Όχι άλλους κοκοφοίνικες, όχι άλλο survivor στο Αργοστόλι, η Δημοτική Αρχή έχασε έναν ακόμη αγώνα… ασυλίας

Πάνε δύο μήνες και βάλε που έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στο γουλόστρωτο στην παραλιακή του Αργοστολίου και ένα έγκλημα βρίσκεται σε εξέλιξη, αφού τα παλιά γνωστά σε όλους μας φοινίκια αργοπεθαίνουν αβοήθητα.
Οι ρίζες τους είναι στον αέρα και τα φύλλα τους έχουν αρχίσει να κιτρινίζουν και μερικά να πέφτουν. Ο εργολάβος του έργου κάνει ότι δεν βλέπει το πρόβλημα και η Δημοτική Αρχή σφυρίζει αδιάφορη και κλείνει τα μάτια στον σταδιακό και αργό θάνατο των φοινίκων, σήμα κατατεθέν της παραλιακής για πολλά πολλά χρόνια. Ωστόσο, αυτό που κάνει μεγαλύτερη εντύπωση είναι το γεγονός ότι κάποιος… εγκέφαλος είχε την ιδέα να καλυφτούν οι ρίζες με νάιλον και στη συνέχεια να πέσει από πάνω η γνωστή σε όλους μας κιμιλιά, με αποτέλεσμα τα δέντρα να μην μπορούν να αναπνεύσουν. Λίγο ακόμη και τα φοινίκια θα είναι εκτός μάχης. Η Δημοτική Αρχή δεν συγκινείται ή μπορεί και να ενθαρρύνει με τον τρόπο της την επερχόμενη καταστροφή. Άλλωστε, το όνειρο του Αντιδημάρχου των… μεγάλων έργων, Διονύση Λυκούδη, είναι το Αργοστόλι να γεμίσει κοκοφοίνικες και ίσως σε μερικά χρόνια να γυριστεί εδώ και κάποιο επεισόδιο του survivor. Δυστυχώς, όμως, για τους κατοίκους του Αργοστολίου, η Δημοτική Αρχή έχει χάσει τον αγώνα… ασυλίας και οι συνέπειες αυτού θα φανούν σε 75 ημέρες από σήμερα.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του κατόχου του Ξενοφώντα Ευαγγελάτου. Τα δικαιώματα ανήκουν αποκλειστικά και μόνο στους δημιουργούς τους. Κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν και στην Ελλάδα.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed