Λαμπρός Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στην Ευαγγελίστρια στα Φαρακλάτα, παρουσία Δημάρχου και πλήθος κόσμου

Για μια ακόμη χρονιά στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στα Φαρακλάτα έγινε το αδιαχώρητο στον Μέγα Εσπερινό που τελέστη, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.κ. Δημητρίου.
Η βραδιά ήταν γλυκιά και όχι μόνο όλο το χωριό, αλλά και μεγάλο μέρος επισκεπτών βρέθηκε στα Φαρακλάτα για να υμνήσει και να τιμήσει την Κυρία των Αγγέλων, παραμονή της μεγάλης γιορτής της Ορθοδοξίας, του Ευαγγελισμού. Δεκάδες ήταν και φέτος οι αρτοκλασίες, ενώ στο ψαλτήρι η Χορωδία του Αγαθάγελλου Γεωργακάτου γέμισε με μελωδίες την ανοιξιάτικη αυτή νύχτα. Το παρών έδωσε ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης και πολλά από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ από την Περιφέρεια βρέθηκε ο Σωτήρης Κουρής. Εκεί ήταν ακόμη οι δύο πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Παπαδάτος και Χαράλαμπος Λυκούδης. Αμέσως μετά τον Εσπερινό στο κελί της εκκλησίας είχε δείπνο με το πατροπαράδοτο χταποδάκι με μακαρόνι κοφτό και επίσης σουπιές με πατάτες (σοφιγάδο). Αύριο στις 08:00 το πρωί είναι προγραμματισμένα ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ενώ στις 16:30 θα τελεστεί η Παράκληση και στη συνέχεια θα γίνει η περιφορά της εικόνας της Παναγίας στο χωριό.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του κατόχου του Ξενοφώντα Ευαγγελάτου. Τα δικαιώματα ανήκουν αποκλειστικά και μόνο στους δημιουργούς τους. Κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν και στην Ελλάδα.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed