Χαράλαμπος Λυκούδης: «Η αλαζονική συμπεριφορά της διοίκησης του Νοσοκομείου και οι ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για ιατρούς και νοσηλευτές»

Είναι γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο σύνολό τους οι δομές υγείας στα νησιά μας. Η υποστελέχωση, η μη αποκατάσταση των κτηριακών προβλημάτων, αλλά και η αλαζονική συμπεριφορά της Διοίκησης απέναντι στο εναπομείναν ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που με ηρωισμό και αυταπάρνηση κρατά ανοικτά τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, έχουν οδηγήσει σε κατάρρευση την παροχή δημόσιας ιατρικής φροντίδας στα νησιά μας.
Δεν είναι η ώρα να αναδείξουμε την ανακολουθία λόγων-έργων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν είναι η ώρα της απόδοσης ευθυνών.
Δεν είναι η ώρα των μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.
Το πρόβλημα της Υγείας, που είναι το πολυτιμότερο αγαθό, πρέπει να αντιμετωπιστεί με βαθύ αίσθημα ευθύνης, υπερκομματική αντίληψη και ευρύτερη θεσμική και κοινωνική θωράκιση.
Στα πλαίσια αυτά θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να αναληφθούν πρωτοβουλίες:
-Στήριξης των ιατρών και νοσηλευτών που έχουν απομείνει και δίνουν καθημερινά τιτάνιο αγώνα μέσα σε απίστευτα δυσμενείς συνθήκες εργασίας.
Πρέπει όλοι να είμαστε ευγνώμονες στους ανθρώπους που παραμελούν την προσωπική και οικογενειακή τους ζωή και αφιερώνουν πραγματικά τη ζωή τους για την υγεία των συμπολιτών τους.
-Άμεσης και αποτελεσματικής εκκίνησης κάθε τακτικής ή έκτακτης διαδικασίας κάλυψης των κενών θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού , που σήμερα αγγίζουν το 45%του συνόλου των οργανικών θέσεων
-Άμεσης αντικατάστασης της Διοίκησης που αδυνατεί όχι μόνο να εμπνεύσει αλλά και να συνεργαστεί στοιχειωδώς με το επιστημονικό προσωπικό των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.
-Διαμόρφωση ενός ενιαίου μετώπου με την Περιφέρεια ,το Δήμο ,την ιατρική κοινότητα, τον Ιατρικό Σύλλογο, το Επιμελητήριο και όλους τους θεσμικούς φορείς, ώστε με δύναμη και αποφασιστικότητα να απαιτήσουμε από το Υπουργείο Υγείας το αυτονόητο: Την απρόσκοπτη λειτουργία, με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για ιατρούς και νοσηλευτές , των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας των νησίων μας, με σεβασμό και κατανόηση στις ανάγκες των ασθενών και των συγγενών τους.

Χαράλαμπος Λυκούδης
Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed