Πτήσεις, αλλά και επενδύσεις στα Ιόνια Νησιά

Χαρακτηριστικός “δείκτης” οικονομικής ανάπτυξης είναι οι παραγωγικές επενδύσεις, οι οποίες όμως πάνω απ όλα χρειάζονται θετικό “κλίμα” και δευτερευόντως άλλα κίνητρα (επιχορηγήσεις, τραπεζικά δάνεια, φορολογικές απαλλαγές κλπ).
Στα Ιόνια Νησιά το επενδυτικό κλίμα στον τομέα του τουρισμού, την τελευταία τετραετία εμφανίζει έντονα ανοδικές τάσεις, τόσο σε εκσυγχρονισμούς, όσο και σε ίδρυση νέων μονάδων, σε όλους τους τύπους των καταλυμάτων. Αυτό έχει συμπαρασύρει ανοδικά όλες τις δορυφορικές επιχειρήσεις, αλλά και την ζήτηση θέσεων εργασίας, με αποτέλεσμα όλοι δείκτες της οικονομίας να είναι θετικοί (μεταποίηση, εμπόριο, εστίαση, μεταφορές, τραπεζικές καταθέσεις, λεωφορεία, rent a car, κλπ). Πέραν των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για το 2018, που ανακοινώθηκε αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας κατά 35% στα Ιόνια Νησιά, πρόσφατα εκδόθηκε Πολεοδομική άδεια για νέο Ξενοδοχείο δυναμικότητας 240 κλινών 4 αστέρων στο Σιδάρι Κέρκυρας, ενώ εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης οι επιχορηγήσεις δύο επενδυτικών σχεδίων για την Ζάκυνθο, που αφορούν την ίδρυση δύο ξενοδοχείων 5 αστέρων, ενισχυόμενου συνολικού κόστους 8.424.907,68 ευρώ.
Η τουριστική περίοδος του 2019, ξεκίνησε δυναμικά με πάρα πολλές πτήσεις από το εξωτερικό, αλλά και με προγραμματισμό νέων για το 2020. Μερικά από τα παραπάνω χαρακτηριστικά, είναι ότι το διάστημα 31 Μαρτίου έως 06 Απριλίου, η Κέρκυρα δέχτηκε 56 πτήσεις. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι η Ryanair πραγματοποιεί πτήσεις (Low Cost) και στα 4 αεροδρόμια που εξυπηρετούν τα Ιόνια Νησιά, στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Π.Ι.Ν, δηλαδή επανήλθε στην Ζάκυνθο (μετά από 5 χρόνια διακοπής σύνδεσης) και εγκαινιάζει από φέτος το αεροδρόμιο του Ακτίου ως το 14ο της στην Ελλάδα, ξεκινώντας με πτήσεις από την Βουδαπέστη, από Ιούλιο έως τέλος Σεπτεμβρίου, με αρχική προσφορά από 14,99 ευρώ! Ενώ μέχρι και το 2018, πραγματοποιούσε πτήσεις μόνο σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά. Για πρώτη φορά στα τουριστικά χρονικά των Ιονίων Νήσων ξεκίνησαν πτήσεις από την Βιέννη από 31/03 με την “Lauda Motion” (θυγατρική της Ryanair), ενώ για το 2020 η αεροπορική εταιρεία και tour operator JET2.COM, προγραμμάτισε 4 νέες πτήσεις για το Άκτιο, από Λονδίνο (2 πτήσεις), Μάντσεστερ και Μπέρμιγχαμ. Όλα τα παραπάνω σηματοδοτούν ένα ακόμη καλύτερο οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι στα Ιόνια Νησιά, αλλά με την προϋπόθεση ότι ο καθένας θα προσπαθήσει ακόμη περισσότερο να βελτιωθεί στον τομέα του, ώστε το τελικό μας τουριστικό προϊόν να γίνει ανταγωνιστικότερο.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed