Η ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής τινάζει στον αέρα τη σημερινή δημοπράτηση των παραλιών, δεν συμπεριλαμβάνεται μέρος του Μακρύ Γιαλού

Η μάχη της Βουλευτή μας, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, δεν φαίνεται να είχε αίσιο τέλος χθες στο μεσημέρι στο Υπουργείο, αφού δεν κατάφερε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, να εξασφαλίσει παράταση για την δημοπράτηση των παραλιών από τον Δήμο Κεφαλονιάς.
Η κα Θεοπεφτάτου προσπάθησε να σώσει ότι σώζεται και ο Δήμος Κεφαλονιάς να μην χάσει χρήματα από την δημοπράτηση, λέγοντας στο στενό της περιβάλλον ότι «δεν πρέπει να πληρώσει η Κεφαλονιά την ανεπάρκεια της παρούσας Δημοτικής Αρχής. Εγώ έχω την ευθύνη να προστατέψω τα συμφέροντα του τόπου μου, άσχετα με το ποιος τον κυβερνάει». Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι την ευθύνη για την δημοπράτηση των παραλιών είχε ο Δήμος Κεφαλονιάς έως την 31η Μαρτίου του 2019 με τα έσοδα να πηγαίνουν κατά 70% στον Δήμο και κατά 30% στην Κτηματική Υπηρεσία. Πέραν αυτής της ημερομηνίας μόνο η Κτηματική Υπηρεσία μπορεί να δημοπρατήσει με τα έσοδα να είναι όμως 50% για τον Δήμο και 50% για την Κτηματική Υπηρεσία. Αυτό προκύπτει από την ΚΥΑ του 2017. Ωστόσο, σήμερα 3 Απριλίου 2019 δεν υπάρχει καμία νέα ΚΥΑ που να λέει για παράταση που δόθηκε στον Δήμο για να δημοπρατήσει, άρα ότι γίνεται σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο μπορεί να ανατραπεί ανά πάσα στιγμή αν βρεθεί κάποιος συμπολίτης μας και κάνει ένσταση επί της διαδικασίας, η οποία είναι εκτός νόμου, μια και δεν υπάρχει ΚΥΑ παράτασης. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Δήμος δεν συμπεριέλαβε για δημοπράτηση το μέρος της παραλίας του Μακρύ Γιαλού, της οποίας η μίσθωση τελείωσε τον Οκτώβριο του 2018 και σύμφωνα με τον Νόμο 4484 άρθρο 68 αυτόματα περνάει στην δικαιοδοσία της Κτηματικής Υπηρεσίας και συμπεριλαμβάνεται στις διαδικασίες δημοπράτησης είτε με την ευθύνη του Δήμου (έως 31 Μαρτίου 2019) είτε με την ευθύνη της Κτηματικής Υπηρεσίας. Έχει πολύ ψωμί και πολύ ρεπορτάζ η υπόθεση από εδώ και πέρα. Μένει να δούμε αν θα υπάρξει ένσταση για να τιναχτεί στον αέρα όλη η σημερινή διαδικασία.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του κατόχου του Ξενοφώντα Ευαγγελάτου. Τα δικαιώματα ανήκουν αποκλειστικά και μόνο στους δημιουργούς τους. Κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν και στην Ελλάδα.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed