωτικός Γραμματέας, Χρήστος Καμπανός.
Συνεχίστηκαν οι συναντήσεις του προέδρου του Επιμελητηρίου μας, Σταύρου Σπαθή με προέδρους κορυφαίων Επιμελητηρίων της χώρας, όπως το Βιοτεχνικό Αθηνών, προκειμένου τα νησιά μας να είναι μέτοχοι όλων των ευκαιριών που παρουσιάζονται κατά καιρούς, ευκαιρίες, που μερικές φορές δεν… φτάνουν στα μακρινά και νησιωτικά Επιμελητήρια όπως το δικό μας. Η συνάντηση με τον κ. Ραβάνη έγινε σε πολύ καλό κλίμα, όπου οι κ.κ. Σπαθής και Καμπανός έτυχαν θερμής υποδοχής. «Η βιοτεχνία, οι μικρές επιχειρήσεις, οι αυτοαπασχολούμενοι είναι και πρέπει να συνεχίσουν να είναι ο βασικός παίκτης στην επανεκκίνηση του παραγωγικού μηχανισμού της χώρας. Να στηριχτούν στις δικές τους δυνάμεις, στο δικό τους ανθρώπινο δυναμικό και να παράξουν ξανά πλούτο για την ελληνική κοινωνία, καλύπτοντας τα κενά που προκάλεσε η πολύχρονη κρίση. Ως Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας θα σταθούμε αρωγοί σε όλα τα πιο μικρά και απομακρυσμένα Επιμελητήρια της χώρας, όπως το δικό σας», τόνισε ο κ. Ραβάνης απευθυνόμενους στους απεσταλμένους από την Κεφαλονιά και συνέχισε: «Θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια από τη θέση που κατέχω, για την υποστήριξη και προώθηση στην Πολιτεία, των θέσεων και προτάσεων των κλάδων που δοκιμάζονται σκληρά, στην παρούσα οικονομική πραγματικότητα της χώρας. Η εμπειρία και η γνώση μου από τον επιμελητηριακό χώρο είναι στη διάθεσή σας για να προωθήσετε λύσεις για της επιχειρήσεις των μελών σας στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη». Από την πλευρά του ο κ. Σπαθής ευχαρίστησε τον κ. Ραβάνη και τόνισε πως το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών από την πρώτη στιγμή έδειξε ενδιαφέρον για το Επιμελητήριό μας. «Ο κ. Ραβάνης είναι αντιπρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και μας έχει βοηθήσει αρκετά στο παρελθόν», τόνισε ο κ. Σπαθής και συνέχισε: «Το δικό μας Επιμελητήριο έχει μέλη αρκετούς επαγγελματίες στη βιοτεχνία και την μεταποίηση και είναι χρέος μας να τους βοηθήσουμε. Στην επόμενη διευρυμένη συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής, που πιστεύουμε ότι θα πραγματοποιηθεί στην Κεφαλονιά, είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε προτάσεις, που θα ωφελήσουν τα μέλη μας. Ο κ. Ραβάνης μας στηρίζει και υποσχέθηκε να μας βοηθήσει σε ότι του ζητήσουμε».

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed