Ας δίνουμε προτεραιότητα στις αξίες…

Σήμερα το πρωί πήγα στην πλατεία Αγίας Ειρήνης για καφέ με το φίλο μου τον Στέλιο. Όπως ίσως γνωρίζετε ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ.
Απλά σας λέω ότι αν πρέπει να επιλέξουμε τους καλύτερους να μας εκπροσωπήσουν στην ευρωβουλή, ο Στέλιος είναι ένας εξ’ αυτών. Όταν του μιλήσετε, θα καταλάβετε ότι είναι μεγάλη τιμή για όλους εμάς να έχουμε στην ευρωβουλή ένα επιστήμονα ψυχίατρο όπως είναι ο Στέλιος. Ο Στέλιος έχει κάποιους περιορισμούς κινήσεων και δύσκολα μπορεί να ανταγωνιστεί στο τρέξιμο τους άλλους υποψηφίους. Σίγουρα όμως τον διακρίνει η λεβεντιά θάρρους και καρτερικότητας. Ξεκίνησε από σημαιοφόρος στο σχολείο του στο Κορωπί. Στα δώδεκα κατάλαβε ότι το μόνο του όπλο στη ζωή είναι το μυαλό του, οι λατρεμένοι του γονείς και οι καλοί του φίλοι. Καθίσαμε με τον φίλο Στέλιο περίπου μια ώρα. Σπάνια βλέπεις σε άνθρωπο τέτοιο υπέροχο χαμόγελο.
Γνώσεις και πηγή θάρρους και έμπνευσης για όλους εμάς, που ενώ τα έχουμε όλα, μας φαίνεται ότι μας λείπουν όλα. Μιλήσαμε για τα τρέχοντα προβλήματα της χώρας μας. Με συνεχάρη για το υπέροχο όπως είπε βιβλίο μου και για το γεγονός που δεν δίστασα να αναφερθώ και στα λάθη της ΝΔ. Σηκώθηκα τρεις φορές να βοηθήσω τον Στέλιο, να πιει τον καφέ του. Το χαιρέτησα και με αποχαιρέτησε με ένα χαμόγελο. Τότε, του είπα σιγά, αν Στέλιο μου, δεν σε δω στην Ευρωβουλή, δεν θα έχεις αποτύχει εσύ, θα έχουμε αποτύχει εμείς ως λαός… Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μία αξιακή επιλογή. Ώρα να επιλέξουμε και εμείς αξίες. Ώρα να δίνουμε το προβάδισμα σε αυτούς που αξίζουν. Όπως αξίζει ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Παύλος Παπαδάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed