Οι «συσκέψεις» μεταξύ «συγγενών» και «φίλων» δεν θα λύσουν το πρόβλημα της Υγείας

Συμπολίτες και συμπολίτισσες διακρίνουμε από τις τελευταίες εξελίξεις ότι υπάρχει ο κίνδυνος να φύγουμε από το στόχο μας, ο οποίος είναι σαφής και χιλιοειπωμένος στις κινητοποιήσεις που είναι αρκετές και στις αναρτήσεις, ακόμα περισσότερες, από φορείς και από πολίτες με τις όποιες ιδιότητές τους.
Διεκδικούμε πολίτες μαζί με εργαζόμενους στην Υγεία˙
την πληρότητα σε προσωπικό,
τις άρτιες συνθήκες εργασίας και ασφάλειας,
τις ικανές μισθολογικές συνθήκες,
άρτιο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και κτηριακές υποδομές.
Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε το κίνημα για την Υγεία να εκπέσει στις προσωπικές αντιπαραθέσεις, σε αντιπαραθέσεις μεταξύ των εργαζομένων, σε κόντρα συντεχνιακών και άλλων συμφερόντων και στη συνέχεια να ξεθωριάσει. Όσο και να επιδιώκουν κάποιοι την αλλοτρίωση εμείς προχωράμε και όχι απλώς προσκαλούμε, αλλά απαιτούμε μαζί με το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου Κεφαλονιάς την επίσκεψη από τον υπουργό υγείας στο νησί. Υποχρεούται πλέον μετά από τα σημαντικά γεγονότα, τις διοικητικές αυθαιρεσίες και τις λειτουργικές εκτροπές ο κύριος Α. Ξανθός να εμφανιστεί ο ίδιος και να δώσει απαντήσεις και λύσεις ενώπιον των εργαζομένων στην Υγεία και σε πολίτες στο σημαντικότερο από τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που φόρτωσαν ανάξιοι διαχειριστές τούτο τον δύσμοιρο πλην όμως αξιολογότατο τόπο μας τόσο για την συνεισφορά μας στην εθνική οικονομία όσο και για την πολιτιστική παρουσία μας.
Χωρίς να αμφισβητούμε τις προθέσεις της βουλευτού μας και το ενδιαφέρον της για την λύση του προβλήματος σχετικά με την σύσκεψη στην οποία αναφέρεται σε ανακοίνωσή της, στο χώρο της βουλής οφείλουμε να τονίσουμε και να θυμίσουμε τα εξή͘ς:
Πάγια θέση της Κίνησης μας είναι να μην λαμβάνουμε υπόψη και να μην εμπιστευόμαστε ότι συζητείται και ότι συμβαίνει σε τέσσερις τοίχους με κλειστές πόρτες, ειδικά σε ότι αφορά τους πολίτες ενώ αυτοί ή εκπρόσωποί τους απουσιάζουν. Έτσι δεν μας καλύπτει ασφαλώς η ανακοίνωση της κυρίας Α. Θεοπεφτάτου όταν μάλιστα συμμετέχοντες στην κλειστή σύσκεψη, κύριοι εισηγητές των προβλημάτων ήταν οι κύριοι Κωστακιώτης και Βιβλάκης. Πρόσωπα αμφιλεγόμενα για την μέχρι τώρα λειτουργία τους και δικαίως ή αδίκως, άλλοι είναι υπεύθυνοι να το κρίνουν, έχουν στοχοποιηθεί για τις ευθύνες τους από εργαζόμενους στις δομές υγείας και πολίτες. Είναι καθήκον της πολιτείας και της κυβέρνησης διά του υπουργού της να παρέμβει με ουσιαστικό τρόπο στηρίζοντας τη λαϊκή απαίτηση και ανάγκη για την φροντίδα στην Υγεία στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη και μην σκέφτεται ότι θα στενοχωρήσει τους επίδοξους θηρευτές της ανθρώπινης λείας που αδημονούν για την κατάρρευση της δημόσιας Υγείας.
Έτοιμοι για το επόμενο βήμα!

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΣΑΜΗΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed