Οι Ληξουριώτες έδωσαν και πάλι ρεσιτάλ σάτιρας και κεφιού στο τελευταίο καρναβάλι στην «σκλαβωμένη» πόλη τους

Είναι ένα από τα καλύτερα καρναβάλια της Ελλάδας και οι Ληξουριώτες απέδειξαν και φέτος ότι έχουν την πρωτοκαθεδρία την Κεφαλονιά. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά… οδοντόκρεμες και μάλιστα για χαλασμένα δόντια.
Το Ληξούρι σήμερα το απόγευμα έβαλε τα καλά του ή μάλλον τα καρναβαλικά του και γιόρτασε μόνο όπως οι Ληξουριώτες ξέρουν εδώ και δεκάδες χρόνια. Ο κόσμος πάρα πολύς (το μισό Αργοστόλι είχε μετακομίσει στην Παλλική) και το θέαμα από τα λίγα. Ίσως το καλύτερο καρναβάλι που έχει διοργανωθεί εκεί την τελευταία δεκαετία. Η σάτιρα, που μερικές φορές ήταν σκληρή, ανάγκασε τον Δήμαρχο, Αλέξανδρο Παρίση, να φύγει πολύ νωρίς, αφού αρκετά άρματα ήταν αφιερωμένα σε αυτόν, στο έργο του στην Παλλική και φυσικά στην δημιουργία του νέου Δήμου Ληξουρίου. Έμεινε όμως μέχρι το τέλος η Μαρία Μπεκατώρου, η οποία πέρα από τα δεκάδες κιλοτάκια που πήρε δώρο από τους καρναβαλιστές, έκανε και τον γάμο της χρονιάς. Όλοι οι γνωστοί Ληξουριώτες σατυρικοί, είτε πάνω στα άρματα είτε κάτω από αυτά έδωσαν ότι είχαν για να κάνουν τον κόσμο να γελάσει. Η ατμόσφαιρα μύριζε… μπαρούτι από τα δεκάδες καπνογόνα και το Ληξούρι απέδειξε μια φορά ακόμη ποια είναι η πρωτεύουσα της σάτιρας και του κεφιού…

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του κατόχου του Ξενοφώντα Ευαγγελάτου. Τα δικαιώματα ανήκουν αποκλειστικά και μόνο στους δημιουργούς τους. Κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν και στην Ελλάδα.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed