Το Μέγαρο επιστρατεύει τις… εφεδρείες του για τον Δήμο Σάμης, ετοιμάζουν για υποψήφιο τον Άγγελο Κωνσταντάκη

Οι αρματωλοί και οι κλέφτες δεν φαίνεται να τα βρίσκουν σε ότι αφορά τον νέο Δήμο Σάμης, αφού τόσο ο Μιχάλης Γάκης όσο και ο Σπύρος Σπαθής δεν δείχνουν διατεθημένοι να κάνουν πίσω και να πάει ο ένας κάτω από τον άλλο στο ψηφοδέλτιο.
Όμως, το Μέγαρο διά του… εγκεφάλου του, συνέλαβε ένα μεγαλοφυές σχέδιο, ένα σχέδιο που εξυπηρετεί δύο σκοπούς. Σήμερα έγινε η πρώτη συγκέντρωση των… καπεταναίων στην Πύλαρο, με παρόντα τον πρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ, Άγγελο Κωνσταντάκη, τον οποίο θέλει να πλασάρει το Μέγαρο ως υποψήφιο Δήμαρχο στον νέο Δήμο Σάμης απέναντι στον Στέλιο Σπαθή. Ο… εγκέφαλος βλέπει τα αδιέξοδα που δημιουργούν Γάκης και Καφτρίλιας και βάζει μπροστά τον Κωνσταντάκη για να σταματήσει να ρέει αδελφικό αίμα. Αυτός είναι ο πρώτος λόγος προώθησης του Άγγελου στην περιοχή, αλλά υπάρχει και δεύτερος. Τα μεγαλοστελέχη των Παρισολυκουδαίων βλέπουν πως με την απλή αναλογική οι θέσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι περιορισμένες για τον συνδυασμό τους (ειδικά σε περίπτωση ήττας) και θέλουν να… ξαποστείλουν ένα στέλεχος που μαζεύει ψήφους και σίγουρα εκλέγεται. Άρα, αν ο Κωνσταντάκης μετακομίσει στη Σάμη, ανοίγει ουσιαστικά μια θέση Συμβούλου στο Αργοστόλι για αυτούς που έρχονται από πίσω και είναι πολλοί οι μνηστήρες. Όμως, στο Μέγαρο ξεχνούν ότι ο Κωνσταντάκης έχει προσωπικούς ψήφους στο Αργοστόλι, πολλοί εκ των οποίων θα χαθούν για τους Μεγαρίτες και δεύτερον ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ δεν χαίρει της εμπιστοσύνης των Σαμικών και των Ρυσσιάνων. Μια μικρή μαγιά έχει μόνο στην Πύλαρο και τίποτε άλλο. Δεν έχουμε ακόμη πληροφορίες για το πως πήγε η συνάντηση των καπεταναίων της βορειοανατολικής Κεφαλονιάς με τον Κωνσταντάκη, όμως θα σας ενημερώσουμε μόλις ανακαλύψουμε το παραμικρό.
Υ.Γ. Κατακαημένε Άγγελε, θα θυσιαστείς ως Ιφιγένεια στο βωμό των Παρισολυκουδαίων αν προχωρήσει το σενάριο.
Υ.Γ. 2 Τούμπες από την χαρά του κάνει ο Στέλιος Σπαθής βλέποντας απέναντί του τον ακραιφνώς Μεγαρικό Κωνσταντάκη να διεκδικεί το νέο Δήμο Σάμης, μια επικράτεια που ελέγχει (ο Στέλιος) σε μέγιστο βαθμό.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του κατόχου του Ξενοφώντα Ευαγγελάτου. Τα δικαιώματα ανήκουν αποκλειστικά και μόνο στους δημιουργούς τους. Κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν και στην Ελλάδα.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed