Επίθεση των εργαζομένων του Γ.Ν. Κεφαλονιάς στον διοικητή του Νοσοκομείου, Νίκο Βιβλάκη, «δεν αντέχουμε άλλο»

Κύριε Διοικητή του Γ.Ν. Κεφ/νιάς ,”εξαιρετική” η διαπίστωσή σας ότι “…δεν χρειάζεται καμιά τρομολαγνεία και πανικός, καθώς οι υπηρεσίες του νοσοκομείου λειτουργούν κανονικά”, γιατί όπως γνωρίζετε, ο μελλοθάνατος μέχρι να πεθάνει,ανασαίνει και ζει “κανονικά”.
Τι εννοείτε όταν λέτε “ανήθικη επίθεση”; Γίνετε σαφής. Όσο για τον προσδιορισμό της επίθεσης ως “άδικη” όπως την ονομάζετε, να σας θυμίσουμε ότι είστε έμμισθος διαχειριστής του νοσοκομείου, με ότι αυτό συνεπάγετε. Έχετε ξαναδεί σε τέτοιες εποχές βαθιάς οικονομικής κρίσης υποκινούμενες απώλειες εργασίας; Ποιος αφήνει την δουλειά του επειδή κάποιος τον “υποκίνησε”; Δεν δικαιολογούνται όλα με κάποιες εκφράσεις και χαρακτηρισμούς. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Όταν λέτε ότι “η διοίκηση του νοσοκομείου έχει εξαντλήσει όλα τα νόμιμα και πρόσφορα μέσα ώστε να καλυφθούν οι κενές θέσεις… “, μήπως εννοείτε τα νόμιμα γραφειοκρατικά μέσα, των οποίων τα όρια σας υπαγορεύουν οι εργοδότες σας και στα οποία όπως πολύ καλά γνωρίζετε δεν θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία, ξεχνώντας ότι εσείς είστε ο διαχειριστής της πολιτικής απόφασης του 1 προς 1? Αν δεν έχετε καταλάβει τι σημαίνει το 1 προς 1 σας λέμε ότι στην καλύτερη περίπτωση σημαίνει διατήρηση της στασιμότητας ή λαϊκιστί ,μια από τα ίδια.
Η άποψη σας ότι ο διοικητής δεν μπορεί να κάνει τίποτα (έχει αδυναμία παρέμβασης) δεν πείθει γιατί όταν εκδηλώνατε ενδιαφέρον για ανάληψη της συγκεκριμένης θέσης, ξέρατε τι σημαίνει αυτό έχοντας πρότερη εμπειρία .Δεν υπάρχει το ελαφρυντικό της πρώτης φοράς. Το σωματείο των εργαζόμενων του νοσοκομείου αναφέρεται σε πραγματικό νοσοκομείο,πραγματική κατάσταση και πραγματικές συνθήκες και βεβαία σε πραγματικούς αριθμούς. Κυριε Διοικητά, 5ετής άδειες άνευ αποδοχών, μεταθέσεις, μετατάξεις, αποσπάσεις, τα ξεχνάτε και μάλιστα εντέχνως. Κύριε Βιβλάκη ο μόνος που μας υποκινεί είναι το ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ. Οι παραιτήσεις των εργαζόμενων γίνονται υπό την πίεση της παρούσας κατάστασης που δεν προεικονίζει βελτίωση. Ειναι σαν να λέτε εκδικητικά σε ανάπηρο “ότι μέλος έχασες, έχασες. Απο εδώ και πέρα όχι μόνο θα ζήσεις χωρίς αυτό άλλα ετοιμάσου να χάσεις και άλλο”. Σε απλά ελληνικά σας λέμε ότι ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΑΠΟ ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΙΛΗΜΕΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.
Γιατί κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε; Το επαναλαμβάνουμε και πάλι μήπως και το εμπεδώσετε: Ένας φεύγει και ένας θα διορίζεται. Με μια σύντομη ματιά θα δει κάποιος ότι το “ενδιαφέρον” σας για τις προσλήψεις στο νοσοκομείο της Κεφαλλονιάς (εάν και όταν γίνουν),αφορούν το 2018 όπως εσείς αναφέρεστε. Τα προηγούμενα χρόνια τι κάνατε κύριε διοικητά ,γιατί είστε διοικητής ήδη 3 χρόνια. Κύριε Βιβλάκη οι εργαζόμενοι προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις απελπισίας (τώρα αλλά και στο μέλλον),όπως οι παραιτήσεις, γιατί ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΠΙΛΥΣΗ των προβλημάτων, ούτε ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ Επιβίωσης ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ του νοσοκομείου, και βεβαία η περιρρέουσα ατνμοσφαιρα και το λαϊκό ένστικτο “οσφρίζονται” την εκχώρηση της υγείας σε ιδιώτες. Εσεις αυτό δεν το βλέπετε ,όταν έχετε την ικανότητα να βλέπετε παραιτήσεις “υποκινούμενες” και “μη αθώες”; Κύριε Διοικητά η επιλογή σας για την διεκδίκηση και εν τέλει η πλήρωση της θέσεως από εσάς ,ως μάνατζερ του νοσοκομείου ,ήταν προσωπική.
Εάν θεωρείτε ότι αυτό που συμβαίνει σας ξεπερνάει και δεν μπορείτε να το διαχειριστείτε- όπως και δεν μπορείτε- ,υπάρχει και η οδός της αποχώρησης. Κανένας δεν θα ασχοληθεί μαζί σας όταν δεν θα είστε πια διοικητής.

Η πρόεδρος               Ο Γραμματέας
Βάσω Βουτσινά         Κώστας Τσιμάρας

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed