Πόσα ψέματα μπορούν να χωρέσουν σε μία μόνο φράση;

«Η Περιφερειακή αρχή δεν έκανε τίποτα με τα προγράμματα ΕΣΠΑ και τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις. Κάποιοι εκεί έξω μας χαρίζουν χρήματα και δεν ξέρουμε να τα αξιοποιήσουμε» δήλωσε με έπαρση συνεντευξιαζόμενος σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος της κας Ρόδης Κράτσα! Πόσα ψέματα μπορούν να χωρέσουν σε μία μόνο φράση!
1.Η παρούσα διοίκηση της Περιφέρειας Ιονίων παρέλαβε απεντάξεις έργων και προχώρησε σε επανεντάξεις. Παρέλαβε την Περιφέρεια Ιονίων στην τελευταία θέση ως προς την απορρόφηση πόρων ΕΣΠΑ και την έφερε στην τέταρτη θέση. Παρέλαβε προϋπολογισμό έτους 2015 ύψους 66.096.958,08 € και διαχειρίζεται σήμερα προϋπολογισμό έτους 2019 ύψους 162.881.873,53 €. Κι αυτό με μηδαμινούς έως μηδενικούς ΚΑΠ και με «παγωμένες» λειτουργικές δαπάνες. Αυτά δεν είναι ΕΣΠΑ;
2.Κανείς δεν «μας χαρίζει» χρήματα, πρόκειται για εθνικές εισφορές στις οποίες η Ε.Ε. κάνει διαχείριση και κατανομή με βάση τα δικά της κριτήρια. Γνωστό και σε παιδιά της Α’ Γυμνασίου, όχι όμως και στον κ. υποψήφιο!
3. Έναντι αυτής της κατανομής, δικαιώματι διαχειριστού, η Ε.Ε. απαιτεί να έχει τον πρώτο λόγο στο σχεδιασμό των εθνικών και περιφερειακών πολιτικών και προτεραιοτήτων. Η παρούσα διοίκηση της Περιφέρειας Ιονίων έχει εκφράσει επανειλημμένα την διεκδίκηση να διαχειριζόμαστε οι ίδιοι την δημόσια περιουσία μας και να καθορίζουμε τις προτεραιότητες για την ανάπτυξη της περιοχής μας. Δεν γίναμε συνομιλητές των διαφόρων κ.κ. Χούφτελ, δεν τρέξαμε να φωτογραφιζόμαστε με τους κ. Μοσκοβισί κλπ.
Η κα Κράτσα στήνει και προπονεί έτσι την ομάδα της, που καταφέρνει να εισάγει τον όρο του «πολλαπλού αυτογκόλ»! Πολλά αυτογκόλ, σε μία μόνο φ(ρ)άση! Και μάλιστα «εντός έδρας» στο γήπεδο που επαίρεται ότι είναι δικό της και το γνωρίζει καλά, σ’ αυτό των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων και προγραμμάτων.

Χρήστος Μωραΐτης
Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed