Οι… καρνάβαλοι της Δημοτικής Αρχής και το κοπάδι τα γελάδια που τρομοκρατούν τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Σάμης

Άλλη μια δραματική πραγματικότητα της καθημερινότητάς μας που δικαιώνει τις προσπάθειές μας για την άμεση κατάργηση του δήμου Κεφαλονιάς και την ίδρυση του νέου δήμου Σάμης.
Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο περίπου, συμπολίτες και συμπολίτισσες, είμαστε παρατηρητές ενός φαινομένου εξαιρετικά σπάνιου. Φαινόμενου που έρχεται από το ζοφερό παρελθόν και τα δρώμενα στην άγρια Αμερικάνικη Δύση, καθώς τότε μπορούμε να ανατρέξουμε σε τέτοια θεσμική χαλάρωση σε βάρος των νομοταγών πολιτών. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, οι κάτοικοι του οικισμού των Κουλουράτων της κοινότητας Γριζάτων που ανήκει στη δημοτική ενότητα Σάμης εδώ και σχεδόν ενάμιση χρόνο βιώνουν μια πραγματικότητα που ούτε την φαντάζονταν. Μεγάλο κοπάδι γελαδιών βρίσκεται χωρίς επιτήρηση μέσα στα κτήματά τους δημιουργώντας τους τεράστιες ζημιές, εμποδίζοντας τις καλλιέργειες και εμποδίζοντας τελευταία ακόμα και την πρόσβαση στις κατοικίες τους. Παράλληλα όπως μαρτυρούν διερχόμενοι οδηγοί από την οδική αρτηρία Σάμη-Πόρου στην περιοχή των Κουλουράτων, ειδικά τα βράδια χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς τα ζώα συναντώνται εντός του δρόμου και σε επικίνδυνες στροφές χωρίς ορατότητα και φωτισμό. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται σε κάθε αρχή εδώ και έναν χρόνο περίπου, έχοντας μαζί τους δύο σχετικές αποφάσεις του συμβουλίου της τοπικής κοινότητας Γριζάτων που επιβεβαιώνει όσα βιώνουν.
Δυστυχώς όλοι οι δρόμοι δείχνουν υπεύθυνο το δήμο για να δώσει τη λύση που ο νόμος προβλέπει. Και λέμε δυστυχώς γιατί ο δήμος μας, η δημοτική μας αρχή για όλη την Κεφαλονιά και τους πολίτες αυτής, επιδερμικά ενεργώντας και “για τα μάτια του νόμου” δεν πέτυχε να προστατέψει μέχρι σήμερα τους πολίτες των Κουλουράτων. Οι πολίτες δε σαν ύστατη άμυνα προσφεύγουν στη δικαιοσύνη (εισαγγελέα) σιγοψιθυρίζοντας στα πηγαδάκια (κάπου κολλάει η δουλειά) φοβούμενοι μήπως και αυτή η προσπάθεια πέσει στο κενό. Αξίζει να σημειώσουμε για όσους δεν γνωρίζουν ότι κάποια χρόνια πριν τα Κουλουράτα ήταν γνωστά για τα προϊόντα της γης τους σε όλες τις αγορές του νησιού αλλά και της Ιθάκης. Σήμερα επίσης οι καλλιέργειες συντελούν στις οικιακές οικονομίες των κατοίκων και συνεχίζουν να ενισχύουν τις αγορές της Σάμης και της Ιθάκης. Η Κίνηση Πολιτών Επαρχίας Σάμης παίρνουμε θέση υπέρ της άμεσης λύσης στο πρόβλημα των κατοίκων, καλώντας παράλληλα την βουλευτή κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου σε αυτοψία στα Κουλουράτα και αναφερόμενη κατόπιν στην υπουργό προστασίας του πολίτη να απαιτήσει να “ξεκολλήσει” τα γρανάζια με παρέμβασή της ενός μηχανισμού που συνηθίζει να κολλάει επιλεκτικά στη δημοκρατία μας.
Καταλύεται το σύνταγμα στα Κουλουράτα! Και όχι από καπιταλιστικούς κολοσσούς, ούτε από τους περιβόητους θεσμούς της τρόικας αλλά από την τοπική διοίκηση, που τα τελευταία εννιά χρόνια βρίσκεται συνεχώς και γενικώς υπό επήρεια… αδυνατώντας να διοικήσει, αποφεύγοντας να διαχειριστεί τα προβλήματα , με συνέπεια να πληρώνουν ακριβά το τίμημα οι ήδη καταταλαιπωρημένοι πολίτες! Καταγγέλλουμε τη δημοτική αρχή για αδιαφορία με ασύλληπτες διαστάσεις που μπορεί αυτή να έχει στη ζωή της τοπικής κοινωνίας. Οδηγεί τους κατοίκους σε απόγνωση δημιουργώντας εκρηκτική ατμόσφαιρα που ελλοχεύει κινδύνους σύγκρουσης ατόμων ή και κοινωνικών ομάδων. Καθιστούμε υπεύθυνη τη δημοτική αρχή και επικίνδυνη με την επιδεικτική απουσία της. Φορώντας μόνιμα καρναβαλικούς μανδύες σ’όλη τη διάρκεια της θητείας της, παρευρισκόμενη σε επετείους και παρελάσεις άξεστα και αναίσχυντα, αξιώνοντας χαιρετισμούς αθώων παιδικών βλεμμάτων, ενώ ταυτόχρονα περιφρονεί και αδιαφορεί για τις ζωές, για τις περιουσίες και τους προβληματισμούς των πολιτών που με δόλο υπέκλεψε την εμπιστοσύνη τους.
Καλούμε τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης αφού ενημερωθούν, άμεσα να πάρουν θέση και να δράσουν προς την επίλυση του προβλήματος. Παραθέτοντας το κείμενο της καταγγελίας των πολιτών αξίζει να τονίσουμε ότι τα ίδια τα γεγονότα μας δικαιώνουν και θα συνεχίσουν να μας δικαιώνουν καταδεικνύοντας πόσο επιτακτική και αναγκαία ήταν η διαίρεση του δήμου Κεφαλονιάς. Οι Πολίτες θα παλεύουμε κόντρα στους εραστές της μεγάλης εξουσίας και του παρελκόμενου πλούτου. Γνωρίζουμε το συμφέρον μας και με μπούσουλα αυτό θα πορευτούμε!

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΣΑΜΗΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed