Για την νομιμότητα να το εξετάσουμε, για την ηθική όμως; Στέγη δίνει η ΑΕΝΙΝ στην Λιμενάρχη Κεφαλονιάς, Παναγιώτα Κολοβού

Πριν λίγες ημέρες έγινε δεκτή η παραίτηση από το Λιμενικό Σώμα του διευθυντή της ΑΕΝΙΝ, Ιωάννη Βασιλόπουλου, ο οποίος έμενε σε οίκημα που του είχε παραχωρήσει η ΑΕΝΙΝ, όπως ορίζει ο νόμος, εντός των εγκαταστάσεών της.
Στο οίκημα όμως εντός της Ναυτικής Σχολής έμεινε και η σύζυγός του, η Λιμενάρχης Κεφαλονιάς, Παναγιώτα Κολοβού. Όμως, μετά την παραίτηση του κ. Βασιλόπουλου, που αυτή την ώρα είναι ένας απλός πολίτης δεν δικαιούται από τον νόμο κανένα μέλος της οικογένειάς του να κρατάει το οίκημα εντός της ΑΕΝΙΝ. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με αίτηση της κας Κολοβού στο Υπουργείο, το οποίο έχει την δυνατότητα μέσα στις αρμοδιότητές του να δώσει άδεια παραμονής εντός του κτηρίου για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (από, μέχρι). Αίτηση στο Υπουργείο υπάρχει; Μόνο αίτηση προς την νέα διεύθυνση της ΑΕΝΙΝ έχουμε δει μέχρι τώρα, που μάλλον παράτυπα ενέκρινε την παραμονή της κας Κολοβού, χωρίς μάλιστα να ορίζει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κάνοντας λόγο για… «προσωρινή διαμονή». Με το σκεπτικό αυτό θα μπορούσαν και άλλα στελέχη του Λιμενικού Σώματος να κάνουν ανάλογη αίτηση και να εξασφαλίσουν άδεια παραμονής σε οίκημα εντός της Ναυτικής Σχολής. Για τη νομιμότητα της απόφασης να το εξετάσουμε, αλλά για τα ηθικό ζήτημα σίγουρα υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχουν στελέχη του Λιμενικού Σώματος στο Αργοστόλι που αμείβονται με 800 και 900 ευρώ, ωστόσο δεν έχουν κάνει χρήση του παραπάνω… πλεονεκτήματος της κας Κολοβού και μένουν στην πόλη πληρώνοντας μάλιστα πολύ μεγάλα ενοίκια. Αναμένουμε από την διεύθυνση της ΑΕΝΙΝ να μας διευκρινίσει τι ακριβώς συμβαίνει και να μας ενημερώσει αν το αρμόδιο Υπουργείο έχει ειδοποιηθεί για την «προσωρινή διαμονή» εντός οικήματος της Σχολής της κας Λιμενάρχη.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του κατόχου του Ξενοφώντα Ευαγγελάτου. Τα δικαιώματα ανήκουν αποκλειστικά και μόνο στους δημιουργούς τους. Κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν και στην Ελλάδα.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed