Ξεκίνησε τον αγώνα του και στην Ζάκυνθο ο Αλέξανδρος Αλεξάκης

Η «Επτανησιακή Πρωτοβουλία» ανακοίνωσε στη Ζάκυνθο τους πέντε πρώτους υποψηφίους της, ξεκινώντας και επίσημα την προετοιμασία της στο νησί, για τις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου.
Η ανταπόκριση των Ζακυνθινών ήταν πολύ ενθαρρυντική και φαίνεται ότι αγκαλιάζουν τη μεγάλη προσπάθεια του συνδυασμού στα Επτάνησα. Την εκδήλωση χαιρέτισε η υποψήφια ευρωβουλευτής, Ισμήνη Μώρου, η οποία έκανε και μια γενικότερη αναφορά στην ελληνική και ευρωπαϊκή πολιτική συγκυρία και άνοιξε διάλογο με τους παριστάμενους πολίτες. Ο επικεφαλής της “Επτανησιακής Πρωτοβουλίας” Αλέξανδρος Αλεξάκης στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη ομορφιά και τα χαρακτηριστικά της Ζακύνθου, του Άνθους της Ανατολής, λέγοντας: “Θέλω να υμνήσω τούτο το νησί όπως ο ποιητής, που μαγεμένος απαγγέλλει: Η Ζάκυνθος είν’ όμορφη με θησαυρούς μύριους..”, λέγοντας ότι “δε γίνεται να μην προσκυνήσεις και να μην νιώσεις τη μεγάλη τιμή στο νησί του πνεύματος, της λογοτεχνίας, της ποίησης” και απαριθμώντας τις σπουδαίες ιστορικές προσωπικότητες του που έλαμψαν σε όλον τον κόσμο. Τους δημιουργούς που εμπνεύστηκαν από τη γαλλική επανάσταση και το πνεύμα του διαφωτισμού. Στη συνέχεια ο Αλέξανδρος Αλεξάκης είπε:
Φίλες και φίλοι,
Με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζω στην αποψινή εκδήλωση παρουσίασης των πρώτων υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων της «Επτανησιακής Πρωτοβουλίας» στο ιστορικό νησί της Ζακύνθου.
Νιώθω απόψε χαρούμενος, δυνατός και αισιόδοξος γιατί κλείνει σήμερα ένας κύκλος δράσης μας στην κοινωνία των Επτανήσων με την ολοκλήρωση της παρουσίασης του πρώτου μέρους των ψηφοδελτίων της “Επτανησιακής Πρωτοβουλίας”.
Από σήμερα είμαι βέβαιος για τη μεγάλη νίκη στις περιφερειακές εκλογές της 26ης του Μάη.
Είναι εδώ σήμερα η κοινωνία της Ζακύνθου.
Η Ζάκυνθος μίλησε. Στέλνει το μήνυμα της νέας προοπτικής, της νέας ελπίδας σε κάθε γωνιά της περιφέρειας μας.
Το ταξίδι της «Επτανησιακής Πρωτοβουλίας», ο μακρύς δρόμος προς τον τελικό προορισμό μας από σήμερα γίνεται πιο σίγουρος. Οι συνοδοιπόροι αυξήθηκαν, η συντροφιά των αποφασισμένων αγωνιστών ενισχύθηκε.
Είμαστε πιο δυνατοί.
Η Ζάκυνθος μου έδωσε αυτό που είχε να μου προσφέρει: τους ανθρώπους, που με τη σπίθα στη ματιά, που με λογισμό και με όνειρο χτίζουμε κάτι καινούργιο, δυναμικό και σίγουρα αποδοτικό για τον τόπο μας. Όλοι μαζί. Συμπληρώνουμε τη δύναμη όλων των νησιών. Συναγωνιστές, συμπατριώτες μου Ζακυνθινοί, απόψε επεκτείνετε το ταξίδι της νέας ελπίδας.
Η Ζάκυνθος, ο Βασιλικός, ο Λαγανάς, το Αργάσι, το Κερί, οι Βολίμες, το Καταστάρι, ο Αλικανάς κάθε χωριό, κάθε γωνιά αυτού του νησιού δήλωσε τη στήριξή του και σηματοδότησε μια νικηφόρα πορεία, που βασίζεται στο μεγάλο ανθρώπινο δυναμικό μας, που συγκροτεί τη μεγάλη δύναμη των Επτανήσων.
Είναι οι απλοί καθημερινοί συμπολίτες σας που συναπαρτίζουν το ψηφοδέλτιό μας, οι άνθρωποι που χτίζουν κοντά μας τη νέα ελπίδα στα Επτάνησα.
Οι πολίτες που διαμορφώνουν την πρότασή μας, που ήδη απόκτησε ευρύτερη αποδοχή και υποστήριξη.
Βομβαρδιζόμαστε καθημερινά με πολλά και ωραία λόγια. Λόγια και πρακτικές που γεννούν και συντηρούν αδιέξοδα. Που δε δημιουργούν αισιοδοξία για το σήμερα και ελπίδα για το αύριο.
Ερχόμαστε με καθαρό λόγο και γνήσιες κουβέντες, βγαλμένες από την καρδιά μας να καταθέσουμε την πρόταση και τη βούλησή μας να πάμε τον τόπο μας μπροστά, να εμπνεύσουμε και να ενισχύσουμε τη νέα γενιά, να δώσουμε το ρόλο που ταιριάζει στη γυναίκα, στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, στο φτωχό κόσμο της δουλειάς, στον άνεργο και στον κοινωνικά περιθωριοποιημένο.
Σήμερα μπορώ να πω ότι η προσπάθειά μας να γίνουμε η φωνή των επτανησίων στο δρόμο της διεκδίκησης, της βιώσιμης ανάπτυξης, της επίλυσης των προβλημάτων που ταλανίζουν την ποιότητα της ζωής μας έχει αποτελέσματα.
Παλεύουμε για την άρση των εμποδίων που υποβαθμίζουν την καθημερινότητά μας, για το χτίσιμο των δρόμων που έχει ανάγκη η νέα γενιά, η νεολαία του τόπου μας, που ζει το γκρίζο των πολιτικών της κρίσης.
Φίλες και φίλοι,
Απόψε στη γραφική Ζάκυνθο δηλώνω τη δέσμευσή μου ότι θα παραμείνω πιστός στο καθήκον μου να φανώ χρήσιμος στον τόπο μας.
Να δώσω το μεγάλο αγώνα για τη νέα γενιά, για τους συνομήλικούς μου, που ζουν τη σκληρή πραγματικότητα της ανεργίας, της απαξίωσης της εκπαίδευσής τους, της εκμετάλλευσης στη δουλειά, της φτώχειας, του αποκλεισμού και της περιθωριοποίησης.
Να δώσω νόημα και μορφή στο εφηβικό και νεανικό μου στόχο να εργαστώ για τους συνανθρώπους μου και να μπορέσω με κάθε τρόπο να κάνω καλύτερη τη ζωή τους. Ιδιαίτερα των νέων παιδιών. Των νέων της ηλικίας μου.
Για αυτά τα παιδιά, για τους νέους μας αξίζει και επιβάλλεται να παλέψουμε όλοι μαζί και είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Για να μείνουν και να προοδεύσουν, να μεγαλουργήσουν στον τόπο μας, στα νησιά μας.
Δεσμεύομαι ότι θα δουλέψω με πάθος, βασισμένος στις ισχυρές δυνάμεις μου, που είστε εσείς, πάντα με γνώμονα το συμφέρον των νησιών μας, την πρόοδο του τόπου μας, την καλυτέρευση της ζωής των ανθρώπων του.
Σε λίγες ημέρες, στην τελική παρουσίαση όλων των υποψήφιων μας θα παρουσιάσουμε αναλυτικά το πρόγραμμα, τις προτεραιότητες και τις θέσεις της «Επτανησιακής Πρωτοβουλίας» για όλα αυτά που συνθέτουν την αναγκαιότητα διεκδίκησης και άσκησης πολιτικών στην αυτοδιοίκηση.
Τα θέματα που αφορούν:
• Στην ανάπτυξη της οικονομίας των νησιών μας σε κάθε τομέα.
• Στον προσανατολισμό και στην ενίσχυση του πυλώνα της οικονομίας μας, που αποτελεί ο τουρισμός. Την πρόταση για ένα νέο μοντέλο οργάνωσής του.
• Στην ανάπτυξη και στήριξη του πρωτογενή τομέα, της αγροτικής παραγωγής.
• Στη δημιουργία υποδομών στην υγεία και στην εκπαίδευση, στη συγκρότηση δομών κοινωνικών πολιτικών προστασίας για μια κοινωνία αλληλεγγύης του ανήμπορου κόσμου. Στη στήριξη της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και του Ιόνιου Πανεπιστήμιου μας.
• Στην ενίσχυση της απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας.
• Στην επένδυση στην έρευνα, στην τεχνολογία και στην καινοτομία.
• Στην ανάδειξη και αξιοποίηση του πολιτισμικού και πνευματικού αγαθού μας και της απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς των νησιών μας.
• Στα συγκοινωνιακά προβλήματα, που αντιμετωπίζουμε στα νησιά μας.
• Στην ποιότητα ζωής μας και διαχείρισης της καθημερινότητας των συμπολιτών μας.
Σύντομα θα τοποθετηθούμε με υπευθυνότητα, ρεαλισμό και αξιοπιστία σε μια σειρά θεμάτων που δουλεύουμε και έχουμε ένα νέο όραμα, μια νέα, διαφορετική πρόταση.
Εμείς θα μιλήσουμε με συγκεκριμένους τρόπους για την άσκηση αυτών των πολιτικών. θα αναδείξουμε τα εργαλεία χρηματοδότησης και εφαρμογής τους.
Αυτήν την ώρα δουλεύουμε με διάθεση, κέφι και αποφασιστικότητα. Δουλεύετε όλοι εσείς να δημιουργήσετε για τους Επτανήσιους συμπατριώτες μας. Σε μια προσπάθεια ανθρώπων στην αυτοδιοίκηση που μας ενώνουν πολλά.
Φίλες και φίλοι,
Έχω την τιμή απόψε να ανακοινώσω και σας παρουσιάσω τους υποψήφιους της «Επτανησιακής Πρωτοβουλίας» στην περιφερειακή ενότητα Ζακύνθου. Είναι άνθρωποι, από τους πρωταγωνιστές της τοπικής κοινωνίας, άνθρωποι με κοινωνική καταξίωση και αναγνώριση, άνθρωποι που εμπιστεύεστε, που θα βαδίσουμε όλοι μαζί σε αυτόν τον δρόμο. Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά σας παρουσιάζω τους:
Βαρδακαστάνη Αθηνά
Οδοντίατρος. Πτυχιούχος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό στις αισθητικές αποκαταστάσεις δοντιών.
Μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αισθητικής Οδοντιατρικής.

Κακολύρη Σταυρούλα (Ρούλα)
Αγρότισσα. Μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαχαιράδων.

Κομιώτης Γιάννης
Οικονομολόγος.
Διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου Ζακύνθου.
Πρώην Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου.

ΜάνεσηςΚαράμπας Ιωάννης – Διονύσιος
Πρόεδρος του σωματείου “Ποπολάροι” των Ατόμων με αναπηρία Ζακύνθου.
Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Ατόμων με αναπηρία Ζακύνθου “Ο Φιλόξενος”
Δημοτικός Υπάλληλος. Άνθρωπος με τεράστια κοινωνική προσφορά στον τόπο του.

Μποτώνης Διονύσης
Συνταξιούχος εκπαιδευτικός. Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος. Πρώην υποψήφιος Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ Ζακύνθου.
Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την παρουσία σας, για την εμπιστοσύνη που μας περιβάλλετε, για τη στήριξη και τη συμβολή σας σε αυτήν τη γνήσια προσπάθειά μας, στην «Επτανησιακή Πρωτοβουλία». Με την παρουσίαση αυτή έκλεισε ο κύκλος της πρώτης φάσης κατάρτισης του ψηφοδελτίου της Επτανησιακή “Επτανησιακής Πρωτοβουλίας”, που μέχρι τώρα απαρτίζεται από 26 υποψήφιους. Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η ανακοίνωση των επόμενων 26 υποψηφίων σε όλα τα νησιά, για να κλείσει η τελική παρουσίαση σε ένα μήνα.

Από το Γραφείο Τύπου

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed