Με πλήθος κόσμου και με παρουσία του Γιώργου Καμίνη ο Αλέξανδρος Αλεξάκης παρουσίασε τους πρώτους του υποψηφίους

Σε μια κατάμεστη αίθουσα με την παρουσία πολλών φίλων του συνδυασμού έγινε η ανακοίνωση των πρώτων υποψηφίων της “Επτανησιακής Πρωτοβουλίας”.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος δήλωσε εντυπωσιασμένος από την παρουσία του κόσμου και ζήτησε συστράτευση και στήριξη ενός νέου υποψήφιου, που μπορεί να προσφέρει στην περιφέρεια, του Αλέξανδρου Αλεξάκη. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο επικεφαλής της “Επτανησιακής Πρωτοβουλίας” Αλέξανδρος Αλεξάκης, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην παγκόσμια ημέρα της γυναίκας (πρόσφερε άσπρα και κόκκινα τριαντάφυλλα σε όλες τις γυναίκες που συμμετείχαν στην εκδήλωση). Συγκεκριμένα στην ομιλία του είπε τα εξής:
Φίλες και φίλοι,
Με ανείπωτη συγκίνηση, με μεγάλη δύναμη που μου δίνει η αποψινή πρωτόγνωρη παρουσία σας, σας καλωσορίζω στην αποψινή εκδήλωση παρουσίασης των πρώτων χρονικά υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων της Επτανησιακής Πρωτοβουλίας.
Νιώθω ιδιαίτερη χαρά, που τιμά την εκδήλωσή μας ένας άνθρωπος με τεράστια προσφορά στην αυτοδιοίκηση, ο Γιώργος ο Καμίνης. Τον ευχαριστώ και του εύχομαι καλή επιτυχία στη νέα πολιτική διαδρομή του.
Φίλες και φίλοι,
Είναι μια ευτυχής συγκυρία, που η σημερινή εκδήλωση της «Επτανησιακής Πρωτοβουλίας» συμπίπτει με μια ξεχωριστή ημέρα που εμπεριέχει ένα σπουδαίο πολιτικό μήνυμα.
Γιορτάζουμε σήμερα μια ημέρα αφιερωμένη στη γυναίκα, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, τιμώντας την ιδιαίτερη πάλη τους στη διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών εργασίας, στη διεκδίκηση μιας άλλης ποιότητας ζωής, στον αντιπολεμικό αγώνα.
Τιμούμε τον αγώνα της καθημερινής γυναίκας, της ηρωίδας που με θάρρος και αποφασιστικότητα καταγράφηκε στην ιστορία παλεύοντας για το ψωμί και την ειρήνη, για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της, την άρση των ανισοτήτων και την ισότιμη και δίκαιη αντιμετώπιση της.
Η Επτανησιακή Πρωτοβουλία μέσα από τη θεσμική της συμμετοχή θα αγωνιστεί για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και των δυνατοτήτων των γυναικών, για την ανάπτυξη του κοινωνικού κράτους που θα ενισχύει τις παροχές στην οικογένεια και της κοινωνικής προστασίας, που θα αποτελεί ορμητήριο στήριξης της.
Για τη νέα γενιά και το δικαίωμα στη ζωή!
Στήριξη στην οικονομία, στην εργασία, στην κοινωνία, στη συμμετοχή και στη δράση.
Είναι χρέος και αποτελεί δέσμευσή μου.
Φίλες και φίλοι,
Απόψε δίνουμε όλοι μαζί το μήνυμα της νίκης στη νέα πρωτοβουλία των νησιών του Ιονίου!
Απόψε δείχνουμε τη δύναμη και τη θέληση του λαού της Κέρκυρας και όλων των Επτανησίων να πάμε τον τόπο μας μπροστά.
Απόψε ξεκινά το ταξίδι της νέας ελπίδας στην Κέρκυρα, στους Παξούς, στους Οθωνούς, στο Μαθράκι και στην Ερείκουσα,
στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη,
στη Ζάκυνθο,
στη Λευκάδα και στο Μεγανήσι.
Τα ισχυρά νησιά της πατρίδας μας. Στον τουρισμό, στον πρωτογενή τομέα, στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, στην ιστορία και στην παράδοση.
Φίλες και φίλοι,
Απόψε στην καρδιά αυτού του ευλογημένου τόπου συναντιόμαστε για να υπηρετήσουμε έναν κοινό σκοπό.
Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να συνεργαστούμε, να εμπνεύσουμε, να εντείνουμε τον αγώνα για τη διεκδίκηση καλύτερων ημερών για εμάς και τα παιδιά μας.
Είμαι εδώ απόψε συντονιστής μιας κοινής προσπάθειας, πιστός στο καθήκον, ανταποκρινόμενος στο προσκλητήριο της συνείδησής μου να φανώ χρήσιμος στον τόπο μου.
Να προσφέρω όλες μου τις δυνάμεις για να ανθίσει το χαμόγελο στα χείλη της νέας γενιάς των νησιών μας.
Δεσμεύομαι ότι κάθε βήμα μου, κάθε βήμα μας θα προσανατολίζεται στην ανάγκη να χτίσουμε το καλύτερο μέλλον που δικαιούται η νέα γενιά.
Αυτή που βιώνει μια σκληρή πραγματικότητα.
Αυτήν που αναζητά με αγωνία το αποκούμπι της ελπίδας που πρέπει να γεννηθεί και να νικήσει το γκρίζο που πυκνώνει γύρω μας.
Είμαι ένα κομμάτι αυτής της γενιάς.
Έχω τα ίδια όνειρα, τις ίδιες φιλοδοξίες, το ίδιο όραμα και τις ίδιες προσδοκίες.
Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Όλοι μαζί.
Με συλλογικότητα και συνεργασία.
Γιατί κανείς δε θα ασχοληθεί και δε θα λύσει τα προβλήματά μας, παρά μόνο εμείς.
Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα δουλέψουμε με μοναδικό γνώμονα και φάρο το συμφέρον των νησιών μας, την πρόοδο του τόπου μας, την καλυτέρευση της ζωής των ανθρώπων μας.
Με κεντρικό μέλημα την ικανοποίηση των αναγκών του απλού πολίτη, των ανθρώπων του μόχθου, των ανθρώπων που παλεύουν καθημερινά να σταθούν όρθιοι με πάμπολλες δυσκολίες στο μαγαζί, στην επιχείρηση, στο κτήμα και στη δουλειά.
Ευχαριστώ τις δεκάδες των πολιτών του Ιονίου, που σε όλα τα νησιά στρατεύτηκαν σε αυτή την προσπάθεια και ενισχύουν με τις γνώσεις, την εμπειρία, τη διάθεση, το μεράκι, αλλά και την ορμή της νιότης τους τη νέα πρότασή μας.
Αυτούς που μελετούν, προτείνουν, συνθέτουν και παράγουν τη νέα πρότασή μας, που συγκροτούν τη δύναμη προοπτικής στο εφτάνησα.
Από την επόμενη εβδομάδα συνεχίζουμε τη σταδιακή παρουσίαση των υποψηφίων μας και στα άλλα νησιά. Καθημερινά θα αναδεικνύεται το μέγεθος της ανταπόκρισης του καλέσματός μας στην κοινωνία των Επτανήσων
Πιστεύω ότι όλοι αυτοί οι συνοδοιπόροι έχουν τη μεγαλύτερη συμβολή στην πορεία που σχεδιάζουμε.
Συνεργάτες και φίλοι, που μας ενώνει η ίδια αγωνία για το μέλλον, η ίδια διάθεση για προσφορά, η ίδια αποφασιστικότητα, οι ίδιοι στόχοι για τα Επτάνησα.
Σήμερα παρουσιάζονται οι πρώτοι χρονικά υποψήφιοί μας, που στελεχώνουν ένα ψηφοδέλτιο νίκης και ελπίδας. Είναι οι άνθρωποι της καθημερινότητας, που βιώνουν μαζί σας τα προβλήματα του τόπου και της κοινωνίας μας.
Ζουν, δραστηριοποιούνται και συμμετέχουν μαζί σας στον τόπο μας και διακατέχονται από τα ίδια συναισθήματα με εσάς.
Έχω την τιμή απόψε να σας ανακοινώσω τους έντεκα πρώτους υποψηφίους του συνδυασμού μας (4 γυναίκες και εφτά άνδρες) για την περιφερειακή Ενότητα της Κέρκυρας, που είναι:
1.Κοκκινοπούλου Αιμιλία (Έμιλυ). Ιδιωτική υπάλληλος.
2.Κοντομάρη Δέσποινα. Ιδιωτική υπάλληλος.
3.Σάμου Σάρα. Αυτοαπασχολούμενη στους τομείς των ακινήτων και του μάρκετινγκ.
4.Χονδρονικόλα Αφροδίτη. Χειρούργος Οδοντίατρος.
5.Βλάχος Σπύρος. Επιχειρηματίας στο χώρο της εστίασης. Μηχανολόγος ηλεκτρολόγος. Ποδοσφαιριστής.
6.Δόικας Νικόλαος. Δημοτικός Υπάλληλος.
7.Λάγκας Βασίλειος. Οικονομολόγος. Επιχειρηματίας στο χώρο του εξοπλισμού καταστημάτων και ξενοδοχείων.
8.Παπαναστασίου Αχιλλέας. Πολιτικός Μηχανικός. Ελεύθερος επαγγελματίας, συνιδιοκτήτης γραφείου μελετών – κατασκευών.
9.Παναγιώτης Ποζίδης. Διευθυντής του 4ου Δημ. Σχολείου Κέρκυρας. Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και του Τμήματος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ Κέρκυρας. Πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κέρκυρας.
10.Τσώνας Γιάννης. Επιχειρηματίας. Αθλητής του Handball.
11.Χατζηελένης Γεώργιος. Επιχειρηματίας – ιδιοκτήτης εισαγωγικής εταιρίας.

Από το Γραφείο Τύπου

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed