Παραιτήθηκε από το Λιμενικό Σώμα ο διεθυντής της ΑΕΝΙΝ, Ιωάννης Βασιλόπουλος και αποστρατεύθηκε με υπογραφή του Υπουργού Ναυτιλίας

Κάτι που για πολλούς ήταν αναμενόμενο, για κάποιους άλλους έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία και δεν είναι άλλο από την απομάκρυνση από το Λιμενικό Σώμα του διευθυντή της ΑΕΝΙΝ, Ιωάννη Βασιλόπουλου.
Ο Αρχιπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος έθεσε στην υπηρεσία την παραίτησή του προκειμένου να «τερματίσει ευδοκίμως» από το να απομακρυνθεί βάση του Νόμου που ισχύει. Ένας νόμος που λέει πως αν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά δεν κριθείς από την υπηρεσία τότε αυτόματα πας στο σπίτι σου. Ο κ. Βασιλόπουλος πρόλαβε και παραιτήθηκε για να μην φτάσει στο σημείο να μην κριθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Το ΦΕΚ που υπογράφει ο Υπουργός Ναυτιλίας, Φώτης Κουβέλης αναφέρει τα εξής:
«Με προεδρικό διάταγμα, που εκδόθηκε στην Αθήνα την 25 Φεβρουαρίου 2019 μετά από πρόταση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 18 του π.δ. 37/2012 (Α΄ 75) και των άρθρων 36 παρ. 4 και 37 παρ. 7 του π.δ. 81/2012 (Α΄ 139):
1. Τίθεται σε αποστρατεία ο θεωρούμενος ως «ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του» Αρχιπλοίαρχος Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (εκτός οργανικών θέσεων) Βασιλόπουλος Ιωάννης του Παναγιώτη (Α.Μ. 897), σύμφωνα με τη διάταξη της παραγράφου 7 του άρθρου 37 του π.δ. 81/2012 (Α΄ 139).
2. Ο παραπάνω Αξιωματικός αποστρατευόμενος εγγράφεται στα στελέχη της εφεδρείας των Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής μέχρι τη συμπλήρωση πέντε ετών από την ημερομηνία διαγραφής του από τα εν ενεργεία στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.
(Αριθμ. βεβ. διαγραφής από το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου: 6344501235/27.2.2019).
Ο Υπουργός
ΦΩΤΙΟΣ – ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ»
Ο Ιωάννης Βασιλόπουλος απομακρύνθηκε από το Λιμενικό Σώμα ως Αρχιπλοίαρχος, βαθμό που πήρε με την απομάκρυνσή του, αφού ήταν Πλοίαρχος. Περιμένουμε με ενδιαφέρον τον νέο διευθυντή της ΑΕΝΙΝ που θα ορίσει το Υπουργείο Ναυτιλίας, με τις πληροφορίες να λένε ότι θα είναι ο Αναστάσιος Σχοινάς, Αντιπλοίαρχος, ο οποίος πριν από μια οκταετία περίπου είχε υπηρετήσει και στο Λιμεναρχείο Κεφαλονιάς. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο κ. Βασιλόπουλος είχε ζητήσει να φύγει από το Λιμενικό Σώμα από τον Νοέμβριο του 2018, ωστόσο η υπηρεσία έκρινε ότι θα έφευγε κατά την περίοδο των κρίσεων των Αξιωματικών για να του δοθεί ο βαθμός του Αρχιπλοιάρχου, βαθμό που δεν θα έπαιρνε αν η παραίτησή του γινόταν δεκτή μέσα στο 2018.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του κατόχου του Ξενοφώντα Ευαγγελάτου. Τα δικαιώματα ανήκουν αποκλειστικά και μόνο στους δημιουργούς τους. Κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν και στην Ελλάδα.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed