Επίσκεψη του Περιφερειάρχη στη Μονάδα Απεξάρτησης «Διάπλους»

Τις Κλειστές Φυλακές Κέρκυρας και την Μονάδα Απεξάρτησης της Ψυχιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας “ΔΙΑΠΛΟΥΣ” επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής Αλέκο Μιχαλά.
Ο Περιφερειάρχης αρχικά συναντήθηκε με τον Δ/ντη των Φυλακών Κέρκυρας κ. Βασίλειο Θώμο και ενημερώθηκε και για την πορεία του “Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας”, το οποίο συνεστήθη με την συμβολή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ομάδα κρατουμένων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Επίσης συναντήθηκε με ομάδα κρατουμένων που ωφελούνται από την πιστοποίηση της Μονάδας Απεξάρτησης ΔΙΑΠΛΟΥΣ και οι οποίο εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πιστοποίηση του φορέα. Εν συνεχεία ο κ. Περιφερειάρχης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της δομής του “ΔΙΑΠΛΟΥΣ” στο χώρο του Παλαιού Ψυχιατρείου, προκειμένου να δει από κοντά τη σημαντική δουλειά που συντελείται, να συνομιλήσει με τους ωφελούμενους αλλά και τους επιστημονικά υπεύθυνους της δομής. Η “ψυχή” του ΔΙΑΠΛΟΥΣ και επιστημονικά υπεύθυνος της Μονάδας Απεξάρτησης Ηλίας Μιχαλαρέας, η πρόεδρος του συλλόγου γονέων Τερέζα Φαρούγγια, ο Δ/ντης της Ψυχιατρικής Κλινικής Ζαννής Χαβιάρας και το μέλος του δ.σ. του ΔΙΑΠΛΟΥΣ κ. Παππάς, υποδέχθηκαν τον Περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτο και τον Αντιπεριφερειάρχη Αλ. Μιχαλά και τους ξενάγησαν στους χώρους της δομής.
Ο κ. Μιχαλαρέας και τα μέλη του δ.σ. ευχαρίστησαν θερμά τον Περιφερειάρχη για τον αγώνα που έδωσε προκειμένου να πιστοποιηθεί η μονάδα και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχε στις πιέσεις για το τελικό αποτέλεσμα, που κατέληξαν στην πλήρη ικανοποίηση του αιτήματος. Επίσης τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Αλέκο Μιχαλά που πρωτοστάτησε στο αίτημα για πιστοποίηση της δομής. Ως φυσική συνέχεια ήρθε η ψήφιση του Ν. 4600/9-3-2019 σύμφωνα με τον οποίο ο ΔΙΑΠΛΟΥΣ είναι πλέον πιστοποιημένος φορέας απεξάρτησης και δύναται να παρέχει βεβαιώσεις που θα γίνονται δεκτές από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές. “Η θερμή υποδοχή και οι ευχαριστίες για την συμβολή της Περιφέρειας στην πιστοποίηση της μονάδας απεξάρτησης, από τους επιστημονικά υπευθύνους και τους ωφελούμενους, ήταν η μεγαλύτερη ανταμοιβή που μπορούμε να έχουμε και μια ηθική ικανοποίηση για τις κοινωνικές συνέργειες που εντέλει καταλήγουν προς όφελος της κοινωνίας μας και δίνουν τέλος στη χρόνια ταλαιπωρία των απεξαρτημένων συμπολιτών μας και των οικογενειών τους” δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, φανερά ικανοποιημένος για την πιστοποίηση της μονάδας. Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων τέλος συζήτησε με τους επιστημονικά υπεύθυνους για την περαιτέρω στήριξη της δομής και την χρηματοδότηση δράσεων είτε μέσω του ΕΣΠΑ είτε με ίδιους πόρους της Περιφέρειας. “Η στενή συνεργασία με τον ΔΙΑΠΛΟΥΣ θα συνεχιστεί και οι δράσεις που θα αναπτύξουμε το επόμενο διάστημα θα είναι αποτέλεσμα συνεργασίας των δύο φορέων” δήλωσε ο Θ. Γαλιατσάτος.

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΙΝ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed