Ποια είναι επιτέλους η διαβόητη «Αλεξάνδρα Λ.»; – Ο Αλέξης Μοσχονάς τι λέει για το πάρκινγκ

Όλα γίνονται για μια… γυναίκα, εν προκειμένω για την «Αλεξάνδρα Λ.». Γι’ αυτήν γράφτηκαν αιχμηρά δημοσιεύματα, γι’ αυτήν μιλούσαν οι επιβάτες του πρώτου κρουαζιερόπλοιου που αγκυροβόλησε στο Αργοστόλι, γι’ αυτήν οι Παρίσης, Αννουσάκης κίνησαν… αγκαζέ για το αστυνομικό τμήμα, γι’ αυτήν «έπεσαν» οι μηνύσεις και οι αγωγές.
Γι’ αυτήν, επίσης, ο Σταύρος Σπαθής αναφέρθηκε στην επιστολή του και γι’ αυτήν αντιδράει τώρα, η εταιρία Kefalonian Lines. Ποια είναι, επιτέλους η «Αλεξάνδρα Λ.», που έχει αναστατώσει τόσο το νησί; Κάποιοι την χαρακτήρισαν ως «πλοίο – φάντασμα», αφού είναι εξαφανισμένη από το Αιγαίο. Είθισται, βέβαια, τα πλοία φαντάσματα να πλέουν ακυβέρνητα για δεκάδες χρόνια και κάποια στιγμή να εμφανίζονται. Αυτή έχει εξαφανιστεί, βεβαίως, από το Αιγαίο αλλά εμφανίζεται αδιαλείπτως στο λιμάνι του Αργοστολίου… Κάποιοι άλλοι επιμένουν ότι ήρθε για να μείνει στην Κεφαλονιά. Από τον περασμένο Νοέμβριο παραμένει σε προσωρινή ακινησία και όπως γνωρίζουμε καλά στην Ελλάδα, «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού». Ίσως, μπορεί να μετατραπεί σε ένα μουσείο της ελληνικής ακτοπλοΐας, αν επιβεβαιωθούν όσοι το ισχυρίζονται.
Ποια είναι επιτέλους, η «Αλεξάνδρα Λ.» που λικνίζεται στο σημείο που δένουν τα κρουαζιερόπλοια και για την οποία «τρέμουν» όλοι οι μαγαζάτορες που προσδοκούν να κάνουν πωλήσεις στους τουρίστες, μην τυχόν και δεν μπορούν να κατέβουν στο νησί; Ως φαίνεται οι δεήσεις τους «έπιασαν τόπο» και το «πλοίο – φάντασμα», όπως το χαρακτηρίζουν ορισμένοι, κατάφερε να μετακινηθεί. Και σε ποιο σημείο έδεσε; Εκεί, ακριβώς, που δένουν τα μεγάλα κότερα!!! Προφανώς και οι ιδιοκτήτες τους έχουν μεγάλες φιλοδοξίες και βλέψεις για την διαβόητη «Αλεξάνδρα Λ.», που σκέφθηκαν να την μεταφέρουν μέγα – γιοτ. Ανεξάρτητα ότι παραμένει επί μακρόν σε ακινησία. Και μια που αναφερθήκαμε στους ιδιοκτήτες της «Αλεξάνδρα Λ.», θα θέλαμε να μάθουμε επ’ ακριβώς ποιοι είναι. Δεν νομίζετε ότι για ένα πλοίο σαν την «Αλεξάνδρα Λ.», που αποτελεί ένα «κόσμημα» για το λιμάνι του Αργοστολίου και κεντρίζει το ενδιαφέρον των τουριστών, πρέπει να μάθουμε λεπτομέρειες;
Επί παραδείγματι, ποιοι ήταν – είναι οι μέτοχοι της εταιρίας kefalonia Lines κι αν είναι οι ιδιοκτήτες της «Αλεξάνδρα Λ.». Χρόνια ακούμε για Κεφαλονίτες ιδιοκτήτες αλλά δεν πρέπει, αλήθεια, να έχουμε και ένα καταστατικό της εταιρίας, προκειμένου να ενημερωθούμε ενδελεχώς για τους μετόχους; Τη δεδομένη χρονική στιγμή με την κατάθεση αγωγών και μηνύσεων είναι μια καλή ευκαιρία να βγουν όλα στο φως. Πολλώ δε μάλλον, αν οι μέτοχοι έχουν ή θα έχουν θεσμικό ρόλο στην κοινωνία της Κεφαλονιάς αλλά και ευρύτερα. Παρεμπιπτόντως, τώρα με τις μηνύσεις και τις αγωγές που κατέθεσε ο δήμαρχος, Αλέξανδρος Παρίσης και που όπως προαναγγέλθηκε θα κινηθούν νομικά και οι ιδιοκτήτες της εταιρίας, θα είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να ενημερωθούμε και για τα κεφάλαια που μπήκαν αλλά και πως βρέθηκαν. Εν ολίγοις, ποιος ή ποιοι έβαλαν το χέρι στην τσέπη και συνεισέφεραν σ’ αυτή την προσπάθεια. Διότι, είναι καλό οι Κεφαλονίτες που προσφέρουν στο νησί και την κοινωνία να τιμώνται καταλλήλως.
Εν κατακλείδι, όμως, πρέπει να μάθουμε την πρωτίστως την άποψη του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, Αλέξη Μοσχονά, ο οποίος αν δεν κάνουμε λάθος, είναι ο υπεύθυνος για το πάρκινγκ που προσφέρει στην «Αλεξάνδρα Λ». Να μας πληροφορήσει πόσα χρήματα μπήκαν στο ταμείο από τον περασμένο Νοέμβριο έως και τα τέλη Απριλίου, οπότε και παραμένει σε ακινησία. Υποχρεωμένος είναι, πλέον, μετά τις αγωγές και τις μηνύσεις που κατατέθηκαν από πλευράς Αλέξανδρου Παρίση, να μας ενημερώσει για τα …λιμανιάτικα αλλά και για το πότε προτίθεται να σαλπάρει για την Παροναξία. Θα θέλαμε, επίσης, να μας ξεκαθαρίσει αν η «Αλεξάνδρα Λ.» είναι ασφαλισμένη σε περίπτωση που αντί να σαλπάρει για λιμάνια ξένα, αποφασίσει να ξεκουραστεί στο πάτο της θάλασσας. Εκεί, δηλαδή, που αράζουν τα μεγάλα κότερα…

Άγγελος Αρτελάρης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed