Παρουσίαση του ψηφοδελτίου της ΑΝΑΣΑ με αιχμές και «αποχρώσεις-ενδείξεις» κατά συγκεκριμένων πολιτικών κύκλων

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε πριν από λίγη ώρα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θόδωρος Γαλιατσάτος, αναφερόμενος στο έργο της Περιφερειακής Αρχής, ωστόσο παρουσίασε και τα 9/11 του ψηφοδελτίου του στην Κεφαλονιά.
Ο κ. Γαλιατσάτος έκανε μια μικρή ιστορική αναδρομή της ΑΝΑΣΑ, από το 2010 που φάνηκε πρώτη φορά λέγοντας τα εξής: «Από το 2010 έχουμε λάβει υπόψη μας τις τοπικές κοινωνίες προστατεύοντας τα συμφέροντά τους. Οι συμπολίτες μας που μπαίνουν στο ψηφοδέλτιό μας δεν ανήκουν σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο». Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο γεγονός της παρουσίας της ΠΙΝ την τελευταία πενταετία, όταν επί των δικών του ημερών η Περιφέρεια εκτοξεύθηκε σε Ελλάδα και Ευρώπη. «Παραλάβαμε μια Περιφέρεια περιορισμένου βεληνεκούς και είχαμε υποχρέωση να την αναστήσουμε. Το καταφέραμε δίνοντάς της θέση και κύρος πανελλαδικά και διεθνώς. Η Περιφέρειά μας κατάφερε από την 12η θέση που βρισκόταν το 2014 σε απορρόφηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων να την φτάσουμε στην 3η θέση το 2019», ανέφερε ο κ. Γαλιατσάτος.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε πιο εκτεταμένα στην Κεφαλονιά και απαρίθμησε όλα όσα έχουν γίνει κατά την δική του θητεία, αλλά και αυτά που θα γίνουν σε περίπτωση που ο λαός των Επτανήσων ανανεώσει την εμπιστοσύνη του στον συνδυασμό της ΑΝΑΣΑ.
Τουριστική Προβολή: Αύξηση κατά 56% των επισκεπτών στην Κεφαλονιά μόνο μέσω αεροπλάνων. Καλύτερες συνθήκες ζωής για τους μόνιμους κατοίκους και περισσότερες θέσεις εργασίας.
Αγροτικός Τομέας: Η Κεφαλονιά έχει περίοπτη θέση στον αγροτικό τομέα και είναι η κορυφαία δύναμη στα Επτάνησα. Είχαμε εξαιρετικές συνεργασίες με το Επιμελητήριο και μαζί προωθήσαμε, μέσω εκθέσεων, τα προϊόντα του νησιού μας σε αγορές όπως η Ρουμανία, η Πολωνία, η Γαλλία και άλλες.
Έργα: Ο Χάρακας καρκινοβατούσε και καταφέραμε να τον τελειώσουμε. Δύο νέα Λύκεια λειτουργούν στο Αργοστόλι. Το Γηροκομείο Αργοστολίου από τον κάλαθο των αχρήστων το φέραμε στο σημείο που είναι σήμερα. Προχωρήσαμε σε μεγάλο βαθμό την βραχοπροστασία σε όλο σχεδόν το εύρος του νησιού μας.
Κοινωνική Πολιτική: Χρηματοδοτήσαμε κοινωνικές δραστηριότητες σε συνεργασία με πάνω από 30 φορείς. Στόχος μας είναι να εφαρμοστεί σύντομα το πρόγραμμα «Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης».
Πολιτική Προστασία: Δόθηκαν 1,6 εκ ευρώ στον Δήμο Κεφαλονιάς για Πολιτική Προστασία. Χρηματοδοτήσαμε και στηρίξαμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Παραχωρήσαμε Μέσα για άμεση επέμβαση όπου αυτή χρειαζόταν.
Αθλητισμός-Πολιτισμός: Χρηματοδότηση πολλών έργων, όπως η αναστήλωση στην Αγία Μαρίνα Σουλλάρων, η Αρχαιολογική Συλλογή Σάμης, η Οχύρωση της Ακρόπολης της Κράνης, ο Θολωτός Τάφος των Τζαννάτων, η αποκατάσταση του Θεάτρου Λαυράγκα, οι Άγιοι Φανέντες και άλλα. Στηρίξαμε δεκάδες εκδηλώσεις ανά έτος πολιτιστικού και αθλητικού χαρακτήρα.
Ο Θόδωρος Γαλιατσάτος αναφέρθηκε και στα 47 εκ. ευρώ της ΟΧΕ Παλλικής, τα οποία χαρακτήρισε φοβερό εργαλείο που θα έχει στην διάθεσή του ο νέος Δήμος Ληξουρίου. Στην ενότητα υδροπλάνα κατηγόρησε ευθέως τις διοικήσεις των Λιμενικών Ταμείων όλων των νησιών για την καθυστέρηση, ενώ στη σύνδεση των νησιών με πλοίο επανέλαβε ότι η ακτοπλοϊκή αυτή σύνδεση προσφέρει στην τουριστική οικονομία των νησιών μας. Ο κ. Περιφερειάρχης τόνισε για ακόμη μια φορά πόσο σημαντικό θα είναι για τα νησιά η δημιουργία του οδικού άξονα Βορά-Νότου και η σύνδεση των λιμανιών της Κεφαλονιάς.
Στη συνέχεια της συνέντευξης ο κ. Γαλιατσάτος δέχθηκε ερωτήσεις από τους εκπροσώπους του Τύπου και κάποια στιγμή ο κ. Περιφερειάρχης, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη, Παναγή Δρακουλκόγκωνα ένοιωσαν αρκετά άσχημα. Αυτό έγινε διότι αναγκάστηκαν να παραδεχθούν ότι το οδικό δίκτυο της Κεφαλονιάς δεν βρίσκεται και στα καλύτερά του, ενώ ο κ. Δρακουλόγκωνας αναγκάστηκε να παρουσιάσει χάρτη για να μας εξηγήσει ποιοι δρόμοι ανήκουν στην Περιφέρεια και ποιοι στους Δήμους. «Είναι άδικο να κατηγορούν την Περιφέρεια για κάτι που δεν έχει αρμοδιότητα», ανέφερε φανερά εκνευρισμένος ο Αντιπεριφερειάρχης και συμπλήρωσε ο κ. Γαλιατσάτος: Μετά τους σεισμούς του 2014 δυστυχώς δόθηκαν αρμοδιότητες στο ΥΠΟΜΕΔΙ και όχι στην Περιφέρεια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το χάλι της Παλλικής. Φταίει τα μέγιστα το Υπουργείο και η παρούσα κυβέρνηση για το κατάντημα της Παλλικής. Το 60% των χρημάτων που είχαμε για οδοποιία πήγε στο Ληξούρι, μήπως και καταφέρουμε να κλείσουμε τρύπες. Πάντως η συζήτηση αναφορικά με το οδικό δίκτυο ήταν έντονη, με Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη να κάνουν επίθεσε σε ΥΠΟΜΕΔΙ, Κυβέρνηση και την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή.
Λίγο πριν γίνει η παρουσίαση των εννέα από τους έντεκα υποψηφίους της Π.Ε. Κεφαλονιάς ο κ. Γαλιατσάτος τόνισε ότι σε περίπτωση που επανεκλεγεί θα έχει άριστη συνεργασία με τους 11 Δημάρχους των Ιονίων Νήσων. Πάντως, άφησε αιχμές για τα έργα στην πλατεία Αργοστολίου, αφού όπως τόνισε η Περιφέρεια εξασφάλισε τα κονδύλια μέσω του Π.Δ.Ε. ωστόσο άλλοι κόβουν τις κορδέλες και μάλιστα χωρίς να κάνουν… καλέστρα. Οι εννέα υποψήφιοι είναι οι παρακάτω, ενώ αναμένονται ακόμη δύο γυναίκες να το πλαισιώσουν:
Ατσάρος Άγγελος
Βασιλάτος Τάκης
Γαλιατσάτος Σπύρος
Δρακουλόγκωνας Παναγής
Νεόφυτος Παναγής
Παπαχρήστου Κάκια
Πεφάνη Σουζάνα
Παγώνης Σπύρος
Σταμούλης Κυριάκος

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed