Στέλιος Σπαθής: «Η πιο παραμελημένη και αδικημένη περιοχή της Κεφαλονιάς έχει φωνή, η Έρυσσος ατμομηχανή της ανάπτυξης»

Ένα πολυσυλεκτικό και πολικομματικό ακροατήριο βρέθηκε σήμερα Σάββατο το απόγευμα στο Φισκάρδο για να ακούσει τα πρώτα προεκλογικά λόγια του υποψηφίου Δημάρχου του νέου Δήμου Σάμης, Στέλιου Σπαθή.
Η συγκέντρωση ήταν τόσο μεγάλη που… τρόμαξε ακόμη και ο υποψήφιος Δήμαρχος, αφού στη ναυαρχίδα του τουρισμού της ανατολικής Κεφαλονιάς, το Φισκάρδο, συγκεντρώθηκαν περί τα 150 άτομα και μάλιστα όχι κάτω και από τις καλύτερες καιρικές συνθήκες. Ο Στέλιος Σπαθής παρουσιάστηκε ενωτικός στην ομιλία του τονίζοντας ότι δεν περισσεύει κανένας (ακόμη και από τους αντιπάλους του) στην προσπάθεια ο νέος Δήμος Σάμης να σταθεί στα πόδια του και να προχωρήσει μπροστά. «Αντίπαλός μου δεν είναι κανένας από τους ανθυποψήφιους που διεκδικούν τον Δήμο, αντίπαλός μου και αντίπαλός μας πρέπει να είναι η μιζέρια τόσων ετών που μας έφερε σε αυτή στην κατάσταση», τόνισε ο κ. Σπαθής και συμπλήρωσε: «Όλοι μαζί, μέσα από τον διάλογο, πρέπει να προσπαθήσουμε να επαναφέρουμε στη… ζωή την πιο παραμελημένη και αδικημένη περιοχή της Κεφαλονιάς. Ο Θεός μας χάρισε πλουσιοπάροχα την ομορφιά του τόπου μας και στόχος μας είναι να φτιάξουμε έναν Δήμο λειτουργικό, που δεν θα φιμώνει τους δημότες του. Καμία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν θα λαμβάνεται αν δεν θα ακούμε πρώτα τον κόσμο, θα τον ακούμε και θα κάνουμε διάλογο μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό για όλους αποτέλεσμα. Το Φισκάρδο, η Άσσος και τα χωριά της Ερύσσου έχουν παραμεληθεί. Η καθημερινότητα του πολίτη είναι το πρώτο και το πιο σημαντικό πράγμα που θα κοιτάξουμε. Μια λάμπα, ένας κάδος σκουπιδιών, ένα άσπρισμα, ένα χαμόγελο, που τόσο έλειψε τα τελευταία δέκα σχεδόν χρόνια για τους κατοίκους της Ερύσσου».

«Θα προσπαθήσουμε από την πρώτη μέρα να φτιάξουμε τον Δήμο μας»
Ο κ. Σπαθής φάνηκε πολύ επιφυλακτικός για το τι θα παραλάβει την 1η Σεπτεμβρίου όταν επίσημα θα αναλάβει, αν εκλεγεί, μετά την διάσπαση του ενιαίου Δήμου Κεφαλονιάς. «Δεν ξέρω τι μας και τι σας περιμένει από την 1η Σεπτεμβρίου και μετά. Το μόνο που ξέρω είναι πως με όλες μας τις δυνάμεις θα προσπαθήσουμε από την πρώτη μέρα να φτιάξουμε τον Δήμο μας, έτσι ώστε αυτός να έχει αξιοπρεπείς υπηρεσίες προς τους δημότες του και να είναι φιλικός στους επισκέπτες του», ανέφερε ο υποψήφιος Δήμαρχος και συμπλήρωσε: «Η Έρυσσος αποτελεί σημαντικό κομμάτι για εμάς. Ο νέος Δήμος Σάμης δεν είναι μόνο η Δρογκαράτη, η Μελισσάνη και ο Μύρτος, στηρίζουμε πολλά στο Φισκάρδο και την Άσσο, δύο διαμάντια της Κεφαλονιάς, που αφέθηκαν στη μοίρα τους. Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν διαλυμένα σχολεία, να μην υπάρχει βιολογικός, να υπάρχουν ακόμη αμιαντοσωλήνες στο δίκτυο της ύδρευσης και να μην υπάρχει αφαλάτωση. Αυτά δεν θα γίνουν σε μία μέρα, δεν έχουμε το μαγικό ραβδί, όμως θα μπουν τα πράγματα σε μια πορεία. Η Σάμη, η Έρυσσος και η Πύλαρος είχαν έσοδα τα προηγούμενα χρόνια στον ενιαίο Δήμο Κεφαλονιάς, ωστόσο από ελάχιστα ως καθόλου τα χρήματα αυτά δεν έφτασαν στην βορειοανατολική Κεφαλονιά. Η ανάπτυξη ενός τόπου βασίζεται στις υποδομές και από εκεί θα ξεκινήσουμε».

Η παρουσίαση των πρώτων υποψηφίων του συνδυασμού
Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στο κοινό, όπου πολλοί κάτοικοι της Ερύσσου ανέφεραν τα παράπονά τους αναφορικά με την εγκατάλειψη της περιοχής τους, με το μπλοκάκι του κ. Σπαθή, δυστυχώς, να γεμίζει από σημειώσεις. Λίγο πριν από το τέλος της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν από τον υποψήφιο Δήμαρχο οι πρώτοι που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό του στην Έρυσσο, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Σπαθής, στην επόμενη συγκέντρωση στην περιοχή θα ανακοινωθούν και οι υπόλοιποι. Οι πρώτοι επτά υποψήφιοι είναι οι εξής:
Σκλαβούνος Παύλος
Τροντής Γιώργος
Βασιλάτος Γεράσιμος
Τζαννάτου-Ζαμπέλη Αμαλία
Μηλάτος Νικόλαος
Δενδρινός Πολυχρόνης
Κοκκόλης Παναγής
Στην συγκέντρωση έδωσε το παρών ο εν δυνάμει υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κοκκόλης, ως Ρυσσιάνος που είναι. Ο κ. Κοκκόλης είχε ιδιαίτερη συνομιλία με τον κ. Σπαθή, δείχνοντας ότι και αυτός αγωνιά για να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή του, αφού η καταγωγή του είναι από την Άσσο.

Υ.Γ. Θα ακολουθήσει ειδικό ρεπορτάζ για την υποψηφιότητα του Παναγή Κοκκόλη και τι ακριβώς ανέφερε στην ομιλία του.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed