Με κάθε επισημότητα τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία στο Αργοστόλι, κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο στο Νάπιερ

Χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.κ. Δημητρίου και παρόντος του Δημάρχου Κεφαλονιάς, Αλέξανδρου Παρίση τελέστηκε η Δοξολογία για τους πεσόντες του απελευθερωτικού αγώνα του 1821.
Μετά από αρκετά χρόνια σήμερα ο κόσμος γέμισε την Ευαγγελίστρια για να παρακολουθήσει την Θεία Λειτουργία, ενώ εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι οι επίσημοι που παραβρέθηκαν ήταν μετρημένοι στα δάκτυλα. Πέρα του Δημάρχου, την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Σπύρος Γαλιατσάτος, ενώ το παρών έδωσαν όλη η πολιτειακή ηγεσία (Αστυνομία, Λιμενικό, Πυροσβεστική). Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου, Γαλάτεια Βέρα. Αμέσως μετά την Δοξολογία στον Κήπο του Νάπιερ τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Μητροπολίτη και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των πεσόντων. Σε αντίθεση με άλλες χρονιές, τα στεφάνια φέτος ήταν λιγότερα.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του κατόχου του Ξενοφώντα Ευαγγελάτου. Τα δικαιώματα ανήκουν αποκλειστικά και μόνο στους δημιουργούς τους. Κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν και στην Ελλάδα.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed