Δεν θα γίνουν συνένοχοι στον… φόνο οι «Ριζοσπάστες Ξανά», δεν θα λάβουν μέρος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές

Οι προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές είχαν σαν κυρίαρχο στοιχείο, την προσπάθεια του μνημονιακού κατεστημένου με ετερόκλητες συμμαχίες, ακόμη και με δήθεν αριστερούς αυτοδιοικητικούς, να ξανακυριαρχήσει και να προστατεύσει τα δικά του παιδιά, συμφέροντα και προνόμια.
Τα τοπικά επιχειρηματικά συμφέροντα συμμετείχαν στις εκλογές με αυτοδιοικητικό προσωπείο για να εξυπηρετήσουν, άμεσα και χωρίς μεσάζοντες, τις επιδιώξεις τους. Για πρώτη φορά εμφανίστηκαν εκλογικά σχήματα που δεν είχαν σχέση με το αυτοδιοικητικό κατεστημένο και βέβαια υπέστησαν λυσσαλέα επίθεση με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα. Κύρια όμως υπήρχε η ελπίδα για εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, πέρα από τα μνημόνια και την οικονομική κατοχή, που προδόθηκε από τους υποταγμένους μνημονιακούς του ΣΥΡΙΖΑ. Στο δίλημμα μετά το δημοψήφισμα για υποταγή ή αυτονόμηση, εμείς απαντήσαμε τιμώντας τον όρκο για συνέχιση του αγώνα απελευθέρωσης της πατρίδας από το ψεύτικο και επονείδιστο χρέος των τραπεζιτών τοκογλύφων, σίγουροι ότι έτσι τιμήσαμε την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων μας. Η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου αποκάλυψε νοοτροπίες, απομυθοποίησε πολιτικές και αποκάλυψε το πραγματικό μέγεθος κάθε μέλους και παράταξης.
Στην δράση μας μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο λάβαμε ξεκάθαρες και δύσκολες αποφάσεις είπαμε πάντα την ΑΛΗΘΕΙΑ και αντιμετωπίσαμε την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Αν κάποιος αναρωτηθεί γιατί όπως συνηθίζεται δεν κάναμε αυτοκριτική η απάντηση μας είναι ότι, δεν θέλουμε να δικαιολογηθούμε για τίποτε και ο μοναδικός κριτής είναι ο λαός της Κεφαλονιάς, γιατί όλη μας η δράση είναι ανοικτή και δημόσια. Οι επερχόμενες εκλογές πραγματοποιούνται σε νέο πεδίο, αλλά με παλιά υλικά και την δημοκρατία στα απολεσθέντα. Η εφαρμογή του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ που ευτελίζει την απλή αναλογική και δικαιολογεί την συναλλαγή, συνεχίζει την υποχρηματοδότηση και τον ασφυκτικό οικονομικό έλεγχο, ταυτόχρονα μεγαλώνει τις τρύπες της διαφθοράς, με αποτέλεσμα την εξάρτηση και την δημιουργία άφωνων προθύμων συστημικών δημάρχων. Η αναθεώρηση του συντάγματος αφήνει την αυτοδιοίκηση ουσιαστικά απέξω και επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι μνημονιακοί εντολοδόχοι των Βρυξελλών που ελέγχουν την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία, θέλουν την τοπική αυτοδιοίκηση παραμάγαζο, μακρυά από κάθε σκέψη για αυτοτέλεια, αυτοθέσμιση ή αυτονόμηση.
Η κλωνοποίηση του δήμου Κεφαλονιάς και η δημιουργία ενός δήμου και δυο υποδήμων με τον τρόπο που έγινε και κατά πόσο έλαβε υπόψιν το αίτημα για τέσσερις δήμους, μάλλον, για κομματική άσκηση επί χάρτου στο υπουργείο μοιάζει και όχι ικανοποίηση δημοκρατικά πανκεφαληνιακου διατυπωμένου αιτήματος για την δημιουργία τεσσάρων δήμων. Το πρωτοεμφανιζόμενο σε μέγεθος και ένταση σημαντικότερο όμως γεγονός είναι η επιθετική είσοδος στην τοπική οικονομική δραστηριότητα χωρίς έλεγχο, με τις ευλογίες και την ανοχή, Α και Β βαθμού αυτοδιοίκησης, την προώθηση λόγω των μνημηνιακών πολιτικών, ντόπιων και πολυεθνικών μονοπωλιακών ομίλων οι οποίοι δραστηριοποιούνται μέχρι στιγμής σε υδρογονάνθρακες, αεροδρόμια, ενέργεια, σκουπίδια, νερό, συγκοινωνίες. Οι παραπάνω όμιλοι έχουν δεσμούς με την Α και Β βαθμού αυτοδιοίκηση με αδιάψευστη εικόνα το δήθεν αναπτυξιακό συνέδριο που έγινε στην Κεφαλονιά, δημιουργώντας ένα επικίνδυνο για τον τόπο πλέγμα συμφερόντων.
Σημαντικό φαινόμενο είναι η επανεμφάνιση υποψηφίων δημάρχων και συνδυασμών που προέρχονται από το βαθύ ΠΑΣΟΚ, με την υποστήριξη του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές, ικανοποιώντας την θέληση και των δυο μερών για πολίτικη ενσωμάτωση. Το προεκλογικό σκηνικό όπως έχει περιγραφεί δεν μας αφήνει τα περιθώρια μιας απλής συμμετοχής, αλλά μιας εύρεσης θαρραλέας πολιτικής λύσης που θα οδηγήσει τον τόπο μας σε μια αγωνιστική διέξοδο. Το επόμενο διάστημα θα έχουμε πλειστηριασμούς, αυθαιρεσίες πολυεθνικών, εκποίηση δημόσιας περιουσίας, εκποίηση δημοσίων αγαθών, περιβαλλοντική υποβάθμιση, ιδιωτικοποίηση κοινωνικών υπηρεσιών, κινδύνους από την ερευνά και άντληση των υδρογονανθράκων, σ’αυτην την πρόκληση το παλιό αυτοδιοικητικό σκηνικό δεν θέλει ούτε μπορεί να αντισταθεί. Η απάντηση σε όλο αυτό το παρακμιακό νεοαποικιακό σκηνικό θα είναι μια ενωτική ριζοσπαστική αριστερή δημοκρατική αυτοδιοικητική κίνηση που θα συμπεριλαμβάνει και το ΚΚΕ, που θα περικλείει το ποσοτικό και το ποιοτικό στοιχείο επιτυχίας και που έχει τις δυνατότητες να διεκδικήσει και να κερδίσει τους δήμους της Κεφαλονιάς. Η απλή συμμετοχή στις εκλογές με το νέο σύστημα λειτουργίας των δήμων μόνο τον τίτλο του χρήσιμου φωνασκούντα μπορεί να αποφέρει.
Εμείς οι ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ ΞΑΝΑ επειδή γνωρίζουμε, όχι μόνο εμείς αλλά και οι πολίτες της Κεφαλονιάς, ότι οι μνημονιακοί και μεταμνημονιακοί εντολοδόχοι των τραπεζιτών, ελέγχουν την διαδικασία και το αποτέλεσμα των εκλογών, θεωρώντας ότι συμβαδίζουμε με την πλειοψηφία του λαού της Κεφαλονιάς που απαξιώνει την συμμετοχή και την θεωρεί φαιδρή δεν θα συμμετάσχουμε σ΄αυτές τις εκλογές, γιατί όπως όλοι πιστεύουμε όχι μόνο δεν θα αλλάξουν τίποτε (αν δεν υπάρχει η προοπτική κατάκτησης των δήμων) άλλα και θα δώσουν άλλοθι ύπαρξης αντιπολίτευσης. Η θέση μας είναι σαφής, μπορούμε, αλλά δεν θέλουμε να αναμετρηθούμε σ’αυτές τις εκλογές, δεν θα νομιμοποιήσουμε το ξεπούλημα του τόπου μας. Στον σκόπιμο ευτελισμό, στην χειραγώγηση και στην απαξίωση της ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ”συνενόχους στον φόνο δεν θα μας έχετε”. Οι ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ ΞΑΝΑ συνεχίζουν να αγωνίζονται εκεί
που οι τράπεζες παίρνουν τα σπίτια μας,
που εκποιούνται η δημόσια περιουσία και τα δημοσιά αγαθά,
που οι εξορύξεις γίνονται ερήμην και κατά των κοινωνιών,
που τα μέσα συγκοινωνίας εκχωρούνται για πενταροδεκάρες,
που το περιβάλλον βιάζεται ” χάριν” της ενεργείας,
που το ψέμα στον δημόσιο λόγο έχει γίνει κανόνας για να επιβληθεί και να παγιωθεί η οικονομική κατοχή και το ξεπούλημα της πατρίδας μας.
Εκεί που η κοινωνία μέσα από συλλογική δράση, δημοκρατικά, αλληλέγγυα, οργανώνεται και προστατεύει τις πανανθρώπινες άξιες που έχει ορίσει η ΑΝΤΙΓΟΝΗ και όχι ο ΚΡΕΟΝΤΑΣ των μνημονίων και των υποτακτικών τους.

Ο Επικεφαλής
ΔΗΜΗΤΡΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed